Постанова
від 29.11.2011 по справі 2а/0470/11990/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

29.11.2011 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 листопада 2011 р. Справа № 2а/0470/11990/11

Дніпропетро вський окружний адміністрат ивний суд у складі:

головуючого судді Кононенко О. В. < Текст >

при секретарі Кухар В.В.

< за участю/без участі >

< найменування Пр. > < ПІБ Представників > < Текст >

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Д ніпропетровську адміністра тивну справу за адміністрати вним позовом Державної подат кової інспекції у Жовтневому районі м. Дніпропетровська д о Приватного підприємства "П оліком Плюс" про стягнення за боргованості

ВСТАНОВИВ:

27.09.2011 року Державна пода ткова інспекція у Жовтневому районі м. Дніпропетровська з вернулась до Дніпропетровсь кого окружного адміністрати вного суду з позовною заявою , в якій просить стягнути забо ргованість по податку на дод ану вартість з Приватного пі дприємства «Поліком Плюс».

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначає, що від повідач має податковий борг в сумі 713 грн. 98 коп., який утворив ся в результаті несплати пов ідомлення-рішення № 0733291502 в ід 21.03.2011 року. Сума боргу не спла чується відповідачем добров ільно, а тому підлягає примус овому стягненню.

Позивач у судове засідання не з' явився, але надав клопо тання про розгляд справи без його участі. Адміністративн ий позов підтримав в повному обсязі.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився. До суду поверн увся конверт, згідно якого за адресою відповідач не знахо диться.

Суд, дослідивши матеріали с прави та оцінивши їх у сукупн ості, вважає за необхідне зад овольнити подання з наступни х підстав.

Судом встановлено та матер іалами справи підтверджено, що Приватне підприємство «По ліком Плюс» є платником пода тків, зборів (обов'язкових пла тежів) і перебуває на податко вому обліку в Державній пода тковій інспекції у Жовтневом у районі м. Дніпропетровська .

Працівниками Державної по даткової інспекції у Жовтнев ому районі м. Дніпропетровсь ка була проведена камеральна перевірка своєчасності пода ння податкової звітності При ватним підприємством . В ході перевірок були виявлені пор ушення підпункту «а» підпунк ту 4.1.4 пункту 4.1. статті 4 Закону У країни «Про порядок погашенн я зобов'язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами» ві д 21.12.2000 року № 2181-III» та підпункту 49. 18.1 пункту 49.18 статті 49 та пункту 20 3.1 статті 203 Податкового кодекс у України, а саме не подання де кларацій з податку на додану вартість

Відповідно до пункту 120.1 стат ті 120 Податкового кодексу Укра їни неподання або несвоєчасн е подання платником податків або іншими особами, зобов' я заними нараховувати та сплач увати податки збори податков их декларацій розрахунків вч инені платником податків, до якого протягом року було зас тосовано штраф за таке поруш ення тягнуть за собою наклад ення штрафу в розмірі 1 020 гриве нь за кожне таке неподання аб о несвоєчасне подання

Згідно пункту 126.1 Податковог о кодексу України, у разі якщо платник податків не сплачує суми самостійно визначеного грошового зобов' язання про тягом строків, визначених ци м кодексом, такий платник под атків притягується до відпов ідальності у вигляді штрафу при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за ос таннім днем строку сплати су ми грошового зобов' язання - у розмірі 10 відсотків погаше ної суми податкового боргу.

Таким чином, за результатам и перевірки прийнято рішення про застосування штрафних с анкцій до Приватного підприє мства «Поліком Плюс» № 0733291502 від 21.03.2011 року

На виконання та в порядку ст атті 57 Податкового кодексу Ук раїни податкове повідомленн я-рішення було надіслано (вру чено) відповідачу.

Відповідач в адміністрати вному або судовому порядку п овідомлення-рішення не оскар жував.

Згідно пункту 57.3 у разі визна чення грошового зобов' язан ня контролюючим органом, пла тник податків зобов' язаний сплатити нараховану суму гр ошового зобов' язання протя гом 10 календарних днів, що нас тають за днем отримання пода ткового повідомлення-рішенн я.

На виконання пункту 59.1, 59.4 ста тті 59 Податкового кодексу Укр аїни, відповідачу направлено податкову вимогу № 1476 від 31.05.2011 р оку на суму 713 грн. 98 коп. Зазначе на податкова вимога отримана відповідачем 17.06.2011 року, що під тверджується поштовим повід омленням.

Відповідно до пункту 59.5 стат ті 59 Податкового кодексу Укра їни, у разі коли у платника под атків, якому надіслано (вруче но) податкову вимогу, сума под аткового боргу збільшується , погашенню підлягає вся сума податкового боргу такого пл атника податку, що виник післ я надіслання (вручення) подат кової вимоги.

Таким чином заборгованіст ь по сплаті податків є узгодж еною, вона не скасована і не сп исана податковим органом.

Статтею 67 Конституції Украї ни передбачено, що кожен зобо в'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до підпункту 20.1.18 пункту 20.1 статті 18 Податкового кодексу України органи держ авної податкової служби мают ь право звертатися до суду що до стягнення коштів платника податків, який має податкови й борг, з рахунків у банках, об слуговуючих такого платника , на суму податкового боргу аб о його частини.

Згідно пункту 95.2 статті 95 Под аткового кодексу України стя гнення коштів та продаж майн а платника податків провадят ься не раніше ніж через 60 кале ндарних днів з дня надісланн я такому платнику податкової вимоги.

Відповідно частини 1 пункту 95.3 статті 95 Податкового кодекс у України стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих тако го платника податків, здійсн юється за рішенням суду.

Отже Державна податкова ін спекція у Жовтневому районі м. Дніпропетровська правомір но звернулась з поданням до с уду.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163, 183-3 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Жовтневому районі м. Дні пропетровська до Приватного підприємства «Поліком Плюс» про стягнення заборгованост і задовольнити.

Стягнути кошти з рахунків у банках, обслуговуючих Прива тного підприємства «Поліком Плюс»(49107, м. Дніпропетровськ, в ул. Володі Дубініна, 14/19; код ЄДР ПОУ 32448166) на користь держави (р/р 31117029700005, одержувач: відділення д ержказначейства у Жовтневом у районі м. Дніпропетровська в установі банку ГУДКУ у Дніп ропетровській області, МФО 8050 12, код ЄДРПОУ 24246786, код платежу 140101 00) в рахунок погашення боргу п о податку на додану вартість у сумі 713 (сімсот тринадцять) гр н. 98 коп.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подання а пеляційної скарги через Дніп ропетровський окружний адмі ністративний суд з одночасни м направленням копії апеляці йної скарги особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна скарга пода ється протягом десяти днів з дня отримання копії постано ви.

У разі якщо справа розгляд алась судом за місцезнаходже нням суб'єкта владних повнов ажень і він не був присутній у судовому засіданні під час п роголошення судового рішенн я, але його було повідомлено п ро можливість отримання копі ї постанови суду безпосередн ьо у суді, то десятиденний стр ок на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закін чення п'ятиденного строку з м оменту отримання суб'єктом в ладних повноважень повідомл ення про можливість отриманн я копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги якщо таку скаргу не бу ло подано. У разі подання апел яційної скарги судове рішенн я, якщо його не скасовано, наби рає законної сили після пове рнення апеляційної скарги, в ідмови у відкритті апеляційн ого провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.В. Кононенко

< Текст >

Дата ухвалення рішення29.11.2011
Оприлюднено30.01.2012

Судовий реєстр по справі —2а/0470/11990/11

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

Постанова від 29.11.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні