Постанова
від 29.11.2011 по справі 2а/0470/11993/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

29.11.2011 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 листопада 2011 р. Справа № 2а/0470/11993/11

Дніпропетро вський окружний адміністрат ивний суд у складі:

головуючого судді Кононенко О. В. < Текст >

при секретарі Кухар В.В.

< за участю/без участі >

< найменування Пр. > < ПІБ Представників > < Текст >

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Д ніпропетровську адміністра тивну справу за адміністрати вним позовом Державної подат кової інспекції у Красногвар дійському районі м. Дніпропе тровська до Товариства з обм еженою відповідальністю "Атл ас Мак" про стягнення заборго ваності

ВСТАНОВИВ:

27.09.2011 року Державна пода ткова інспекція у Красногвар дійському районі м. Дніпропе тровська звернулась з позовн ою заявою, в якій просить стяг нути податковий борг з Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Атлас Мак», посилаюч ись на те, що відповідач не спл ачує податкові зобов'язанн я.

В обґрунтування позовних в имог, з урахуванням уточнень , позивач зазначає, що відпові дач має податковий борг в сум і 2 196 грн. 50 коп., який утворився в результаті несплати податко вого зобов'язання з податку на додану вартість визначен ого податковими деклараціям и. Сума боргу не сплачується в ідповідачем добровільно, а т ому підлягає примусовому стя гненню.

Позивач у судове засідання не з'явився, але надав клопо тання про розгляд справи без його участі. Адміністративн ий позов підтримав в повному обсязі.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився. До суду поверн увся конверт, згідно якого за адресою відповідач не знахо диться.

Суд, дослідивши матеріали с прави та оцінивши їх у сукупн ості, вважає за необхідне зад овольнити позов повністю з н аступних підстав.

Судом встановлено та матер іалами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Атлас Мак» є платником податків, зборів (о бов'язкових платежів) і переб уває на податковому обліку в Державній податковій інспек ції у Красногвардійському ра йоні м. Дніпропетровська.

На виконання статей 50, 203 Пода ткового кодексу України відп овідачем подана податкова де кларація з податку на додану вартість № 10069036 за 12 місяць 2010 рок у.

Відповідно до пункту 203.2 стат ті 203 Податкового кодексу Укра їни платник податку зобов'я заний самостійно сплатити су му податкового зобов'язанн я, зазначену у поданій ним под атковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настаю ть за останнім днем відповід ного граничного строку, пере дбаченого пунктом 203.1 цієї ста тті для подання податкової д екларації.

На виконання пункту 59.1, 59.4 ста тті 59 Податкового кодексу Укр аїни, відповідачу направлено податкову вимогу № 78 від 03.02.2011 ро ку на суму 2 196 грн. 50 коп. Зазначе на податкова вимога отримана відповідачем 01.04.2011 року, що під тверджується поштовим повід омленням.

Згідно пункту 59.5 статті 59 Под аткового кодексу України, у р азі коли у платника податків , якому надіслано (вручено) под аткову вимогу, сума податков ого боргу збільшується, пога шенню підлягає вся сума пода ткового боргу такого платник а податку, що виник після наді слання (вручення) податкової вимоги.

Статтею 67 Конституції Украї ни передбачено, що кожен зобо в'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Згідно підпункту 20.1.18 пункту 20.1 статті 18 Податкового кодекс у України органи державної п одаткової служби мають право звертатися до суду щодо стяг нення коштів платника податк ів, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслугову ючих такого платника, на суму податкового боргу або його ч астини.

Відповідно до частини 1 пунк ту 95.3 статті 95 Податкового коде ксу України стягнення коштів з рахунків платника податкі в у банках, обслуговуючих так ого платника податків, здійс нюється за рішенням суду.

Згідно пункту 95.2 статті 95 Под аткового кодексу Укрїни стяг нення коштів та продаж майна платника податків не раніше 60 календарних днів з дня наді слання такому платнику подат кової вимоги.

Відповідно до пункту 95.4. стат ті 95 Податкового кодексу Укра їни орган державної податков ої служби на підставі рішенн я суду здійснює стягнення ко штів у рахунок погашення под аткового боргу за рахунок го тівки, що належить такому пла тнику податків.

Отже Державна податкова ін спекція у Красногвардійсько му районі м. Дніпропетровськ а правомірно звернулась з по зовом до суду.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Красногвардійському ра йоні м. Дніпропетровська до Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Атлас Мак»про ст ягнення заборгованості задо вольнити.

Стягнути з банківських рах унків Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлас Мак »(49008, м. Дніпропетровськ, вул. Чи черіна, буд. 74, офіс 212; код ЄДРПОУ 34061841) грошові кошти у розмірі по даткового боргу з податку на додану вартість у сумі 2 196 (дві тисячі сто дев'яносто шіст ь) грн. 50 коп. та зарахувати на р /р 31114029700008, код бюджетної класифі кації 14010100 (державний бюджет), ба нк отримувача: ГУДКУ у Дніпро петровській області м. Дніпр опетровська, МФО 805012, код 24244847, отр имувач: УДК у Красногвардійс ькому районі м. Дніпропетров ська ГУДКУ у Дніпропетровськ ій області.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подання а пеляційної скарги через Дніп ропетровський окружний адмі ністративний суд з одночасни м направленням копії апеляці йної скарги особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна скарга пода ється протягом десяти днів з дня отримання копії постано ви.

У разі якщо справа розгляд алась судом за місцезнаходже нням суб'єкта владних повнов ажень і він не був присутній у судовому засіданні під час п роголошення судового рішенн я, але його було повідомлено п ро можливість отримання копі ї постанови суду безпосередн ьо у суді, то десятиденний стр ок на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закін чення п'ятиденного строку з м оменту отримання суб'єктом в ладних повноважень повідомл ення про можливість отриманн я копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги якщо таку скаргу не бу ло подано. У разі подання апел яційної скарги судове рішенн я, якщо його не скасовано, наби рає законної сили після пове рнення апеляційної скарги, в ідмови у відкритті апеляційн ого провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.В. Кононенко

< Текст >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.11.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21071190
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/11993/11

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

Постанова від 29.11.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні