Постанова
від 21.04.2011 по справі 2а-1710/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 квітня 2011 року 2а-1710/11/1070

Київський окружний ад міністративний суд у складі :

головуючого судді - Лапія С.М.,

при секретарі - Сович О.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу за адміністративним позовом Київського обла сного відділення Фонду соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності в особі виконавчої дирекції д о КП «Переяслав-Хмельницьке районне бюро технічної інвен таризації»про стягнення заб оргованості,-

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до су ду з позовом, в якому просить с тягнути з відповідача заборг ованість по страхових внеска х на загальнообов' язкове де ржавне соціальне страхуванн я у зв' язку з тимчасовою втр атою працездатності у сумі 991 грн. 12 коп.

Сторони у судове засі дання не з' явилися, про день , час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, представник позивача надав суду заяву, в якій просив розг лядати справу за його відсут ності, представник відповіда ча про причини неявки суд не п овідомив.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянут и справу за відсутності стор ін.

Судом встановлено, що в ідповідач зареєстрований як юридична особа і являється с трахувальником.

Відповідно до ст. 22 ЗУ « Про загальнообов' язкове д ержавне соціальне страхуван ня у зв`язку з тимчасовою втра тою працездатності та витрат ами, зумовленими похованням» (далі - Закон) платниками стр ахових внесків на загальнооб ов'язкове державне соціальне страхування на випадок тимч асової втрати працездатност і є страхувальники (фізичні т а юридичні особи з дня реєстр ації у виконавчих дирекціях відділень Фонду).

Станом на 03.03.2011 року відпові дач має заборгованість по ст рахових внесках на загальноо бов' язкове державне соціал ьне страхування у зв' язку з тимчасовою втратою працезда тності у сумі 991 грн. 12 коп.

Розміри страхових внесків для роботодавців відповідно до ст. 21 Закону встановлено у в ідсотках до сум фактичних ви трат на оплату праці наймани х працівників, які підлягают ь обкладенню прибутковим под атком.

Відповідно до п. 3 Інструкці ї про порядок надходження, об ліку та витрачання коштів Фо нду, затвердженою Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності від 26.06.01 р . № 16 (надалі - Інструкція), страх увальники щомісячно нарахов ують страхові внески в розмі рах, встановлених чинним зак онодавством. При цьому не маю ть значення джерела фінансув ання витрат на оплату праці. Р озмір страхових внесків відп овідно до п. 3 Інструкції для р оботодавців складає 1,4 відсо тки суми фактичних витрат на оплату праці найманих праці вників, що включають витрати на виплату основної та додат кової заробітної плати, інші заохочувальні та компенсаці йні виплати, у тому числі у нат уральній формі.

Перерахування зазначених сум відповідно до ст. 23 Закону здійснюється страхувальник ами-роботодавцями шляхом без готівкових розрахунків один раз на місяць - у день, встанов лений для одержання в устано вах банку коштів на оплату пр аці за відповідний період. Пр и цьому, до страхувальників, я кі несвоєчасно або не в повно му обсязі сплачують страхові внески, застосовуються фіна нсові санкції, які передбаче ні ст. 30 Закону.

Проте, станом на 03.03.2011 року від повідач має заборгованість п еред Київським обласним відділенням Фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності по спл аті внесків на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування у зв'язку з тимчасо вою втратою працездатності н а загальну суму 991 грн. 12 коп., що підтверджується звітом про нараховані внески та витрат и, пов'язані з загальнообов'яз ковим державним соціальним с трахуванням у зв'язку з тимча совою втратою працездатност і за 2010 року (Ф. 4 - ФСС з ТВП), який п одав сам відповідач.

Пунктом 4 ч. 2 ст. 27 Закону перед бачено, що страхувальник зоб ов'язаний нараховувати і спл ачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески, вести облік коштів за гальнообов'язкового державн ого соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втрато ю працездатності та витратам и, зумовленими народженням т а похованням, своєчасно нада вати органам Фонду встановле ну звітність щодо цих коштів , оскільки відповідачем пода но останній звіт до Фонду за 20 10 рік, вказана в ньому заборго ваність, а саме 991 грн. 12 коп.- явл яється недоїмкою і підлягає стягненню в повному обсязі.

Відповідно до вимог ст. 71 КАС України кожна сторона повин на довести ті обставини, на як их ґрунтуються її вимоги та з аперечення.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що ви кладені в позовній заяві дов оди позивача є обґрунтованим и та такими, що підлягають за доволенню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб' єкта владних повнов ажень, пов' язаних із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз, судові ви трати (судовий збір) стягненн ю з відповідача не підлягают ь.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 69, 70, 71, 158-163, 167, 257 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд,

п о с т а н о в и в :

Адміністративний позо в Київського обласного в ідділення Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності в особі виконавчої дирекції до КП «П ереяслав-Хмельницьке районн е бюро технічної інвентариза ції»про стягнення заборгова ності- задовольнити.

Стягнути з КП «Переяслав-Хм ельницьке районне бюро техні чної інвентаризації»(р/р 260024020000 66 в Київській М.Ф. АКБ «Укрс оцбанк», МФО 322012, код ЄДРПОУ 36211335) н а користь Київського обл асного відділення Фонду соці ального страхування з тимчас ової втрати працездатності в особі виконавчої дирекції (р/р 37172200900001 в УДК у Київській обл асті, МФО 821018, код 21615608) заборгова ність у сумі 991 (дев`ятсот дев`ян осто одна) грн. 12 коп.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі п одання апеляційної скарги по станова, якщо її не скасовано , набирає законної сили після повернення апеляційної скар ги, відмови у відкритті апеля ційного провадження або набр ання законної сили рішення з а наслідками апеляційного пр овадження.

Апеляційна скарга на пост анову суду подається до Киї вського апеляційного адмі ністративного суду через К иївський окружний адмініс тративний суд протягом десят и днів з дня отримання копії п останови.

Суддя Лапій С.М.

Постанова у повному обсязі виготовлена < Дата >.

Дата ухвалення рішення21.04.2011
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20957088
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1710/11/1070

Постанова від 21.04.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні