Постанова
від 16.11.2011 по справі 2а/0470/6750/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

16.11.2011 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 жовтня 2011 р. Справа № 2а/0470/6750/11

Дніпропетро вський окружний адміністрат ивний суд у складі:

головуючого судді Луніна О.С. < Текст >

при секретарі Лєскін М.С.

сторони у судове засідан ня не з`явились, про дату, час т а місце розгляду справи пові домлені належним чином

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу 2а/04706750/11 за позов ом Прокурора Центрально-Місь кого району м. Кривий Ріг в інт ересах держави в особі Управ ління пенсійного фонду Украї ни в Центрально-Міському рай оні м. Кривий Ріг до Спеціаліз ованого виробничого управлі ння підривних робіт «Криворі жшляхвибухпром»про стягнен ня заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

У червні 2011 року по зивач звернувся до Дніпропет ровського окружного адмініс тративного суду з адміністра тивним позовом до СУПР «Крив оріжшляхвибухпром», в якому просив стягнути з відповідач а на користь Управління пенс ійного фонду України в забор гованість по списку №2 в сумі 8 484,07 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що вн аслідок того, що відповідач н е вніс до Пенсійного фонду ко шти на виплату і доставку піл ьгових пенсій ним було поруш ено вимоги Закону України «П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування»ві д 09.07.2003 року №1058-IV, у зв`язку з чим у нього утворилась недоїмка у сумі 8484,07 грн.

Позивач у судове засідання не з`явились, про дату, час т а місце розгляду справи пові домлений належним чином, про те надав до суду клопотання, в якому просив позовні вимоги задовольнити та розгляд спр ави провести без його учсті.

Відповідач у судове зас ідання не з`явились, про дат у, час та місце розгляду справ и повідомлений шляхом направ лення судової повістки реком ендованим листом з повідомле нням, проте, до суду повернувс я конверт з відміткою «за зак інченням терміну зберігання ». Відповідно до ч. 11 ст. 35 Кодекс у адміністративного судочин ства України, у разі повернен ня поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адр есату з незалежних від суду п ричин, вважається, що така пов істка вручена належним чином .

Враховуючи неявку сторін , у відповідності до ст.41 КАС Ук раїни фіксування судового за сідання за допомогою звукоза писувального технічного зас обу не здійснюється.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши доводи позовної заяви та письмові докази, суд вважає, що адміністративний позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено та мате ріалами справи підтверджено , що СУПР «Криворіжшляхвибух пром» зареєстроване в Управл інні пенсійного фонду Україн и в Центрально-Міському райо ні м. Кривий Ріг як платник збо ру на загальнообов`язкове де ржавне пенсійне страхування , у тому числі збору на покритт я фактичних витрат на виплат у та доставку пільгових пенс ій на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня.

Порядок сплати страхових внесків на загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання передбачено Законом Ук раїни «Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання»№1058-IV від 09.07.2003 року та Інстр укцією «Про порядок обчислен ня і сплати страхувальниками та застрахованими особами в несків на загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння до Пенсійного фонду Укра їни», затвердженої постаново ю правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 року та зар еєстрованої в Міністерстві ю стиції 16.01.2004 року за № 64/8663, відпов ідно до яких на відповідача п окладено обов'язки по нараху ванню, обчисленню і сплати в у становлені строки та в повно му обсязі внесків на загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування.

Відповідно до частини 2 Пр икінцевих положень ЗУ №1058 СУ ПР «Криворіжшляхвибухпром» зобов'язано вносити з кошті в, призначених на оплату прац і, плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставк у пенсій застрахованим особа м, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і ва жкими умовами праці за списк ом №2 виробництв, робіт, профес ій, посад і показників, затвер джених Кабінетом Міністрів, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення п енсії за віком на пільгових у мовах або за вислугу років.

Порядок відшкодування вит рат на виплату та доставку пе нсій, призначених на пільгов их умовах, регламентується п .6 Інструкції «Про порядок обч ислення і сплати страхувальн иками та застрахованими особ ами внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування до Пенсійного фонду України», затвердженою пост ановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003р.(далі з а текстом - Інструкція)

Згідно п.6.4, п.6.5 Інструкції р озмір сум до відшкодування н а поточний рік визначається відділами доходів органів Пе нсійного фонду України щоріч но в повідомленнях про розра хунок сум фактичних витрат н а виплату та доставку пільго вих пенсій, призначених відп овідно до частини 2 Прикінцев их положень Закону України « Про загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування», які надсилаються підприємст вам до 20-го січня поточного ро ку та протягом 10 днів з новопр изначених пенсій. Ці розраху нки складаються на підставі відомостей відділів з призна чення пенсій органів Пенсійн ого фонду України, які подают ься до 1 січня поточного року т а протягом 10 днів з дня прийня ття рішення про призначення нової пенсії. На підставі п.6.8. І нструкції підприємства щомі сяця до 25-го числа вносять до П енсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фа ктичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначени х на пільгових умовах.

Не сплачені та/або несвоєч асно сплачені суми фактичних витрат на виплату та доставк у пільгових пенсій вважаютьс я боргом (недоїмкою), та стягую ться відповідно до норм Зако ну України «Про порядок пога шення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондам и».

У зв`язку з не перерахування м фактичних витрат на виплат у та доставку пільгових пенс ій призначених особам по спи ску №2 за січень-лютий 2011 року т а враховуючи перерахунок від шкодувань за 2010 рік, які отрима ні позивачем у 2011 році за списк ом №2 в розмірі 29,83 грн., у відпові дача виник борг у сумі 8484,07 грн., яка підтверджується розраху нком фактичних витрат на вип лату та доставку пенсій приз начених на пільгових умовах наданого позивачем щодо СУПР «Криворіжшляхвибухпром».

Станом на 10.08.2011 року ця сума з аборгованості відповідачем не сплачена, доказів сплати б оргу відповідач суду не нада вав.

Відповідно до статті 23 Зако ну України «Про загальнообов 'язкове державне пенсійне ст рахування»спори, що виникают ь із правовідносин за цим Зак оном, віршуються органами Пе нсійного фонду та в судовому порядку.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 11 К АС України, розгляд і вирішен ня справ в адміністративних судах здійснюється на засада х змагальності сторін та сво боди в наданні ними суду свої х доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, а ч. 1 ст. 71 КАС України передбачено , що кожна сторона повинна дов ести ті обставини, на яких ґру нтуються її вимоги та запере чення.

За таких обставин, суд прихо дить до висновку, що наявніст ь заборгованості у ВАТ «Авто транспортне підприємство 11259» перед Управлінням Пенсійног о фонду України в Індустріал ьному районі в м. Дніпропетро вську доведене, а тому позовн і вимоги підлягають задоволе нню.

Вирішуючи питання про розп оділ судових витрат, суд вихо дить із того, що позивач відп овідно до Декрету Кабінету М іністрів України № 7-93 звільне ний від сплати судового збор у та відповідно до ч.4 ст. 99 Коде ксу адміністративного судоч инства України у справах, у як их позивачем є суб' єкт влад них повноважень, а відповіда чем - фізична чи юридична ос оба, судові витрати з відпові дача не стягуються.

Керуючись статтями 158-163, 254 К одексу адміністративного су дочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Прокурора Центрально-Місько го району м. Кривий Ріг в інтер есах держави в особі Управлі ння пенсійного фонду України в Центрально-Міському район і м. Кривий Ріг до Спеціалізов аного виробничого управлінн я підривних робіт «Криворіжш ляхвибухпром» про стягнення заборгованості - задовольни ти.

Стягнути з Спеціалізовано го виробничого управління пі дривних робіт «Криворіжшлях вибухпром» (ЄДРПОУ 03443784) на кори сть Управління пенсійного фо нду України в Центрально-Міс ькому районі м. Кривий Ріг бор г по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставк у пенсій на пільгових умовах по списку №2 у сумі 8484,07 грн. (р/р 2560 0719464873, Дзержинське відділення № 7806 ВАТ Ощадбанку у м. Кривий Ріг )

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КА С України. Відповідно до ст. 186 К АС України, апеляційна скарг а на постанову суду першої ін станції подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння. У разі застосування судо м частини третьої статті 160 ць ого Кодексу, а також прийнятт я постанови у письмовому про вадженні апеляційна скарга п одається протягом десяти дні в з дня отримання копії поста нови. Якщо суб'єкта владних по вноважень у випадках та поря дку, передбачених частиною ч етвертою статті 167 цього Кодек су, було повідомлено про можл ивість отримання копії поста нови суду безпосередньо в су ді, то десятиденний строк на а пеляційне оскарження постан ови суду обчислюється з наст упного дня після закінчення п'ятиденного строку з момент у отримання суб'єктом владни х повноважень повідомлення п ро можливість отримання копі ї постанови суду.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.С. Луніна

< Текст >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.11.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21070416
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/6750/11

Ухвала від 21.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 11.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 14.06.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Борисенко Павло Олександрович

Ухвала від 02.06.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Борисенко Павло Олександрович

Ухвала від 09.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Луніна Олена Станіславівна

Постанова від 16.11.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Луніна Олена Станіславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні