Постанова
від 28.11.2011 по справі 2а/0470/12429/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

28.11.2011 28.11.2011

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 листопада 2011 р. Справа №2а/0470/12429/11

Суддя Дніпропетровсько го окружного адміністративн ого суду Верба І.О., розглянув ши в порядку скороченого про вадження у місті Дніпропетро вську адміністративну справ у за адміністративним позово м Державної податкової інспе кції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська до Прив атного підприємства «ЮСТАТ П О» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Бабушкінському рай оні м. Дніпропетровська 04 жовт ня 2011 року звернулась до Дніпр опетровського окружного адм іністративного суду із адмін істративним позовом до Прива тного підприємства «ЮСТАТ ПО » (код ЄДРПОУ 37149614) про припиненн я юридичної особи.

В обґрунтування позову заз начено, що відповідач порушу є вимоги діючого законодавст ва, а саме, не подає податкових декларацій понад один рік.

Відповідач заперечень на п озовну заяву не надав. Ухвалу про відкриття провадження у справі направлено на адресу відповідача, що вказана у Єди ному державному реєстрі юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців, рекомендованим п оштовим відправленням, але к онверт повернуто на адресу с уду у зв' язку із невручення м (адресат не розшуканий). Згід но частини 4 статті 33 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, у разі відсутност і осіб, які беруть участь у спр аві, за адресою місцезнаходж ення (місця проживання), що заз начена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців, в важається, що судовий виклик або судове повідомлення вру чене їм належним чином.

Суд вважає, що вжив усі зале жні від нього заходи для пові домлення відповідача про роз гляд справи та реалізації ни м права судового захисту сво їх прав та інтересів. Суд вваж ає за можливе розглянути спр аву за наявними у ній матеріа лами, оскільки судом вжито ус іх заходів для повідомлення відповідача належним чином п ро розгляд судової справи.

Дослідивши матеріали спра ви, суд дійшов висновку, що поз овні вимоги підлягають задов оленню з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачає ться, що Приватне підприємст во «ЮСТАТ ПО» (код ЄДРПОУ 37149614) з ареєстроване Виконавчим ком ітетом Дніпропетровської мі ської ради 02 червня 2010 року та п еребуває на обліку у Державн ій податковій інспекції у Ба бушкінському районі м. Дніпр опетровська.

Судом встановлено, що відпо відачем звітність не подаєть ся з серпня 2010 року, що підтверд жується відповідною довідко ю.

Відповідно до підпунктів 16. 1.2, 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податков ого кодексу України платник податків зобов'язаний вести в установленому порядку облі к доходів і витрат, складати з вітність, що стосується обчи слення і сплати податків та з борів; подавати до контролюю чих органів у порядку, встано вленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи , пов'язані з обчисленням і спл атою податків та зборів.

Пунктом 49.2 статті 49 Податков ого кодексу України встановл ено, що платник податків зобо в'язаний за кожний встановле ний звітний період подавати податкові декларації щодо ко жного окремого податку, плат ником якого він є, незалежно в ід того, чи провадив такий пла тник податку господарську ді яльність у звітному періоді.

У відповідності до частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичн их і фізичних осіб-підприємц ів» підставою для постановле ння судового рішення про при пинення юридичної особи є, зо крема, неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до зако ну.

Органи державної податков ої служби мають право: у випад ках, встановлених законом, зв ертатися до суду щодо припин ення юридичної особи.

Пунктом 11.10 Порядку обліку пл атників податків і зборів, за твердженого наказом Державн ої податкової адміністрації України від 22 грудня 2010 року №979 та зареєстрованого в Мініст ерстві юстиції України 30 груд ня 2010 року за №1439/18734, передбачено , що якщо платник податків не м ає заборгованості перед бюдж етом та у разі: неподання прот ягом одного року в органи дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів податкової звітності; якщ о установчі документи супере чать чинному законодавству; провадження діяльності, яка суперечить установчим докум ентам та законодавству; наяв ності в Єдиному державному р еєстрі запису про відсутніст ь юридичної особи за вказани м її місцезнаходженням; наяв ності в органу державної под аткової служби передбачених законами України інших підс тав для постановлення судово го рішення щодо припинення (л іквідації) чи скасування дер жавної реєстрації суб'єкта г осподарювання, то керівник о ргану державної податкової с лужби приймає рішення у вигл яді розпорядження відносно п латника податків - про зверне ння до суду із позовною заяво ю про винесення судового ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, відміни державної р еєстрації припинення юридич ної особи, скасування держав ної реєстрації змін до устан овчих документів юридичної о соби.

Судом встановлено, що відпо відач заборгованості перед б юджетом немає, що підтверджу ється відповідною довідкою.

Керівником податкового ор гану винесено розпорядження про направлення матеріалів до суду для припинення юриди чної особи, копію якого долуч ено до матеріалів справи.

За таких підстав, суд вважає , що позовні вимоги підлягают ь задоволенню.

Керуючись статтями 158-163, 183-2 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська до Прива тного підприємства «ЮСТАТ ПО » про припинення юридичної о соби - задовольнити повніст ю.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство «ЮСТАТ ПО» (код ЄДРПОУ 37149614).

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною відповідно до статті 183-2 Кодек су адміністративного судочи нства України, та підлягає не гайному виконанню.

Постанова за результатами скороченого провадження мож е бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку. Поста нова може бути оскаржена в ап еляційному порядку також інш ими особами у зв' язку з тим, щ о суд вирішив питання про їхн і права, свободи, інтереси чи о бов' язки. Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала уч асть у справі, обчислюється з моменту отримання копії пос танови.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > І.О. Верба

< Текст >

Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21071034
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/12429/11

Ухвала від 05.10.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні