Постанова
від 13.01.2012 по справі 2а/1570/9805/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

    

Справа № 2а/1570/9805/2011

ПОСТАНОВА  

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2012 року                                                                                                     м.Одеса

У залі судових засідань № 25

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді                               - Свиди Л.І.

при секретарі судового засідання      - Бобровській О.Ю.

         за участю сторін:

    представника позивача                                    - ОСОБА_1 (по довіреності)

    представника  відповідача                        - не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Управління  Пенсійного  фонду  України  у  Київському   районі  м. Одеси до Товариства з обмеженою відповідальністю «Моноліт Трейд»про стягнення, -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернулось Управління  Пенсійного  фонду  України  у  Київському   районі  м. Одеси з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Моноліт Трейд»про стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове пенсійне страхування у розмірі 1211 грн. 24 коп., мотивуючи позовні вимоги тим, що у відповідача виникла заборгованість у розмірі 1211 грн. 24 коп., яка станом на теперішній час не погашена.

Представник позивача адміністративний позов підтримав, на заявлених вимогах наполягав.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про день, час та місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином та завчасно, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення (аркуш справи 20), а тому справу відповідно до приписів ч. 4 ст. 128 КАС України розглянуто за відсутності представника відповідача, заперечення на адміністративний позов надані не були.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача,  а також обставини, якими обґрунтовуються вимоги, докази, якими вони підтверджуються, суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню повністю з наступних підстав.

Виконавчим комітетом Одеської міської ради 16.10.2008 року здійснена державна реєстрація юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Моноліт Трейд», що підтверджується Довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (аркуші справи 22-25).

Товариства з обмеженою відповідальністю «Моноліт Трейд», як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України у Київському районі м. Одеси.

Відповідно до п. 2.1, п. 2.3 Порядку подання звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України      №7-7 від 19.04.2007 року відповідачем подано звіт за серпень 2011 року, яким визначено 23 клас професійного ризику виробництва, а тому розмір єдиного внеску складає 37,26 % визначеної суми нарахування (аркуші справи 6-8).

Згідно картки особового рахунку платника єдиного внеску ТОВ «Моноліт Трейд»борг по сплаті єдиного внеску за ставкою 37,26 % складає 1104 грн. 52 коп., борг по сплаті єдиного внеску по утриманню із заробітної плати найманих працівників за ставкою 3,6 % складає 106 грн. 72 коп. (аркуші справи 10-12).

Таким чином, сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що рахується за Товариством з обмеженою відповідальністю «Моноліт Трейд», складає 1211 грн. 24 коп.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" № 2464-VI від 08.07.2010 року платниками єдиного внеску є  підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Пунктом 1 частини 2 статті 6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" № 2464-VI від 08.07.2010 року передбачено, що платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Згідно до ч.8 ст.9 зазначеного Закону платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.7 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" № 2464-VI від 08.07.2010 року єдиний внесок нараховується для платників, зазначених у пунктах 1 (крім абзацу сьомого), 2, 3, 6, 7 і 8 частини першої статті 4 цього Закону, - на суму нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Згідно до ч.5 ст.8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" № 2464-VI від 08.07.2010 року єдиний внесок для платників, зазначених у пункті 1 (крім абзацу сьомого) частини першої статті 4 цього Закону, встановлюється у відсотках до визначеної абзацом першим пункту 1 частини першої статті 7 цього Закону бази нарахування єдиного внеску (за винятком винагороди за цивільно-правовими договорами) відповідно до класів професійного ризику виробництва, до яких віднесено платників єдиного внеску, з урахуванням видів їх економічної діяльності.

Відповідно до п.7 ст.13 зазначеного Закону Пенсійний фонд та його територіальні органи мають право стягувати з платників несплачені суми єдиного внеску.

Згідно облікової картки за Товариством з обмеженою відповідальністю «Моноліт Трейд»рахується заборгованість у сумі 1211 грн. 24 коп., яка на сьогоднішній день не погашена.

Враховуючи, що відповідач самостійно визначену суму страхових внесків не сплатив, зазначена заборгованість підлягає сплаті в судовому порядку.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Згідно з ч.1 ст.69 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд  встановлює наявність або відсутність обставин,  що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі,  та інші обставини,  що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Суд прийшов до висновку, що позивач довів суду обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги та надав необхідні докази, в підтвердження своїх позовних вимог.

Враховуючи вищезазначене та оцінюючи надані докази в сукупності, суд вважає, що позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Одеси обґрунтовані, відповідають вимогам чинного законодавства, у зв'язку з чим підлягають задоволенню повністю.

Керуючись ст. ст. 69-71, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Управління  Пенсійного  фонду  України  у  Київському   районі  м. Одеси до Товариства з обмеженою відповідальністю «Моноліт Трейд»про стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове пенсійне страхування у розмірі 1211 грн. 24 коп.–задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Моноліт Трейд» (код ЄДРПОУ 36155302)  на   користь   Управління  Пенсійного  фонду  України  у  Київському   районі  м. Одеси заборгованість зі сплати єдиного внеску у розмірі 1211 грн. 24 коп., з якої 1104 грн. 52 коп. перерахувати на р/р 37198023001540, код ЄДРПОУ 20990714,  МФО 828011, ГУ ДКУ в Одеській області, перерахувати 106 грн. 72 коп. на р/р 37194083001540, код ЄДРПОУ 20990714, МФО 828011, ГУ ДКУ в Одеській області.

Постанова набирає законної сили у порядку ст. 254 КАС України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі в Одеський окружний адміністративний суд апеляційної скарги на постанову протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Апеляційна скарга на постанову подається до Одеського окружного адміністративного суду, та одночасно її копія надсилається до Одеського апеляційного адміністративного суду.

             Повний текст постанови складено та підписано 13 січня 2012 року.

Суддя                                                                                                              Л.І. Свида

                                                        

 

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.01.2012
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20958278
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/9805/2011

Ухвала від 18.11.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

Постанова від 13.01.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні