Постанова
від 08.11.2011 по справі 2а/0470/12424/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

08.11.2011 04.11.2011

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2011 р. Справа № 2а/0470/12424/11

Дніпропетровський окру жний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Златін а С.В.

розглянувши у порядку скор оченого провадження адмініс тративну справу за позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Бабушкінському районі м .Дніпропетровська до Товарис тво з обмеженою «Арома Фуд»п ро припинення юридичної особ и, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Бабушкінському ра йоні м.Дніпропетровська прос ить суд припинити юридичну о собу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Арома Фуд » (код ЄДРПОУ 32228586).

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач перебуває на обліку в Державній податк овій інспекції у Бабушкінськ ому районі м. Дніпропетровсь ка, як платник податків та інш их обов'язкових платежів, про те при здійснені своєї діяль ності порушує вимоги діючого законодавства, а саме: не пода є звітність про отримані дох оди з лютого 2010 року, чим порушу є чинне законодавство та зак онні інтереси держави.

Позивач про відкриття скор оченого провадження за цим а дміністративним позовом був повідомлений належним чином , що підтверджується розписк ою про вручення 12.10.2011р. ухвали п ро відкриття скороченого про вадження, яка міститься в мат еріалах справи.

Відповідач про відкриття с короченого провадження за ци м адміністративним позовом п овідомлявся належним чином, що підтверджується поштовим відправленням з відміткою п оштового відділення про прич ину невручення адресату, а са ме, «за зазначеною адресою не знаходиться» яке повернулос ь на адресу суду 13.10.2011р.

Відповідач заперечень про ти позову до суду не надав.

Згідно пункту 2 частини 5 ста тті 183-2 Кодексу адміністратив ного судочинства України спр ава повинна бути розглянута у порядку скороченого провад ження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, перед баченого частиною третьої ці єї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповід ача та за умови, що справа розг лядається судом за місцезнах одженням відповідача.

Дослідивши матеріали спра ви судом встановлено, позов п ідлягає задоволенню із насту пних підстав.

Матеріалами справи підтве рджено, що Товариство з обмеж еною відповідальністю «Аром а Фуд» (код ЄДРПОУ 32228586), зареєс троване виконавчим комітето м Дніпропетровської місько ї ради за адресою: 49000, Дніпропе тровська обл., місто Дніпропе тровськ, Бабушкінський район , вулиця Героїв Сталінграду , будинок 122.

Відповідача взято на облік платників податків у Держав ній податковій інспекції у Б абушкінському районі м.Дніпр опетровська.

Підпункт 16.1.3 пункту 16.1 статі 16 Податкового кодексу України зобов' язує подати до держа вних податкових органів та і нших державних органів відпо відно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, п ов' язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов ' язкових платежів).

В порушення вимог чинного з аконодавства відповідач не п одає до Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська п одаткових декларацій та інші документи, пов' язані з обчи сленням та сплатою податків та зборів з лютого 2010 року, тоб то більше ніж один рік, чим пор ушує чинне законодавство Укр аїни.

У зв'язку з цим, позивачем по дано позов до суду про припин ення юридичної особи відпові дача.

Згідно п.67.2 ст. 67 Податкового к одексу України органи держав ної податкової служби в уста новленому законом порядку ма ють право звертатися до суду про винесення судового ріше ння щодо припинення юридични х осіб або підприємницької д іяльності фізичних осіб - під приємців.

Позивачем надано довідку, п ро відсутність у Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Арома Фуд» станом на 29.08.2011р. з аборгованості перед бюджето м та розпорядження начальник а Державної податкової інспе кції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Шульги А.А. «Щодо припинення юриди чної особи - ТОВ «Арома Фуд» від 29.09.2011р. за №145.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних і фізичних о сіб - підприємців» підстава ми для постановлення судовог о рішення про припинення юри дичної особи є неподання про тягом року органам державної податкової служби податкови х декларацій, документів фін ансової звітності відповідн о до закону.

Юридична особа втрачає сві й статус з дати внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

На підставі викладеного ви моги про припинення юридично ї особи відповідача з підста ви неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону, правомірні та обґрунтовані, тому позов підлягає задовол енню.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163, 183-2 К одексу адміністративного су дочинства України, ст. 11 Закон у України "Про державну подат кову службу України", ст. 46 Зако ну України "Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців", суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Арома Фуд», код Є ДРПОУ 32228586, (49000, м.Дніпропетровсь к, Бабушкінський район, вул. Ге роїв Сталінграда, б.122).

Копію постанови направити управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанова підлягає негайн ому виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст.256 КАС України.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання апеляційної скар ги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі по дання апеляційної скарги пос танова, якщо її не скасовано, н абирає законної сили після з акінчення апеляційного розг ляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня отримання копі ї постанови апеляційної скар ги, з подачею її копій відпові дно до кількості осіб, які бер уть участь у справі.

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > С.В. Златін

< Текст >

Дата ухвалення рішення08.11.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21070021
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/12424/11

Ухвала від 05.10.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

Постанова від 08.11.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні