Постанова
від 25.11.2011 по справі 2270/12593/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/12593/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 листопада 2011 року м. Хмельницький

10 год. 00 хв.

Хмельницький окружн ий адміністративний суд в ос обі судді Фелонюк Д.Л. розглян увши у скороченому проваджен ні адміністративну справу за позовом < в особі > < в чиїх інт ересах > управління Пенсійно го фонду України в м. Нетішині < 3-тя особа > до товариства з обмеженою відповідальністю "Ельбріз" < 3-тя особа > про стя гнення 7935,62 грн., -

В С Т А Н О В И В :

Управління Пенсійног о фонду України в м. Нетішині звернулось в суд з адміністр ативним позовом до товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Ельбріз" про стягнення заб оргованості по єдиному внеск у на загальнообов'язкове дер жавне соціальне страхування за квітень, травень, червень 2 011 року в розмірі 7765,62 грн. та штра фних санкцій в розмірі 170 грн..

На адресу відповідача була направлена копія ухвали про відкриття скороченого прова дження разом з копією позовн ої заяви, які отримані ним 07.11.2011 року відповідно до поштовог о повідомлення.

Суддя, оцінивши повідомлен і позивачем обставини, наявн і в матеріалах справи докази в їх взаємному зв' язку і сук упності вважає, що позов підл ягає задоволенню у повному о бсязі з наступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Ельбріз" заре єстроване як суб'єкт підприє мницької діяльності - юридич на особа 21.03.2006 року виконавчим к омітетом Нетішинської міськ ої ради (код 34256704), що підтверджу ється свідоцтвом про державн у реєстрацію юридичної особи серії А00 № 751884, довідкою з Єдино го державного реєстру підпри ємств та організацій України (ЄДРПОУ) №77 відділу статистик и у м. Нетішині, та відповідно до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на зага льнообов"язкове державне соц іальне страхування" від 08.07.2010 ро ку №2464-VI (далі-Закон) є платнико м єдиного внеску.

У відповідача станом на 12.09.2011 року утворилась заборговані сть перед УПФ в м. Нетішині в с умі 7935,62 грн., що складається із з аборгованості по сплаті єдин ого внеску за квітень-червен ь 2011 року в розмірі 7765,62 грн, що пі дтверджується звітами про на рахування єдиного внеску за 4 місяць 2011 року, 5 місяць 2011 року, 6 місяць 2011 року, які подавалися відповідачем до УПФ в м. Нетіш ині, карткою особового рахун ку платника єдиного внеску, р озрахунком суми позову; по шт рафних санкціях в розмірі 170 г рн., що підтверджується рішен ням № 87 від 08.06.2011 р. про застосува ння штрафних санкцій за непо дання, несвоєчасне подання, п одання не за встановленою фо рмою звітності, передбаченої Законом України "Про збір та о блік єдиного внеску на загал ьнообов"язкове державне соці альне страхування" (отримане відповідачем 08.06.2011 року).

Позивачем, відповідно до ви мог Закону України "Про збір т а облік єдиного внеску на заг альнообов"язкове державне со ціальне страхування" вистав лена відповідачу вимога № Ю-01 від 02.08.2011р., яка отримана ним 02.08.11 р оку.

Оскільки заборгованість в сумі 7935,62 грн. в добровільному п орядку відповідачем не сплач ена, позивачем подано позов до суду.

Відповідно до п.10 ч.1 ст.1 Закон у страхувальники - це роботод авці та інші особи, які відпов ідно до цього Закону зобов'яз ані сплачувати єдиний внесок .

Відповідно до п.1 ч.1 ст.4 Закон у платниками єдиного внеску є роботодавці: підприємства , установи та організації, інш і юридичні особи, утворені ві дповідно до законодавства Ук раїни, незалежно від форми вл асності, виду діяльності та г осподарювання, які використо вують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (к онтракту) або на інших умовах , передбачених законодавство м, чи за цивільно-правовими до говорами (крім цивільно-прав ового договору, укладеного з фізичною особою - підприємце м, якщо виконувані роботи (над авані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців, у тому числі філії, представни цтва, відділення та інші відо кремлені підрозділи зазначе них підприємств, установ і ор ганізацій, інших юридичних о сіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розраху нки із застрахованими особам и.

Відповідно до п.п.1, 2 ч.2 ст.6 За кону платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в п овному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єди ний внесок; вести облік випла т (доходу) застрахованої особ и та нарахування єдиного вне ску за кожним календарним мі сяцем і календарним роком, зб ерігати такі відомості в пор ядку, передбаченому законода вством.

Згідно ч.8 ст.9 Закону платник и єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, на рахований за відповідний баз овий звітний період, не пізні ше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Ба зовим звітним періодом для в ідповідача є календарний мі сяць. Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінанс ового стану платника (ч.12 ст.9 За кону).

Згідно з ч.2 ст.25 Закону у разі виявлення своєчасно не спла чених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобо в'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нара хуванням пені в порядку і роз мірах, визначених цією статт ею.

Відповідно до ч.4 ст.25 Закону територіальний орган Пенсі йного фонду у порядку, за форм ою і в строки, встановлені Пен сійним фондом за погодженням з центральним органом викон авчої влади у сфері праці та с оціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, як і мають недоїмку, вимогу про ї ї сплату. Вимога про сплату не доїмки є виконавчим документ ом. Платник єдиного внеску зо бов'язаний протягом десяти р обочих днів з дня надходженн я вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та шт рафів разом з нарахованою пе нею.

Згідно з ч.11 ст.25 Закону терит оріальний орган Пенсійног о фонду наділений правом за стосовути до платника єдино го внеску штрафні санкції, зо крема за неподання, несвоєча сне подання, подання не з а встановленою формою звіт ності, передбаченої Законом , територіальним органом Пе нсійного фонду накладаєтьс я штраф у розмірі десяти нео податковуваних мінімумів до ходів громадян.

Відповідно до п.4. ч.15 ст.25 Зако ну суми штрафів та нарахова ної пені включаються до вимо ги про сплату недоїмки, якщо їх застосування пов'язано з в иникненням та сплатою недої мки.

У разі якщо платник єдиного внеску протягом десяти робо чих днів з дня надходження ви моги не сплатив зазначені у в имозі суми недоїмки та штраф ів разом з нарахованою пенею , не узгодив вимогу з органом П енсійного фонду, не оскаржив вимогу в судовому порядку аб о не сплатив узгоджену суму н едоїмки протягом десяти робо чих днів з дня надходження уз годженої вимоги, територіаль ний орган Пенсійного фонду н адсилає в порядку, встановле ному законом, до підрозділу д ержавної виконавчої служби в имогу про сплату недоїмки. Те риторіальний орган Пенсійно го фонду також має право звер нутися до суду з позовом про с тягнення недоїмки.

Судом зважається на те, що в ідповідачем подавалися до уп равління ПФУ в м.Нетішині зві ти про нарахування єдиного в неску за квітень-червень 2011 ро ку, в яких самостійно визнача лись суми єдиного внеску; вим ога про стягнення заборгован ості, рішення про застосуван ня штрафних санкцій у визнач еному законом порядку не оск аржувались та не скасовані, д оказів про сплату заборгован ості суду не подано.

На підтвердження позовних вимог позивачем надано необ хідні докази про наявність з аборгованості відповідача т а вжиття заходів її стягненн я, відповідно до вимог Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов" язкове державне соціальне ст рахування".

За таких обставин, позовні в имоги обґрунтовані, підтверд женні матеріалами справи, ві дповідають чинному законода вству та підлягають задоволе нню.

Згідно ч. 4 ст.94 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни судові витрати з відпо відача не стягуються.

Керуючись ст.ст.86, 94, 158-163, 183-2, 186, 254, 255 Кодексу адміністративного с удочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Позов управління Пенс ійного фонду України в м. Неті шині до товариства з обмежен ою відповідальністю "Ельбріз " про стягнення 7935,62 грн. задово льнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Ель бріз" (м. Нетішин, вул. Набере жна, 11, кв.54, п/р 26004019111514 в ФВАТ "Держ .ЕКС-ІМП.Банк УКР." в Хмельниць кій обл., код 34256704) на користь упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в м. Нетішині (м. Нетішин, п роспект Незалежності,12) забор гованість по сплаті єдиного внеску в розмірі 7765,62 грн. (сім ти сяч сімсот шістдесят п'ять гр ивень 62 коп.), штрафні санкції в розмірі 170 грн. (сто сімдесят г ривень).

Постанови суду, прийняті в п орядку скороченого провадже ння, виконуються негайно.

Постанова може бути оскарж ена до Вінницького апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Хмельницький окружний а дміністративний суд протяго м десяти днів з дня отримання копії постанови.

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законно ї сили >

Суддя /підпис/ Д.Л. Фелонюк

"Згідно з оригіналом" Суддя < для копії >

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.11.2011
Оприлюднено24.01.2012
Номер документу20961985
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/12593/11

Ухвала від 28.12.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 22.12.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 28.10.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Фелонюк Д.Л.

Ухвала від 18.10.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Фелонюк Д.Л.

Постанова від 25.11.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Фелонюк Д.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні