Постанова
від 19.01.2012 по справі 2а-14990/11/0170/14
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

вул. Севастопольська, 43,  м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна,  95013

        

ПОСТАНОВА

Іменем України

19 січня 2012 р. 16:20

Справа №2а-14990/11/0170/14

   Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого судді Кірєєва Д.В., при секретарі судового засідання Софронової К.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу   

за позовом   Державної податкової інспекції в Ленінському районі  АР Крим          

до   Приватного підприємства «Гарант-Сервис»     

про припинення підприємницької юридичної особи

Суть спору: Державна податкова інспекція в Ленінському районі  АР Крим (далі - позивач) звернулась до Окружного адміністративного суду АР Крим з позовом до Приватного підприємства «Гарант-Серис» (далі - відповідач) про припинення юридичної особи.

Позов мотивовано ненаданням відповідачем більше року у податкову інспекцію документів фінансової звітності та декларацій, положеннями ч. 2 ст. 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців".

Ухвалами суду від 29.11.11 року відкрито провадження у справі, закінчено підготовче провадження і справу призначено до судового розгляду.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, направив на адресу суду клопотання про розгляд справи без участі представника позивача.

Відповідач у судове засідання не з'явився, явку уповноваженого представника не забезпечив, про дату, час і місце судового засідання повідомлений належним чином, причин неявки суду не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не надав.

Приймаючи до уваги, що в матеріалах справи достатньо доказів для з'ясування обставин по справі, суд вважає можливим на підставі ст. 122, ст. 128 КАС України розглядати справу за відсутності представників сторін, на підставі наявних у справі матеріалів.

Дослідивши матеріали справи та оцінивши докази у справі в їх сукупності, суд,   

ВСТАНОВИВ:

Відповідач зареєстрований Ленінською районною державною адміністрацією АР Крим 26.08.2009 року, ідентифікаційний номер 36357277.

Згідно з довідкою ДПІ в Ленінському районі  АР Крим  № 15335/10-0/28-0  від 23.11.11р. (а.с.6), відповідач останню податкову звітність надав 19.07.2010р. за 2 квартал 2010 року. Відповідач заборгованості перед бюджетом не має, що також підтверджується матеріалами справи (а.с. 7).

Пункт 1 ч. 2 ст. 9 Закону України від 25.06.1991 року №1252-ХІІ "Про систему оподаткування" (чинний на час виникнення спірних відносин) передбачав обов'язок платників податків, зборів (обов'язкових платежів) подавати в державні податкові органи відповідно до діючого законодавства декларації та бухгалтерську звітність. Аналогічні вимоги встановлені пп. 16.1.3 та пп. 16.1.7 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України.

Згідно із ч. 2 ст. 46 Закону України від 15.05.2003 року №755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців" неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для прийняття судом рішення про припиненні підприємницької діяльності фізичної особи –підприємця.

Згідно із пп. 20.1.12 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Виходячи з наведеного, суд вважає, що вимоги позивача підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а  відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 158–163 КАС України, суд,     

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов задовольнити.

2.          Припинити підприємницьку діяльність Приватного підприємства «Гарант-Сервис» зареєстрованого Ленінською районною державною адміністрацією АР Крим 26.08.2009 року, ідентифікаційний номер 36357277; місцезнаходження: АР Крим, Ленінський район, с. Завітне, вул. Коренкова, б.6.

3.          Копію постанови в день набрання нею законної сили направити державному реєстратору  за місцем реєстрації фізичної особи-підприємця для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну частину постанови або справу розглянуто у порядку письмового провадження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі неподання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі проголошення вступної та резолютивної частини постанови або розгляду справи у порядку письмового  провадження, апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

 

Суддя                                                                          Кірєєв Д.В.

           

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення19.01.2012
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21066664
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14990/11/0170/14

Постанова від 19.01.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кірєєв Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні