Ухвала
від 12.01.2012 по справі 2а-1870/442/12
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                                                                  копія   

С У М С Ь К И Й  О К Р У Ж Н И Й  А Д М І Н І С Т Р А Т И В Н И Й  С У Д

У Х В А Л А

                             про відмову в забезпеченні адміністративного позову

12 січня 2012 р.                                                                               Справа № 2a-1870/442/12

Суддя Сумського окружного адміністративного суду  Савченко Д.М., розглянувши клопотання  управління Пенсійного фонду України в м. Сумах про забезпечення позову у справі за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Сумах до товариства з обмеженою відповідальністю "Дендролайт Суми"  про стягнення заборгованості,-

                                                  

                                                              В С Т А Н О В И В:

          В провадженні Сумського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом  управління Пенсійного фонду України в м. Сумах до товариства з обмеженою відповідальністю "Дендролайт Суми" про стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за листопад 2011 року в загальному розмірі 3688,56грн.

          В порядку забезпечення позову позивач просить заборонити відповідачеві вчиняти дії щодо відчуження майна, яке належить йому на праві власності, до набрання постановою суду законної сили.

          Перевіривши матеріали клопотання та позову, вбачається необхідним в задоволенні клопотання відмовити.

Згідно ч.1 ст. 117 КАС України, суд за клопотання позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі; захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів чи для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Відповідно до ч.ч.3,4 ст.117 КАС України забезпечення позову в адміністративних справах допускається лише у формах: 1) зупинення дії рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються; 2) заборони вчиняти певні дії.

Заявляючи клопотання про забезпечення позову, позивач всупереч ч. 1 ст. 117 КАС України не наводить жодних доказів в підтвердження свого припущення щодо наміру товариства з обмеженою відповідальністю "Дендролайт Суми"  стосовно відчуження майна, що знаходиться у нього на праві власності, не наводить також жодних доводів, з яких він дійшов висновку, що захист цих прав та інтересів стане неможливим без вжиття заходів забезпечення позову в такий спосіб.

Суд не може погодитися з даними доводами позивача, оскільки не вважає їх обґрунтованими та не вбачає існування причинно-наслідкового зв'язку між припущенням позивача щодо можливого відчуження майна, яке знаходиться на праві власності у відповідача та виконанням рішення суду у даній справі, подальшої реалізації права на задоволення вимог у повному обсязі. Крім того, постає питання, чи співрозмірне майно, що знаходиться у власності відповідача, із сумою заборгованості, що є предметом розгляду даної справи. При цьому варто зазначити, що інститут забезпечення адміністративного позову, згідно ст.ст. 3,117 КАС України, повинен відповідати завданню адміністративного судочинства –забезпечувати захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органу місцевого самоврядування, їхніх посадових, чи службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Клопотання позивача ґрунтується на припущенні стосовно ймовірного наміру відповідача щодо відчуження майна, що знаходиться у нього на праві власності, без посилання на реквізити рахунків та перелік такого майна відповідача, на його співрозмірність з сумою заборгованості. Забезпечення позову в такий спосіб призведе до безпідставного звуження прав та інтересів останнього. Відсутність зазначених відомостей позбавляє суд можливості прийняти ухвалу, яка б відповідала вимогам ч.3 ст.159 Кодексу адміністративного судочинства України, тобто на підставі повного та всебічного з'ясування обставин у справі.

Виходячи з вищезазначеного, суд вважає за необхідне в задоволенні клопотання управління Пенсійного фонду України в м. Сумах про забезпечення позову відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст. 117, 118, 165,186 КАС України, -

                                                  У Х В А Л И В:

          У задоволенні клопотання  управління Пенсійного фонду України в м. Сумах  про забезпечення позову відмовити.

          Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги  на ухвалу суду протягом п'яти  днів   з дня отримання копії ухвали.

          Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

          Суддя                                               (підпис)                              Д.М. Савченко

          З оригіналом згідно

          Суддя                                                                                 Д.М. Савченко

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.01.2012
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20960344
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/442/12

Постанова від 26.01.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Ухвала від 08.02.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 18.04.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Постанова від 26.01.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Ухвала від 12.01.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Ухвала від 13.01.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Ухвала від 12.01.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні