Постанова
від 08.11.2011 по справі 2а-4571/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 листопада 2011 року 2а-4571/11/1070

Київський окружний адм іністративний суд в складі г оловуючого - судді Щавінсько го В.Р. розглянувши в порядку п исьмового провадження у м. Ки єві адміністративну справу з а позовом Білоцерківської об ' єднаної державної податко вої інспекції Київської обла сті до Білоцерківського місь кого фонду підтримки підприє мництва про припинення юриди чної особи, -

в с т а н о в и в:

Білоцерківська ОДПІ К иївської області звернулась до суду з позовом про припине ння юридичної особи Білоцерк івського міського фонду підт римки підприємництва.

Свої позовні вимоги обґрун товує тим, що відповідач почи наючи з І кварталу 2009 р. не пода є до Білоцерківської ОДПІ Ки ївської області декларації, бухгалтерську звітність та і нші документи і відомості, по в' язані з обчисленням і спл атою податків і зборів, докум енти фінансової звітності ві дповідно до закону, в зв' язк у з чим позивач просить прийн яти постанову про припинення юридичної особи - Білоцерк івського міського фонду підт римки підприємництва.

В судове засідання предста вник позивача не з' явився, н адіслав до суду заяву про роз гляд справи у його відсутніс ть та просив позов задовольн ити.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином , про причини неявки суд не пов ідомив, відзиву на позов не на дав, будь-яких заяв чи клопот ань про відкладення розгляд у справи не заявляв.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС Укр аїни, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених статтею , але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідом лені про дату, час і місце судо вого розгляду, суд має право р озглянути справу у письмовом у провадженні у разі відсутн ості потреби заслухати свідк а чи експерта.

Дослідивши матеріали адмі ністративної справи, суд вва жає, що позов підлягає задово ленню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Білоц ерківський міський фонд підт римки підприємництва 08.02.1999 р. за реєстрований виконавчим ком ітетом Білоцерківської місь кої ради народних депутатів.

Як платник податків відпов ідач перебуває на обліку в Бі лоцерківській ОДПІ Київсько ї області з 17.02.1999 р. за №28, що підтв ерджується Довідкою.

Відповідно до ст.9 Закону Ук раїни "Про систему оподаткув ання", платники податків і збо рів (обов'язкових платежів) зо бов'язані: вести бухгалтерсь кий облік, складати звітніст ь про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни вста новлені законами; подавати д о державних податкових орган ів та інших державних органі в відповідно до законів декл арації, бухгалтерську звітні сть та інші документи і відом ості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (о бов' язкових платежів).

Згідно довідки Білоцерків ської ОДПІ Київської області відповідач не звітується пе ред податковим органом з І кв арталу 2009 р. Заборгованість ві дповідача перед бюджетом від сутня.

Згідно статті 16 Податкового Кодексу України, платник под атків зобов' язаний зокрема : вести в установленому поряд ку облік доходів і витрат, скл адати звітність, що стосуєть ся обчислення і сплати подат ків та зборів; подавати до ко нтролюючих органів у порядку , встановленому податковим т а митним законодавством, дек ларації, звітність та інші до кументи, пов'язані з обчислен ням і сплатою податків та збо рів.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців» ві д 15 травня 2003 року N 755-IV, підставам и для постановлення судового рішення щодо припинення юри дичної особи, що не пов' язан о з банкрутством юридичної о соби, зокрема є неподання про тягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Згідно з п. 20.1.12 ст. 20 Податковог о Кодексу України, органи дер жавної податкової служби маю ть право, у випадках, встановл ених законом, звертатися до с уду щодо припинення юридично ї особи та підприємницької д іяльності фізичної особи - пі дприємця про визнання недійс ними установчих (засновницьк их) документів суб'єктів госп одарювання.

Доказів, які б спростовувал и доводи позивача, відповіда ч суду не надав.

Враховуючи викладене, суд в важає, що позовні вимоги обґр унтовані, підтверджуються на лежними доказами, а тому підл ягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб'єкта владних повноваже нь, пов'язаних із залученням с відків та проведенням судови х експертиз, судові витрати (с удовий збір) згідно ч. 4 ст. 94 КАС України стягненню з відпові дача не підлягають.

На підставі ст.46 Закону Укра їни "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців", керуючись с т.ст. 94, 128, 158-163,167,254 КАС України суд, -

п о с т а н о в и в:

1. Позов задовольнити.

2. Припинити діяльність юрид ичної особи, що не пов' язано з банкрутством - Білоцеркі вського міського фонду підтр имки підприємництва ( код ЄДР ПОУ 25689860, 09100, Київська область, місто Біла Церква, вулиця Ярм аркова, будинок 7, квартира 4) .

3. Копію постанови суду, післ я набрання нею законної сили , направити державному реєст ратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова набирає законн ої сили в порядку встановлен ому ст. 254 КАС України.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду у порядку, встановленому статт ями 185-187 КАС України.

Суддя Щавінський В. Р .

Дата ухвалення рішення08.11.2011
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20956569
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4571/11/1070

Постанова від 08.11.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні