Постанова
від 06.07.2011 по справі 2а-2889/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

06 липня 2011 року                                                                                  2а-2889/11/1070                                                                                                          

          Суддя Київського окружного адміністративного суду Лапій С.М., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за  позовом  Баришівської ОДПІ Київської області до ЗАТ «Еко-Приз»про припинення юридичної особи, -

                                        в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить припинити  юридичну особу відповідача.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований Баришівською РДА Київської області  05.09.2002 року, що підтверджується  свідоцтвом про державну реєстрацію, довідкою про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.          

Згідно довідки Баришівської ОДПІ як платник податків та зборів відповідач взятий на облік 20.09.2002 року за № 16-938.

Відповідачем порушено  п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст 16 Податкового Кодексу України, а саме: не звітує до Фастівської ОДПІ більше року, а саме з 05.02. 2010 року.

Відповідно до вимог п. 11.10 Порядку обліку платників податків та зборів, затвердженого Наказом ДПА України від 22.12.2010 р. № 979  керівнику органу державної податкової служби надано право у випадку неподання платником податків протягом року в орган державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, за відсутності у платника податків заборгованості перед бюджетом  звертатися до суду із позовом про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Крім того, згідно довідки Баришівської ОДПІ відповідач станом на 22.06.2011 р. заборгованості по платежах до бюджету не має.

Неподання звітності суб'єктами підприємницької діяльності суперечить                         п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України, якими платників податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язано подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до п. 49.2 ст. 49 ПК України, платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Відповідно до ч. 1 ст. 238 Господарського кодексу України за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами .місцевого самоврядування адміністративно- господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання та ліквідацію його наслідків,  одним з яких є припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

Органи державної податкової служби мають право відповідно до п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи.

Відповідно до частини 1 статті 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що викладені в позовній заяві доводи позивача є обґрунтованими та  такими, що підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача –суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

        На підставі викладеного, керуючись статтями 69, 70, 71, 158-163, 167, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов Баришівської ОДПІ Київської області до ЗАТ «Еко-Приз»про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну  особу ЗАТ «Еко-Приз» (код ЄДРПОУ 32119150, юридична адреса: 07540 Київська область,  Баришівський район, м. Березань, вул. Леніна, 30).

Копію постанови у день набрання нею законної сили направити державному реєстратору за місцем знаходження фізичної особи - підприємця для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.          

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішення за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                                                            Лапій С.М.

Дата ухвалення рішення06.07.2011
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20957240
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2889/11/1070

Постанова від 06.07.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні