Постанова
від 24.10.2011 по справі 2а/0470/12345/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

24.10.2011 24.10.2011

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2011 р. Справа № 2а/0470/12345/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Голобутовс ького Р. З. , розглянувши в поря дку скороченого провадження адміністративний позов Дер жавної податкової інспекції у Красногвардійському райо ні м. Дніпропетровська до То вариства з обмеженою відпові дальністю "Архплан ЛТД" про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

04.10.2011 р. Державна податко ва інспекція у Красногвардій ському районі м. Дніпропетро вська звернулась до Дніпропе тровського окружного адміні стративного суду з позовною заявою, в якій просить припин ити юридичну особу Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Архплан ЛТД».

В обґрунтування позовних в имог Позивач зазначає, що Від повідач перебуває на обліку в Державній податковій інспе кції у Красногвардійському р айоні м. Дніпропетровська як платник податків та інших об ов'язкових платежів.

Згідно акту та довідки Держ авної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Відпові дач не подає до податкового о ргану звітність з лютого 2010 р. і заборгованості перед бюджет ом не має.

Відповідач про дату та місц е судового розгляду повідомл явся, але повернувся конверт з ухвалою про відкриття скор оченого провадження з відміт кою "фірма не зареєстрована".

Відповідно до ч. 11 ст. 35 Кодекс у адміністративного судочин ства України, у разі повернен ня поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адр есату з незалежних від суду п ричин, вважається, що така пов істка вручена належним чином .

Всупереч вимогам ч. 1 ст. 19 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців" про зміну місцезнаходження відп овідач контролюючі органи не повідомив, тому відповідних змін до Єдиного державного р еєстру внесено не було.

Суд вважає, що вжив усі зале жні від нього заходи для пові домлення Відповідача про дат у та місце розгляду судової с прави із його участю та реалі зації ним права судового зах исту своїх прав та інтересів .

За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справ у за наявними у ній матеріала ми, без участі представника В ідповідача, оскільки при під готовці справи до розгляду д отримано вимоги Кодексу адмі ністративного судочинства У країни щодо належного повідо млення сторін у справі про да ту та місце розгляду судовог о засідання.

Згідно п.2. ч.5 ст. 183-2 Кодексу адм іністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороч еного провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення с троку, передбаченого для над ання заперечень або заяви пр о визнання позову, якщо до суд у не було подано заперечення Відповідача та за умови, що сп рава розглядається судом за місцезнаходженням Відповід ача.

Суд, дослідивши матеріали с прави та оцінивши їх у сукупн ості, вважає за необхідне зад овольнити позов повністю з н аступних підстав.

Відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1 ст. 20 Податкового Код ексу України від 2.12.2010 № 2755-VI, орган и державної податкової служб и мають право у випадках, вста новлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи - підприємця.

Згідно з пп.10. п.11 Наказу Держа вної податкової адміністрац ії № 979 від 22.12.10., якщо платник под атків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі непо дання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових деклараці й, документів податкової зві тності, то керівник органу де ржавної податкової служби пр иймає рішення у вигляді розп орядження відносно платника податків - про звернення до су ду або господарського суду і з заявою (позовною заявою) про припинення юридичної особи чи підприємницької діяльнос ті фізичної особи - підприєм ця.

Позивачем надано довідку п ро відсутність заборгованос ті перед бюджетом у Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Архплан ЛТД» та розпоря дження начальника Державної податкової інспекції у Крас ногвардійському районі м. Дн іпропетровська від 13.09.2011 р. № 126 п ро звернення з відповідним п озовом до суду.

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних і фізичних осіб-під приємців” підставами для пос тановлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов'язано з банкрут ством юридичної особи, зокре ма є неподання протягом року органам державної податково ї служби податкових декларац ій, документів фінансової зв ітності відповідно до закону .

Відповідно до акту Державн ої податкової інспекції у Кр асногвардійському районі м. Дніпропетровська № 77 від 13.09.2011 р . Товариство з обмеженою відп овідальністю «Архплан ЛТД» з лютого 2010 р. не подає деклараці ї та документи податкової зв ітності, що є грубим порушенн ям чинного законодавства Укр аїни, порушенням законних ін тересів держави.

За таких обставин, суд вважа є за необхідне задовольнити позовні вимоги Позивача щодо припинення юридичної особи Відповідача з підстав непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності, як такі, що є правомірними та обґ рунтованими.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 158-163, 183-2 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська д о Товариства з обмеженою від повідальністю «Архплан ЛТД» про припинення юридичної ос оби - задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Архплан ЛТД» (ко д ЄДРПОУ 13441763).

Копію постанови направити Управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанова підлягає негайному виконанню відпові дно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС Укра їни.

Постанова можу бути оскаржена в апеляційному по рядку до Дніпропетровського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом под ачі в десятиденний строк з дн я отримання копії постанови апеляційної скарги, з подаче ю її копії відповідно до кіль кості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, к рім її оскарження в апеляцій ному порядку, є остаточною.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > Р.З. Голобутовський

< Текст >

Дата ухвалення рішення24.10.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21069262
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/12345/11

Ухвала від 05.10.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

Постанова від 24.10.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні