Постанова
від 12.12.2011 по справі 2а-5635/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 грудня 2011 року 2а-5635/11/1070

Київський окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого судді - Лапія С.М.,

при секретарі - Дзюбі О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу за адміністративним позовом Відділення виконав чої дирекції Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань у Ста вищенському районі Київськ ої області до ТОВ «Котельни й цех»про стягнення заборгов аності зі сплати страхових в несків, -

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до су ду з позовом, в якому просить с тягнути з відповідача заборг ованість зі сплати страхових внесків у сумі 2679 грн. 56 коп. у зв ' язку з порушенням вимог ст . 45 ЗУ «Про загальнообов' язко ве державне соціальне страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійни х захворювань, які спричинил и втрату працездатності».

Сторони в судове засідання не з`явилися, про день, час та м ісце розгляду справи повідом лені належним чином, предста вник позивача надав суду зая ву, в якій просив розглядати с праву за його відсутності, ві дповідач про причини неявки суд не повідомив.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву за відсутності сторін.

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований як юри дична особа і взятий на облік як платник страхових внескі в.

Відповідно до ст. 46 Закону Ук раїни «Про загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійни х захворювань, які спричинил и втрату працездатності»Фон д соціального страхування ві д нещасних випадків на вироб ництві та професійних захвор ювань України проводить збір та акумулювання страхових в несків, має автономну, незале жну від будь-якої іншої, систе му фінансування.

Згідно ст. 45 Закону Укра їни «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинил и втрату працездатності»від повідач зобов'язаний щомісяц я сплачувати до відділення в иконавчої дирекції Фонду соц іального страхування від нещ асного випадку на виробництв і у Ставищенському районі Ки ївської області страхові вне ски в розмірі 2,37 відсотка від ф онду заробітної плати.

Відповідачем не було сп лачено страхові внески за 4 кв артал 2005 року, у зв' язку з чим утворилася заборгованість у сумі 2679 грн. 56 коп., що підтвердж ується розрахунковою відомі стю.

Відповідно до ч. 8 ст. 47 ЗУ «Про загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я від нещасного випадку на ви робництві та професійного за хворювання, які спричинили в трату працездатності»страх увальник здійснює страховий внесок до Фонду у порядку і ст роки, які визначаються страх овиком.

Відповідно до частини 1 та 2 статті 2 КАС України завданн ям адміністративного судочи нства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, пра в та інтересів юридичних осі б у сфері публічно-правових в ідносин від порушень з боку о рганів державної влади, орга нів місцевого самоврядуванн я, їхніх посадових і службови х осіб, інших суб'єктів при зді йсненні ними владних управлі нських функцій на основі зак онодавства, в тому числі на ви конання делегованих повнова жень.

Відповідно до частини 1 стат ті 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставин и, на яких ґрунтуються її вимо ги та заперечення, крім випад ків, встановлених статтею 72 ць ого Кодексу.

Суд, дослідивши матеріа ли справи, дійшов висновку, що викладені в позовній заяві д оводи позивача є обґрунтован ими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладен ого, керуючись статтями 69, 70, 71, 158- 163, 167, 257 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд,

п о с т а н о в и в :

Адміністративний позо в Відділення виконавчої дире кції Фонду соціального страх ування від нещасних випадків на виробництві та професійн их захворювань у Ставищенськ ому районі Київської област і до ТОВ «Котельний цех»про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків- за довольнити.

Стягнути з ТОВ «Котельний цех»(р/р 260073532, ПАТ Райффайзен Банк «Аваль», МФО 380805, код ЄДР ПОУ 31619117) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду с оціального страхування від н ещасних випадків на виробниц тві та професійних захворюва нь у Ставищенському районі К иївської області (094000 Київська область, смт. Ставище, вул. Рад янська, 35/1, код ЄДРПОУ 25931662) забор гованість у сумі 2679 (дві тисяч і шістсот сімдесят дев`ять) г рн. 56 коп.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі п одання апеляційної скарги по станова, якщо її не скасовано , набирає законної сили після повернення апеляційної скар ги, відмови у відкритті апеля ційного провадження або набр ання законної сили рішення з а наслідками апеляційного пр овадження.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Київського апеляційного адм іністративного суду через Ки ївський окружний адміністра тивний суд протягом десяти д нів з дня отримання копії пос танови.

Суддя Лапій С.М.

Постанова у повному обсязі виготовлена < Дата >.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20956673
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5635/11/1070

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні