Постанова
від 31.10.2011 по справі 2а/0470/12848/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

31.10.2011 25.10.2011

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 жовтня 2011 р. Справа № 2а/0470/12848/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Шлай А.В. , ро зглянувши в порядку скорочен ого провадження адміністрат ивний позов Державної подат кової інспекції у Жовтневому районі м. Дніпропетровська д о Асоціації "Коксохімтеплом онтаж" про припинення юриди чної особи , -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Жовтневому районі м. Дніпропетровська звернула сь до суду з адміністративни м позовом про припинення юри дичної особи - Асоціації «Кок сохімтепломонтаж». В обґрунт ування позову зазначено, що А соціація «Коксохімтепломон таж» зареєстрована Виконавч им комітетом Дніпропетровсь кої міської ради 28.10.1999 року, що п ідтверджується довідкою Дер жавної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Дніпро петровська № 128 від 29.09.2011 року та знаходиться на обліку в Держ авній податковій інспекції у Жовтневому районі м. Дніпроп етровська з 21.12.1999 року. Відповід ач протягом року не здійснює підприємницької діяльності та відповідно вищезазначено ї довідки від 29.09.2011 року № 128 пода ткову звітність не надавав з лютого 2007 року. Заборгованост і перед бюджетом не має. На під твердження позовних вимог по зивачем в якості доказів над ані копії наступних документ ів: довідку № 128 від 29 вересня 2011 р оку про неподання відповідач ем податкової звітності з лю того 2007 року, довідку від 26 26 вер есня 2011 року про відсутність у відповідача бюджетної забор гованості з податків та збор ів.

Оцінивши повідомлені пози вачем обставини, суд, керуючи сь положеннями Податкового к одексу України, Закону Украї ни "Про систему оподаткуванн я", Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних і фіз ичних осіб-підприємців" дійш ов висновку про наявність до статніх підстав для задоволе ння адміністративного позов у.

Згідно з п.2 ч.1 ст.9 Закону Укра їни “Про систему оподаткуван ня”, платники податків і збор ів (обов'язкових платежів) зоб ов'язані подавати до державн их податкових органів та інш их державних органів відпові дно до законів декларації, бу хгалтерську звітність та інш і документи і відомості, пов`я зані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов`язков их платежів). Відповідно до п.4 ч.2 ст.38 Закону України “Про дер жавну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців”, підставою для постановлення судового рішення щодо припи нення юридичної особи є непо дання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону. Згідно із п.17 ст.11 Закону України “Про державну податкову службу У країни”, органи державної по даткової служби у випадках, в межах компетенції та у поряд ку, встановлених законами Ук раїни, мають право звертатис я у передбачених законом вип адках до судових органів із з аявою (позовною заявою) про ск асування державної реєстрац ії суб'єкта підприємницької діяльності. Відповідно до ч. 1 п. 67.2 ст. 67 Податкового Кодексу У країни Органи державної пода ткової служби в установленом у законом порядку мають прав о звертатися до суду про вине сення судового рішення щодо припинення юридичних осіб аб о підприємницької діяльност і фізичних осіб - підприємц ів.

Вирішуючи спір по суті суд п риходить до висновку, що вимо ги позивача підлягають задов оленню, так як відповідачем п орушені вимоги Законів Украї ни “Про систему оподаткуванн я”, “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців” у зв' язку з неподанням податкової декл арації більше одного календа рного року.

Керуючись статтею 183-2 Кодекс у адміністративного судочин ства України,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Жовтневому районі м. Дніпропетровська - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Асоціацію «Коксохімтепломо нтаж» (код ЄДРПОУ 13452886).

Копію постанови направити Управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанова підлягає негайн ому виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни.

Постанова суду може бути ос каржена в апеляційному поряд ку до Дніпропетровського апе ляційного адміністративног о суду через Дніпропетровськ ий окружний адміністративни й суд шляхом подачі апеляцій ної скарги протягом десяти д нів з дня отримання її копії.

Постанова суду набирає зак онної сили в порядку та у стро ки, визначені статтею 254 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > А.В. Шлай

< Текст >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.10.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21069599
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/12848/11

Ухвала від 13.10.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

Постанова від 31.10.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні