Постанова
від 10.01.2012 по справі 2а/0370/3635/11
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2012 року < год:хв > Справа № 2а/0370/3635/11

Волинський окружний адм іністративний суд у складі:

головуючого - судді Каленю к Ж.В.,

розглянувши в порядку скор оченого провадження адмініс тративну справу за позовом Л уцької об' єднаної державн ої податкової інспекції до п риватного підприємства «Луц ька юридична компанія» про п рипинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Луцька об' єднана дер жавна податкова інспекція (д алі - Луцька ОДПІ, позивач) зв ернулася з позовом до приват ного підприємства «Луцька юр идична компанія» (далі - ПП « Луцька юридична компанія», в ідповідач) про припинення юр идичної особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що відповідач зареєст рований як суб'єкт підприємн ицької діяльності, перебуває на обліку як платник податкі в у Луцькій ОДПІ, однак у встан овленому порядку більше року не подає декларації, звітніс ть та інші документи, пов' яз ані з обчисленням і сплатою п одатків та зборів. На момент з вернення до суду у відповіда ча податковий борг відсутній . Позивач просить припинити ю ридичну особу відповідача та зобов'язати державного реєс тратора вчинити дії, спрямов ані на припинення підприємни цької діяльності відповідач а відповідно до Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців».

Ухвалою судді Волинського окружного адміністративног о суду від 23 грудня 2011 року було відкрито скорочене провадже ння в даній адміністративній справі.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження в а дміністративній справі, наді слана відповідачу рекомендо ваним порядком за його остан нім місцезнаходженням, повер нулася до суду у зв' язку з ти м, що відповідач за зазначено ю адресою не знаходиться (а.с.1 4). Відповідно до частини 11 стат ті 35 Кодексу адміністративно го судочинства України (КАС У країни) у разі повернення пош тового відправлення із повіс ткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин , вважається, що така повістка вручена належним чином. Оскі льки поштове відправлення не вручене відповідачу із неза лежних від суду причин, ухвал а від 23 грудня 2011 року вважаєть ся врученою відповідачу нале жним чином

Відповідач у встановлений строк заперечень проти позо ву або заяви про визнання поз ову не подав, у зв' язку з чим суд вважає можливим розгляну ти справу в порядку скорочен ого провадження відповідно д о статті 183-2 КАС України.

Суд, оцінивши повідомлені п озивачем обставини, дослідив ши письмові докази, приходит ь до висновку, що адміністрат ивний позов підлягає задовол енню.

Судом встановлено, що ПП «Лу цька юридична компанія» 28 лют ого 2005 року зареєстроване вик онавчим комітетом Луцької мі ської ради як юридична особа , що підтверджується довідко ю з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців (а.с.5), витяг ом з Єдиного державного реєс тру підприємств та організац ій України (а.с.6).

11 березня 2005 року відповідач взятий на облік як платник по датків Луцькою ОДПІ; востанн є він подав до податкової інс пекції податкову декларацію з податку на додану вартість за червень 2005 року. Станом на 29 л истопада 2011 року у відповідач а відсутня заборгованість за платежами до бюджету. Про заз начені обставини свідчать до відки позивача від 25 жовтня 2011 року № 1321 (а.с.3), від 16 листопада 2011 року № 236 (а.с.7), від 29 листопада 2011 р оку № 2409 (а.с.4), копія декларації від 20 липня 2005 року № 71761 (а.с.8-9).

Згідно із пунктом 2 частини першої статті 9 Закону Україн и «Про систему оподаткування » (чинного до 31 грудня 2010 року) пл атники податків і зборів (обо в' язкових платежів) зобов' язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов' яз кових платежів).

Відповідно до підпункту 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України (далі - ПК Ук раїни), який набрав чинності з 01 січня 2011 року, платник податк ів зобов' язаний подавати до контролюючих органів у поря дку, встановленому податкови м та митним законодавством, д екларації, звітність та інші документи, пов' язані з обчи сленням і сплатою податків т а зборів. Пунктом 49.2 статті 49 ПК України визначено, що платни к податків зобов' язаний за кожний встановлений цим Коде ксом звітний період подавати податкові декларації щодо к ожного окремого податку, пла тником якого він є, відповідн о до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий пл атник податку господарську д іяльність у звітному періоді .

Пунктом 67.2 статті 67 ПК Україн и передбачено право органів державної податкової служби в установленому законом пор ядку звертатися до суду про в инесення судового рішення що до припинення юридичних осіб або підприємницької діяльно сті фізичних осіб-підприємці в.

Згідно із частиною другою с татті 38 Закону України «Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців» неподання протягом ро ку до органів державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансов ої звітності відповідно до з акону є підставою для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи. Частино ю першою статті 38 цього Закону визначено, що суд, який постан овив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' я зане з банкрутством юридично ї особи, у день набрання таким рішенням законної сили напр авляє його копію державному реєстратору за місцезнаходж енням юридичної особи для вн есення до Єдиного державного реєстру запису про судове рі шення. Статтею 38 цього Закону також передбачено обов' язо к державного реєстратора вне сти до Єдиного державного ре єстру запис щодо цього судов ого рішення та вчинити ряд ді й, спрямованих на припинення юридичної особи.

Оскільки відповідач не под авав більше як протягом одно го року до Луцької ОДПІ подат кових декларацій, звітності, пов' язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів, н е має заборгованості перед б юджетом, від нього не надійшл о письмових заперечень проти позову, тому суд приходить до висновку, що адміністративн ий позов слід задовольнити ш ляхом прийняття постанови пр о припинення юридичної особи відповідача з направленням копії постанови в день набра ння нею законної сили держав ному реєстратору для вчиненн я дій, передбачених статтею 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців” .

Керуючись статтею183-2 Кодекс у адміністративного судочин ства України, на підставі ста тті 38 Закону України “Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців”, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство «Луць ка юридична компанія» (43005, Во линська область, місто Луцьк , вулиця Євгена Коновальця, бу динок 10, квартира 43, ідентифі каційний код 33381464).

Копію постанови в день набр ання нею законної сили напра вити державному реєстратору за місцезнаходженням юридич ної особи для внесення до Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців запису про судове рішення щодо припинення юри дичної особи Приватного підп риємства «Луцька юридична ко мпанія» та вчинення інших ді й, передбачених статтею 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб- підприємців».

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, встановленого статтею 186 КА С України, якщо таку апеляцій ну скаргу не було подано. У раз і подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної ск арги, відмови у відкритті апе ляційного провадження або на брання законної сили рішення м за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку п овністю або частково шляхом подання апеляційної скарги д о Львівського апеляційного а дміністративного суду через Волинський окружний адмініс тративний суд. Апеляційна ск арга на постанову суду подає ться сторонами протягом деся ти днів з дня отримання ними к опії постанови. Копія апеляц ійної скарги одночасно надси лається особою, яка її подає, д о Львівського апеляційного а дміністративного суду.

Суддя Ж.В. Каленюк

Дата ухвалення рішення10.01.2012
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21067056
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0370/3635/11

Постанова від 10.01.2012

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 23.12.2011

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні