Постанова
від 10.01.2012 по справі 2а-4053/11/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

10.01.12 місто Сева стополь Справа №2а-4053/11/2770

Окружний адміністративн ий суд міста Севастополя у ск ладі:

головуючого судді - Прохорч ук О.В.;

секретар судового засідан ня - Олійник С.О.,

у відсутність сторін,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду в місті Севастополі а дміністративну справу за поз овом Державної податкової ін спекції у Гагарінському райо ні міста Севастополя до Прив атного підприємства «Велиос -К»про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В :

Державна податкова інспе кція у Гагарінському районі міста Севастополя звернулас ь до Окружного адміністратив ного суду міста Севастополя з адміністративним позовом д о Приватного підприємства «В елиос-К»про припинення юриди чної особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні порушенням відповідачем в имог діючого законодавства, що виразилося у ненаданні по даткових декларацій та іншої фінансової звітності до кон тролюючих органів більш року .

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду міста Севаст ополя від 12.12.2011 відкрито прова дження в адміністративній сп раві. Іншою ухвалою від 12.12.2011 з акінчено підготовче провадж ення, справу призначено до су дового розгляду.

Судовий розгляд відкладав ся з 26.12.2011 на 10.01.2012 у зв' язку з нез ' явленням представника ві дповідача.

У судове засідання предста вник позивача не з' явився, п ро дату, час та місце розгляду справи повідомлений належни м чином, 10.01.2012 надав суду клопот ання про розгляд справи за йо го відсутністю та про підтри мання позовних вимог в повно му обсязі.

Представник відповідача в судові засідання не з' явив ся, про дати, час та місце розг ляду справи повідомлявся нал ежним чином, поштові повідом лення повернулись до суду з в ідміткою пошти «за зазначено ю адресою не знаходиться».

Суд ухвалив розглянути спр аву у відсутність сторін, оск ільки відповідно до частини 4 статті 128 Кодексу адміністра тивного судочинства України у разі неприбуття відповіда ча, належним чином повідомле ного про дату, час і місце судо вого розгляду, без поважних п ричин розгляд справи може не відкладатися і справу може б ути вирішено на підставі ная вних у ній доказів.

Розглянувши матеріали спр ави, всебічно і повно з'ясував ши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцін ивши докази, які мають юридич не значення для розгляду спр ави і вирішення спору по суті , суд дійшов висновку про обґр унтованість позовних вимог з наступних підстав.

Приватне підприємство «Ве лиос-К»зареєстровано викона вчим комітетом Торезької міс ької ради Донецької області 09.12.2009 за № 1 264 102 0000 000550, згідно з довід кою з Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців з 10.01.2011 взя то на облік у Гагарінській ра йонній державній адміністра ції у місті Севастополі та зн аходиться на обліку в Держав ній податковій інспекції у Г агарінському районі міста С евастополя як платник податк ів та зборів.

Відповідно до пункту 15.1 стат ті 15 Податкового кодексу Укра їни Приватне підприємство «В елиос-К» є платником податкі в і зборів.

Згідно з підпунктом 41.1.1 пунк ту 41.1 статті 41 цього Кодексу ор гани державної податкової сл ужби є контролюючими органам и щодо податків, які справляю ться до бюджетів та державни х цільових фондів, крім зазна чених у підпункті 41.1.2 цього пун кту, а також стосовно законод авства, контроль за дотриман ням якого покладається на ор гани державної податкової сл ужби.

Відповідно до пункту 8 статт і 19 Господарського кодексу Ук раїни усі суб'єкти господарю вання зобов'язані здійснюват и первинний (оперативний) та б ухгалтерський облік результ атів своєї роботи, складати с татистичну інформацію, а так ож надавати відповідно до ви мог закону фінансову звітніс ть та статистичну інформацію щодо своєї господарської ді яльності, інші дані, визначен і законом.

Згідно зі статтею 247 Господа рського кодексу України у ра зі здійснення суб'єктом госп одарювання діяльності, що су перечить закону чи установчи м документам, до нього може бу ти застосовано адміністрати вно-господарську санкцію у в игляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Скасування державної реєс трації суб'єкта господарюван ня провадиться за рішенням с уду, що є підставою для ліквід ації даного суб'єкта господа рювання відповідно до статті 59 цього Кодексу.

Порядок та строки надання з вітності контролюючим орган ам визначені Податковим коде ксом України.

Згідно з підпунктом 16.1.3 пунк ту 16.1 статті 16 цього Кодексу пл атник податків зобов' язани й подавати до контролюючих о рганів у порядку, встановлен ому податковим та митним зак онодавством, декларації, зві тність та інші документи, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків та зборів.

У порушення вказаних вимог Закону відповідач з 09.11.2010 до Де ржавної податкової інспекці ї у Гагарінському районі міс та Севастополя податкові роз рахунки, звіти, декларації та інші документи, зв' язані зі сплатою податків, інших обов ' язкових платежів, не надає , що підтверджується довідко ю Державної податкової інспе кції у Гагарінському районі міста Севастополя № 2803/9/15-181 від 15 .11.2011 (а.с. 4).

Згідно з актом податкового органу № 41/15-170 від 31.03.2011 відповіда ч заборгованості перед бюдж етом не має (а.с. 3).

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону України “Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприємц ів” № 755-IV від 15.05.2003 підставою для п остановлення судового рішен ня щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкр утством юридичної особи, є, зо крема, неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до зако ну.

Згідно з пунктами 6, 7 статті 5 9 Господарського кодексу Укр аїни суб'єкт господарювання ліквідується у разі скасуван ня його державної реєстрації у випадках, передбачених зак оном. Скасування державної р еєстрації позбавляє суб'єкта господарювання статусу юрид ичної особи і є підставою для вилучення його з державного реєстру. Суб'єкт господарюва ння вважається ліквідованим з дня внесення до державного реєстру запису про припинен ня його діяльності. Такий зап ис вноситься після затвердже ння ліквідаційного балансу в ідповідно до вимог цього Код ексу.

Відповідно до пункту 67.2 стат ті 67 Податкового кодексу Укра їни органи державної податко вої служби в установленому з аконом порядку мають право з вертатися до суду про винесе ння судового рішення щодо пр ипинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

За таких обставин суд дійшо в висновку про обґрунтованіс ть позовних вимог.

Керуючись статтями 158-163, 167 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу - Приватне підприємство «Ве лиос-К»(місто Севастополь, ву л. Героїв Сталінграда, 63, офіс 12 , код ЄДРПОУ 36652452).

3. Проведення ліквідаційних заходів для державної реєст рації припинення юридичної о соби покласти на Приватне пі дприємство «Велиос-К».

4. Надіслати копію постанов и державному реєстратору Гаг арінської районної державно ї адміністрації у місті Сева стополі, після набрання пост ановою законної сили, для вне сення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юриди чної особи.

Постанова може бути оскарж ена у строки і порядку, встано влені частинами першою, друг ою статті 186 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и до Севастопольського апеля ційного адміністративного с уду через суд першої інстанц ії шляхом подання апеляційно ї скарги в десятиденний стро к з дня отримання копії поста нови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и.

Суддя О.В. Прохорчук

Постанову складено та підписано в порядку частини 3 статті 160 Кодексу адміністра тивного судочинства України 16 січня 2012 року.

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення10.01.2012
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20963821
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4053/11/2770

Постанова від 10.01.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Прохорчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні