Постанова
від 07.12.2011 по справі 2а/0470/9144/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

07.12.2011

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2011 р. Справа № 2а/0470/9144/11

Дніпропетровськи й окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Тулянцевої І.В .

при секретарі Шашуба О.В.,

розглянувши в порядку пис ьмового провадження адмініс тративну справу за позовом прокурора Центрально-Місько го району м.Кривого Рогу в інт ересах держави в особі Дніпр опетровського обласного від ділення Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності до Товарис тва з обмеженою відповідаль ністю ТОВ «Криворізький анти кризовий центр» про стягнен ня боргу у сумі 1914 грн. 15 коп.,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Центрально-М іського району м.Кривого Рог у в інтересах держави в особі Дніпропетровського обласно го відділення Фонду соціальн ого страхування з тимчасової втрати працездатності звер нувся до Дніпропетровського окружного адміністративног о суду з адміністративним по зовом до Товариства з обмеж еною відповідальністю ТОВ « Криворізький антикризовий ц ентр» про стягнення боргу у сумі 1914 грн. 15 коп.

В обґрунтування позову заз начено, що Товариство з обмеж еною відповідальністю «Кри ворізький антикризовий цент р» є платником страхових вн есків та має заборгованість перед бюджетом у розмірі 1914,15 грн., яка утворилась внаслід ок невиплати заробітної плат и звільненим працівникам.

Позивач про час та місце ро згляду адміністративної спр ави повідомлений належним чи ном, подав заяву про розгляд с прави за його відсутності, в п орядку письмового проваджен ня (а.с. 41).

Відповідач у судове засіда ння не з»явився, про час, день та місце розгляду справи пов ідомлений належним чином, по вторно не з»явився в судове з асідання, повістки про викли ки до суду повертаються на а дресу відправника з відмітк ою пошти «за зазначеною адре сою не проживає». Згідно з ві домостями, що містяться в поз овній заяві та витязі з ЄДРПО У, місцезнаходженням відпов ідача є адреса: 50000, м.Кривий Ріг , вул. Карла Лібкнехта, буд. 7, на цю ж адресу були направлені і судові повістки на ім»я відп овідача (а.с. 45,46,50).

Відповідно до ч.4 ст. 33 КАС Укр аїни, у разі відсутності осіб , які беруть участь у справі за такою адресою, вважається, щ о судовий виклик або судове п овідомлення вручене їм нале жним чином.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали, оцінивши нал ежність, допустимість, досто вірність кожного доказу окре мо, а також достатність і взає мний зв'язок доказів у їх суку пності, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовн их вимог з огляду на наступне .

Товариство з обмеженою від повідальністю «Криворізьки й антикризовий центр» зареєс троване як юридична особа ви конавчим комітетом Дніпропе тровської міської ради 27.02.2007 р оку, ідентифікаційний код 353971 72 та знаходиться на обліку в Ф онді соціального страхуванн я з тимчасової втрати працез датності з 28.12.01 року (а.с. 12, 14).

Згідно п.2 ч.2 ст. 27 ЗУ «Про зага льнообов»язкове державне с оціальне страхування у зв»яз ку з тимчасовою втратою прац ездатності та витратами зумо вленими народженням і похова нням » від 18.01.2001 року № 2240-ІІІ (дал і Закон № 2240-ІІІ), який діяв на м омент виникнення спірних пра вовідносин, страхувальник зо бов»язаний нараховувати та с плачувати в установлені стр оки та в повному обсязі стра хові внески.

Визначення розміру страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування у зв'язку з тимчасо вою втратою працездатності т а витратами, зумовленими нар одженням та похованням був в регульований ст.. 21 Закону і ви значався наступним чином:

Розмір страхових внесків на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності т а витратами, зумовленими народженням та похованням , щорічно за поданням Кабін ету Міністрів України вст ановлюється Верховною Радою України відповідно для робо тодавців і застрахованих осі б у відсотках: 1) для роботод авців - до сум фактичних витра т на оплату праці найманих п рацівників, що підлягають об кладенню податком з доходів фізичних осіб;

2) для найманих працівник ів - до сум оплати праці, як і включають основну та дода ткову заробітну плату, а так ож інші заохочувальні та ком пенсаційні виплати, у тому чи слі в натуральній формі, які п ідлягають обкладенню податк ом з доходів фізичних осіб;

3) для застрахованих осіб , зазначених у частинах друг ій і третій статті 6 цього Зак ону, - до сум оподатковувано го доходу (прибутку).

2. Страхові внески на зага льнообов'язкове державне соц іальне страхування у зв'язк у з тимчасовою втратою пра цездатності та витратами, з умовленими народженням та по хованням, нараховуються в ме жах граничної суми заробітно ї плати (доходу), що встановлю ється Кабінетом Міністрів України та є розрахунковою величиною при обчисленні д опомоги по тимчасовій непр ацездатності (включаючи дог ляд за хворою дитиною), вагітн ості та пологах.

Відповідно до вимог с т. 23 Закону № 2240-ІІІ страхуваль ники-роботодавці сплачують д о Фонду різницю між нарахов аними для роботодавців і на йманих працівників страхови ми внесками та витратами, по в'язаними з наданням матер іального забезпечення та со ціальних послуг застрахован им особам відповідно до цьог о Закону.

Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових роз рахунків здійснюється стра хувальниками-роботодавцями один раз на місяць - у день, в становлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

Згідно із «Звітом про нара ховані внески, перерахування та витрати, пов»язані із зага льнообов»язковим державним соціальним страхуванням у з в»язку з тимчасовою втратою працездатності» за 2004 рік ТО В «Криворізький антикризови й центр» має довготриваючу заборгованість по сплаті стр ахових внесків до Фонду в сум і 1914,15 грн., яка пов»язана з неви платою заробітної плати в су мі 26140,00 грн. (а.с. 19).

Відповідно до картки платн ика страхових внесків, стан ом на 25.08.11 року заборгованість відповідача складає 1914,15 грн. (а .с. 39).

01.01.2011 року набрав чиннос ті Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на заг альнообов»язкове державне с оціальне страхування» від 08.07 .2010 року № 2464 - VІ, яким внесено з міни до Закону № 2240-ІІІ. Частин ою 3 розділу VІІІ “Прикінцеві т а перехідні положення» Закон у № 2464 з 01.01.2011 року платники стра хових внесків на загальнообо в»язкове державне соціальне страхування у зв»язку з тимч асовою втратою працездатнос ті та витратами, зумовленим и похованням вважаються пл атниками єдиного внеску. Від повідно до ч.7 розділу VІІІ “П рикінцеві та перехідні полож ення» Закону № 2464 стягнення з аборгованості із сплати ст рахових внесків за даним ви дом загальнообов»язкового д ержавного соціального стра хування, не сплачених у пері од до 1 січня 2011 року, в тому чис лі страхових внесків, строк с плати яких не настав до 1 січ ня 2011 року, здійснюється Фондо м відповідно до законодавст ва, яке діяло на момент виник нення такої заборгованості. Погашення заборгованості з використанням коштів, що на дходять у рахунок сплати єди ного внеску забороняється.

Стаття 8 Закону № 2240-ІІІ визначає порядок вирішення спорів, згідно з яким спори, щ о виникають з правовіднос ин за цим Законом, вирішуют ься органами Фонду соціально го страхування з тимчасово ї втрати працездатності в п орядку, встановленому стату том Фонду соціального страх ування з тимчасової втрати п рацездатності, та в судовом у порядку.

Таким чином, забор гованість перед бюджетом у р озмірі 1914,15 грн., яка утворилас ь внаслідок невиплати заробі тної плати звільненим праці вникам є несплаченою, тому ви моги позивача є законними, об ґрунтованими та підлягають з адоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 7-12, 14, 86, 158-163 Кодексу адміністрати вного судочинства України, с уд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов прокурора Центрально-Місько го району м.Кривого Рогу в інт ересах держави в особі Дніпр опетровського обласного від ділення Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності до Товарис тва з обмеженою відповідаль ністю ТОВ «Криворізький анти кризовий центр» про стягнен ня боргу у сумі 1914 грн. 15 коп. - задовольнити.

Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «К риворізький антикризовий це нтр» (код ЄДРПОУ 30949832, 50000, м.Кривий Ріг, вул.. Карла Лібкнехта, буд . 7) на користь Дніпропетровсь кого обласного відділення Фо нду соціального страхування з тимчасової втрати працезд атності ( р\р 25604233621100 в Дніпропет ровській обласній дирекції В АТ «РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛ Ь», МФО 305653, одержувач Криворі зька міжрайонна виконавча д ирекція Дніпропетровського обласного відділення Фонд у соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності, код ЄДРПОУ 35397172) недоїмк у зі сплати страхових внескі в в розмірі 1914, 15 грн. ( тисячу де в»ятьсот чотирнадцять грн.. 15 коп.).

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду через Дніпропетр овський окружний адміністра тивний суд в порядку та строк и, передбачені ст.186 КАС Україн и.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду через Дніпропетр овський окружний адміністра тивний суд в порядку та строк и, передбачені ст.186 КАС Україн и.

Постанова суду набирає зак онної сили відповідно до вим ог ст. 254 Кодексу адміністрати вного судочинства України.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > І.В. Тулянцева

< Текст >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.12.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21071634
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/9144/11

Ухвала від 26.08.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 05.08.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Постанова від 07.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні