Постанова
від 21.11.2011 по справі 2а/0470/12549/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

21.11.2011

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

< Справу розглянуто > Справа № 2а/0470/12549/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Ніколайчук С.В. < Текст >

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом прокурор Красногвар дійського району м. Дніпропе тровськ до товариства з обме женою відповідальністю "Наук ово-виробниче об' єднання пр о стягнення заборгованості в сумі 10119,84 гривень, -

ВСТАНОВИВ:

05.10.2011 року до Дніпропетр овського окружного адмініст ративного суду надійшов адмі ністративний позов прокурор а Красногвардійського район у м. Дніпропетровська в інтер есах держави в особі управлі ння Пенсійного фонду України в Красногвардійському район і м. Дніпропетровська (далі УП Ф України в Красногвардійськ ому районі) про стягнення з то вариства з обмеженою відпові дальністю «Науково-виробнич ого об' єднання «Техмаш»» (д алі ТОВ «Науково-виробничого об' єднання «Техмаш»») забо ргованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування у сумі 10 119,84 грн..

В обґрунтування заявлених вимог прокурор зазначив, що Т ОВ «Науково-виробничого об' єднання «Техмаш»» повинно у встановлені законом строки с плачувати самостійно визнач ені у розрахунках суми єдини х внесків на загальнообов' я зкове державне соціальне стр ахування, а так як відповідач ем станом на 21.09.11 року в повному обсязі не сплачено суму єдин ого внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування за травень-серпень 2011 року, яка ним нарахована сам остійно, у нього утворилася п рострочена заборгованість (н едоїмка) в розмірі 10119,84 грн., яка підлягає стягненню в судово му порядку.

Ухвалою суду від 06.10.2011р. відкр ито провадження у справі №2а/04 70/12549/11 та призначено справу до р озгляду у судовому засіданні на 20.10.11р.

У зв' язку з неявкою в судов е засідання сторін та прокур ора, які належним чином повід омлені про час та місце засід ання суду, докази чого наявні у справі, розгляд даної справ и відкладено на 01.11.2011р.

Представник УПФ України в К расногвардійському районі н адав суду клопотання про роз гляд справи в порядку письмо вого провадження та про підт римку позовних вимог в повно му обсязі, підтверджене пред ставником прокуратури.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, хоч був нале жним чином повідомлений; зап еречень проти адміністратив ного позову на вимогу суду не наддав; причин неявки в судов е засідання не повідомив.

Особи, які беруть участь у с праві, зобов' язані добросов існо користуватися належним и їм процесуальними правами і неухильно виконувати проце суальні обов' язки (ч.2 ст.49 КАС України).

Якщо немає перешкод для роз гляду справи у судовому засі данні, визначених ст.. 128 КАС Укр аїни, але прибули не всі особи , які беруть участь у справі, х оча і були належним чином пов ідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має пр аво розглядати справу у пись мовому проваджені у разі від сутності потреби заслухати с відка чи експерта (ч. 128 цього Ко дексу).

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за доцільне розгл янути дану справу у письмово му проваджені на підставі на явних у ній доказів.

Дослідивши матеріали спра ви, всебічно і повно з' ясува вши всі фактичні обставини, н а яких ґрунтується позовні в имоги, об' єктивно оцінивши докази, які мають юридичне зн ачення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд в важає необхідним задоволити позов з наступних підстав:

ТОВ «Науково-виробничого о б' єднання «Техмаш»» зареєс троване як платник єдиного в неску на загальнообов' язко ве державне соціальне страху вання в управлінні Пенсійног о фонду України в Красногвар дійському районі м. Дніпропе тровська під №35740610 та є платник ом єдиного внеску на загальн ообов' язкове державне соці альне страхування.

Зі справи вбачається, що від повідач надавав до управлінн я Пенсійного фонду України в Красногвардійському районі м. Дніпропетровська самості йно обчислену суму єдиного в неску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння за травень 2011р., яка склала 2 412,63 грн., червень 2011 р., яка склала 2 615,81 грн., липень 2011 року, яка скла ла 2 818,78 грн. та за серпень 2011 року - 2 272,62 грн.

Порядок сплати єдиного вне ску на загальнообов'язкове д ержавне соціальне страхуван ня передбачено Законом Украї ни „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання" №2464-VІ від 08.07.2010р. та Інструк цією „Про порядок нарахуванн яі сплати єдиного внеску на з агальнообов'язкове державне соціальне страхування", затв ердженою постановою правлін ня Пенсійного фонду України №21-5 від 27.09.2010 року та зареєстрова ною в Міністерстві юстиції У країни 27.10.2010р. за № 994/18289.

У відповідності до вищенав едених нормативно-правових а ктів на відповідача покладен о обов'язки по нарахуванню, об численню і сплати в установл ені строки та в повному обсяз і єдиного внеску на загально обов'язкове державне соціаль не страхування.

Так, зокрема, в п.4.1 наведеної Інструкції встановлено, що п ідприємства, установи й орга нізації, створені відповідно до законодавства України, не залежно від форм власності, в иду діяльності та господарюв ання проводять щомісячне нар ахування єдиного внеску на п ідставі бухгалтерських та ін ших документів, відповідно д о яких проводяться нарахуван ня (обчислення) або які підтве рджують нарахування (обчисле ння) заробітної плати (доходу ).

Єдиний внесок нараховують ся незалежно від джерел їх фі нансування, форми, порядку, мі сця виплати та використання, а також незалежно від того, чи були зазначені суми фактичн о виплачені після їх нарахув ання до сплати. Нарахований з а відповідний базовий звітни й календарний місяць єдиний внесок сплачуються платника ми шляхом перерахування безг отівкових сум з їх банківськ их рахунків не пізніше ніж че рез 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду нез алежно від виплати заробітно ї плати (доходу), на суми яких н араховується єдиний внесок .

Судом з' ясовано, що самост ійно обчислений відповідаче м страхові внесоки за травен ь 2011р. склали 2 412,63 грн., за червень 2011 р. - 2 615,81 грн., за липень 2011 року - 2 818,78 грн. та за серпень 2011 року - 2 272,62 грн., однак відповідачем у в становлені законом строки та кі внески залишились не спла ченими, докази протилежного у справі відсутні.

Статтею 67 Конституції Украї ни передбачено, що кожен зобо в'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, в становлених законом.

Відповідно до ст.71 Кодексу а дміністративного судочинст ва кожна сторона повинна дов ести ті обставини, на яких ґру нтуються її вимоги та запере чення.

Згідно ч.1 ст.9 КАС України суд при вирішенні справи керуєт ься принципом законності, ві дповідно до якого органи дер жавної влади, органи місцево го самоврядування, їхні поса дові і службові особи зобов' язані діяти лише на підставі , в межах повноважень та у спос іб, що передбачені Конституц ією та законами України.

Від-так, оскільки правомірн ість заявлених позовних вимо г позивачем доведено докумен тально, докази погашення заб оргованості зі сплати внескі в на загальнообов' язкове де ржавне соціальне страхуванн я за спірний період в сумі 10 119,84 грн., то позовні вимоги підляг ають до задоволення в повном у обсязі.

Керуючись ст.ст.158-163, 186, 254 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов прокурора Красногвардійс ького району м. Дніпропетров ська в інтересах держави в ін тересах держави в особі упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Красногвардійському ра йоні м. Дніпропетровська до т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Науково-виробни чого об' єднання «Техмаш»» п ро стягнення заборгованості в сумі 10119,84 грн.- задоволити по вністю.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «На уково-виробничого об' єднан ня «Техмаш»» (49009, м. Дніпропетр овськ, вул. Камчатська, буд. 37, к од ЄДРПОУ 35740610) на користь управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Красногвардійському рай оні м. Дніпропетровська (49008, м. Д ніпропетровськ, вул. Чичерін а,100, р/р 37190083000405 в ГУДКУ у Дніпропет ровській області, МФО 805012, ЄДРП ОУ 21928605) заборгованість зі спла ти єдиного внеску на загальн ообов' язкове державне соці альне страхування в розмірі 10 119,84 грн.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропет ровського апеляційного адмі ністративного суду шляхом по дання апеляційної скарги чер ез Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд з од ночасним направленням копії апеляційної скарги особою, я ка її подає, до суду апеляційн ої інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили відповідно до ви мог ст. 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Суддя < (підпис ) >

< Список >

< Список >

< Список > С.В. Ніколайчук

< Текст >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.11.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21070721
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/12549/11

Ухвала від 06.10.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Постанова від 21.11.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні