Постанова
від 05.01.2012 по справі 14573/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

К О П І Я

Харківський окружний а дміністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

05.01.2012 р. № 2а-14573/11/2070

Харківський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого судді Кучми Ю. В.,

при секретарі судового зас ідання Русецький І.В.,

за участю представників ст орін:

позивача - не з'явився

відповідача - не з'явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адмініст ративну справу за позовом

Державна податкова інспе кція у Дзержинському районі м. Харкова

до Приватне підприємство "Ма йківа"

про стягнення податкового бо ргу , -

В С Т А Н О В И В:

Позивач зверн увся до Харківського окружн ого адміністративного суду з зазначеним позовом та прос ить суд стягнути з Приватног о підприємства "Майківа" суму податкового боргу у розмірі 198964,74 грн.

В обґрунтування позовних в имог зазначив, що відповідач у був нарахований податковий борг за уточнюючим розрахун ком, який він склав в якості до датку до декларації № 145894.

Представник позивача у су дове засідання не прибув, про час, дату та місце розгляду сп рави був повідомлений належн им чином, через канцелярію су ду заявив клопотання про роз гляд справи без участі предс тавника позивача.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, п ро час, дату та місце розгляду справи був повідомлений нал ежним чином, правом надати за перечення не скористався.

Згідно ст.35 КАС України відп овідач є належно повідомлени м про дату, час та місце судово го засідання. Відповідач від зив на позов не надав, правом у часті в судовому засіданні н е скористався.

Враховуючи викладене, беру чи до уваги, що відповідач не п рибув в судове засідання, при чин неприбуття суду не повід омив, є належним чином повідо млений про дату, час та місце р озгляду справи, суд приходит ь до висновку про можливість розгляду справи за наявними в ній доказами.

Суд, дослідивши матеріали с прави, дійшов висновку, що по зов підлягає задоволенню з н аступних підстав.

У відповідності до ст. 67 Конс титуції України кожен зобов' язаний сплачувати податки і збори в порядку і у розмірах, в становлених законом.

Згідно із п. 16.1.4 Податк ового кодексу України платни к податків зобов'язаний спла чувати податки та збори в стр оки та у розмірах, встановлен их цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Судом встановлено, що ПП "Майківа" зареєстровано Ви конавчим комітетом Харківсь кої міської ради 14.05.2008 року в як ості юридичної особи, про що с відчить витяг з ЄДРПОУ стано м на 20.09.2011 року.

Так, відповідно облікових даних ДПІ в Київському район і м. Харкова відповідач стано м на 12.10.2011 року має заборгованіс ть зі сплати податку на додан у вартість в сумі 198964,74 грн.

Заборгованість ТОВ "Харків ЗІЗ Постач" по заявленим пода ткам підтверджується обліко вими картками платника подат ків, копією уточнюючого розр ахунку, копією податкової ви моги.

Відповідачем до ДПІ у Дзерж инському районі м. Харкова бу в самостійно поданий уточнюю чий розрахунок податкових зо бов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправле нням самостійно виявлених по милок в якості додатку до дек ларації № 145894, в якій ним було ви значено суму податку до спла ти у розмірі 193740,00 грн., а також бу ло визначено суму штрафу, яка нарахована платником самост ійно у зв'язку із виправлення м помилки у розмірі 5812,00 грн. Із у рахуванням відомостей, які з азначені на зворотному боці облікової картки платника, с ума, яка підлягає до сплати ві дповідачем, з податку на дода ну вартість станом на 12.10.2011 року складає 198964,74 грн.

Відповідно до п. 54.1 Под аткового кодексу України крі м випадків, передбачених под атковим законодавством, плат ник податків самостійно обчи слює суму податкового та/або грошового зобов'язання та/аб о пені, яку зазначає у податко вій (митній) декларації або ут очнюючому розрахунку, що под ається контролюючому органу у строки, встановлені цим Код ексом. Така сума грошового зо бов'язання та/або пені вважає ться узгодженою.

Платник податків зоб ов'язаний самостійно сплатит и суму податкового зобов'яза ння, зазначену у поданій ним п одатковій декларації, протяг ом 10 календарних днів, що наст ають за останнім днем відпов ідного граничного строку, пе редбаченого цим Кодексом для подання податкової декларац ії, крім випадків, встановлен их цим Кодексом (п. 57.1 Податково го кодексу України).

Згідно із п. 4.1.175 Податко вого кодексу України податко вий борг - сума узгодженого гр ошового зобов'язання (з ураху ванням штрафних санкцій за ї х наявності), але не сплаченог о платником податків у встан овлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на сум у такого грошового зобов'яза ння.

Враховуючи, що відпов ідачем самостійно не сплачен і податкові зобов'язання та н а виконання вимог п. 59.1 Податко вого кодексу України ДПІ у Дз ержинському районі м. Харков а було направлено відповіда чу податкову вимогу № 1177 від 01.0 9.2011 р. про сплату податкового б оргу, в якій було повідомлено про суму узгодженого податк ового боргу в сумі 198964,74 грн., та я ка була отримана відповідаче м 01.09.2011 року, про що свідчить осо бистий підпис директора ПП "М айківа" на корінці податково ї вимоги.

Згідно з п.20.1.28 п.п.20.1 ст. 20 Подат кового кодексу України орган и державної податкової служб и мають право застосовувати до платників податків фінанс ові (штрафні) санкції, стягува ти до бюджетів та державних ц ільових фондів суми грошових зобов'язань та/або податково го боргу.

Узгоджена сума податково го зобов'язання, визначена у у точнюючому розрахунку подат кових зобов'язань з податку н а додану вартість у зв'язку з в иправленням самостійно вияв лених помилок в загальному р озмірі 198964,74 грн. сплачена відпо відачем не була.

Беручи до уваги наведене, су д вважає позовні вимоги ДПІ у Дзержинському районі м. Харк ова про стягнення з ПП "Майків а" податкового боргу докумен тально та нормативно обґрунт ованими, та такими, що підляга ють задоволенню.

На підставі викладеного, к еруючись ч. 1 ст. 158, ст. 159, ч. ч. 1, 2 ст. 16 0, ст. 161, ч. 1 ст. 162, ст. ст. 163, 167, 181, 185, 186, 254 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний по зов Державна податкова інсп екція у Дзержинському районі м. Харкова до Приватне підпр иємство "Майківа" про стягне ння податкового боргу - < Те кст >.

Стягнути з Приватного під приємства "Майківа" (61174, м. Хар ків, проспект Перемоги, буд. 73-А , кв. 75, код 35859602) на користь Держ авного бюджету України подат ковий борг у сумі 198964,74 грн. (сто д ев'яносто вісім тисяч дев'ятс от шістдесят чотири грн. 74 коп .) < Текст >

Апеляційна скарга по дається до адміністративног о суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, я кий ухвалив оскаржуване судо ве рішення протягом десяти д нів з дня її проголошення, а у разі застосування судом част ини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинс тва України, а також прийнятт я постанови у письмовому про вадженні апеляційна скарга п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови.

У разі подання апеля ційної скарги судове рішення , якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го проваджені або набрання з аконної сили рішенням за нас лідками апеляційного провад ження.

Суддя (підпис)< Текст > Куч ма Ю.В.

З оригіналом згідно. Ори гінал зберігається в матеріа лах справи. Постанова не набр ала законної сили< Текст >

Суддя Кучма Ю.В< Текст >

Дата ухвалення рішення05.01.2012
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20960935
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —14573/11/2070

Ухвала від 03.11.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кучма Ю.В.

Постанова від 05.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кучма Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні