Постанова
від 14.12.2011 по справі 2а/0470/14471/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

14.12.2011 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2011 р. Справа № 2а/0470/14471/11

Дніпропетро вський окружний адміністрат ивний суд у складі:

головуючого судді Златіна Станіслава Віктор овича < Текст >

при секретарі Лісна А.М.

за участю:

представника позивача

представника відповідача не з'явився

не з'явився < Текст >

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у місті Дн іпропетровську адміністрат ивну справу за адміністратив ним позовом Державної податк ової інспекції у м.Ялта до тов ариства з обмеженою відповід альністю "Верум ЛТД" про стягн ення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

03.11.2011 року Державна пода ткова інспекція у м. Ялта звер нулась до Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду з позовною заявою, в як ій просить звернути стягненн я на грошові кошти Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Верум ЛТД» у розмірі 19 322,28 г ривень.

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначив, що від повідач має узгоджене податк ове зобов' язання, у зв' язк у з чим позивач просить стягн ути на користь держави зазна чений податковий борг.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, ч ерез канцелярію суду подав к лопотання про розгляд справи без участі представника поз ивача в порядку письмового п ровадження.

Відповідач заперечень про ти позову до суду не надав, вдр уге не з' явився у судове зас ідання. Про час та місце судов ого розгляду справи повідомл ений належним чином, що підтв ерджується повідомленнями п ро вручення поштових відправ лень, які знаходяться у матер іалах справи.

Відповідно до ч.4 ст.128 КАС Укр аїни у разі неприбуття відпо відача - суб'єкта владних повн оважень, належним чином пові домленого про дату, час і місц е судового розгляду, без пова жних причин або без повідомл ення ним про причини неприбу ття розгляд справи не відкла дається і справу може бути ви рішено на підставі наявних у ній доказів. Ці ж наслідки зас тосовуються у разі повторног о неприбуття за таких самих у мов відповідача, який не є суб 'єктом владних повноважень

Cуд вивчивши матеріали спра ви та оцінивши їх у сукупност і вважає необхідним задоволь нити позов повністю.

Згідно з довідкою про взятт я на облік платника податків , відповідач знаходиться на п одатковому обліку з 20.01.2006 року ( копія наявна в матеріалах сп рави).

Отже, відповідач належним ч ином зареєстрований як платн ик податків, а тому на нього по ширюється дія законів та інш их нормативно-правових актів , які регулюють здійснення пі дприємницької діяльності та сплату податків в Україні.

Відповідно до ст.67 Конститу ції України кожен зобов' яза ний сплачувати податки і збо ри в порядку і розмірах, встан овлених законом.

Судом встановлено, що відпо відачем подано до позивача п одаткову декларацію орендно ї плати за земельні ділянки д ержавної і комунальному влас ності за 2011 рік, у якій відповід ач самостійно нарахував орен дну плату згідно договором о ренди у розмірі 80 352,66 гривень на рік, і 6696,03 та 6696,06 гривень щомісяч них платежів.

Згідно п.14.1.175. ст.14 Податкового кодексу України, податковий борг - сума грошового зобов'яз ання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), само стійно узгодженого платнико м податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сп лаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, н арахована на суму такого гро шового зобов'язання.

Судом на підставі розрахун ку суми позову, який складени й позивачем та знаходиться у матеріалах справи, встановл ено, що відповідачем сума узг одженого податкового зобов' язання з орендної плати в тра вні-серпні 2011 року була сплаче на лише частково у сумі 7540,90 гри вень.

Розмір заборгованості від повідача станом на день розг ляду справи становить 19 322,28 гри вень в тому числі і пеня 78,94 гри вень.

Отже, вищезазначена заборг ованість відповідача станов ить узгоджене грошове зобов' язання та, внаслідок його нес плати, - податковий борг.

Пунктом 59.1. ст.59 Податкового к одексу України, передбачено, у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми г рошового зобов'язання в уста новлені законодавством стро ки, орган державної податков ої служби надсилає (вручає) йо му податкову вимогу в порядк у, визначеному для надсиланн я (вручення) податкового пові домлення-рішення.

Судом встановлено, що позив ачем на адресу відповідача н аправлено податкову вимогу № 319 від 06.05.2011 року, яка була поверн ута із довідкою відділення з в' язку «за закінченням терм іну зберігання».

Судом також встановлено, що вищевказана податкова вимог а була направлена відповідач у за адресою вказаною відпов ідачем в відомостях за формо ю № 1-ОПП (копія знаходиться у м атеріалах справи), а саме: м. Ки їв, вул. Борщагівська, 182-В.

Судом також встановлено, що місцезнаходження відповіда ча згідно довідки з ЄДРПОУ, ко пія якої знаходиться у матер іалах справи, з 18.10.2007 року є м. Дні пропетровськ, площа Шевченка , будинок 12.

Відповідно до п.66.5 ст.66 Податк ового кодексу України у разі виникнення змін у даних або в несення змін до документів, щ о подаються для взяття на обл ік згідно цією главою, платни к податків зобов' язаний под ати органу державної податко вої служби, в якому він обліко вується, уточнені документи протягом 10-ти календарних дні в з дня внесення змін до зазна чених документів.

Згідно п.9.3 наказу Державної податкової адміністрації Ук раїни від 22.12.2010 року № 979 «Про за твердження Порядку обліку пл атників податків і зборів та визнання такими, що втратили чинність, наказів Державної податкової адміністрації Ук раїни» у разі надходження ві д державних реєстраторів від омостей про внесення змін до Єдиного державного реєстру щодо платників податків, а та кож надходження від платникі в податків заяв за ф. N 1-ОПП (за ф . N 1-РПП) чи за ф. N 5-ОПП з позначкам и "Перереєстрація" чи "Зміни" о ргани державної податкової с лужби вносять відповідні змі ни до Єдиного банку даних юри дичних осіб або Реєстру само зайнятих осіб та фіксують за значені зміни в журналах за ф . N 2-ОПП та за ф. N 7-ОПП.

Враховуючи те, що відповіда ч не повідомив позивача про з міну свого місцезнаходження , то позивач у відповідності д о п.42.2 та п. 42.3 ст. 42 Податкового ко дексу України направив подат кову вимогу за адресою відпо відача, яка була зазначена ос таннім у відомостях за формо ю № 1-ОПП (копія знаходиться у м атеріалах справи), а саме: м. Ки їв, вул. Борщагівська, 182-В.

Так, згідно ст.95 Податкового кодексу України, орган держа вної податкової служби здійс нює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шл яхом стягнення коштів, які пе ребувають у його власності, а в разі їх недостатності - шлях ом продажу майна такого плат ника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Стягнення коштів та продаж майна платника податків про вадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня наді слання такому платнику подат кової вимоги.

Стягнення коштів з рахункі в платника податків у банках , обслуговуючих такого платн ика податків, здійснюється з а рішенням суду, яке направля ється до виконання органам д ержавної податкової служби, у розмірі суми податкового б оргу або його частини.

Орган державної податково ї служби на підставі рішення суду здійснює стягнення кош тів у рахунок погашення пода ткового боргу за рахунок гот івки, що належить такому плат нику податків. Стягнення гот івкових коштів здійснюється у порядку, визначеному Кабін етом Міністрів України

Таким чином, суд дійшо в висновку, що поданих позива чем доказів достатньо для вс тановлення обставин справи т а для ухвалення судового ріш ення.

З урахуванням викладеного , позовні вимоги в частині стя гнення податкового боргу є о бґрунтованими, а тому підляг ають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у м. Ялта до Товариства з о бмеженою відповідальністю « Верум ЛТД» про стягнення заб оргованості - задовольнити повністю.

Стягнути кошти у сумі подат кового боргу з орендної плат и за землю 19 322,28 гривень з рахун ків платника податків Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Верум ЛТД» (49027, м. Дніпро петровськ, площа Шевченка, бу д. 12, код ЄДРПОУ 34000527) у банках, обс луговуючих такого платника п одатків в дохід місцевого бю джету м. Ялта на р/р 33217812700039, код пл атежу 13050200 (орендна плата з юрид ичних осіб) в УГК в АРК, МФО 824026, З КПО 34740850.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подання а пеляційної скарги через Дніп ропетровський окружний адмі ністративний суд з одночасни м направленням копії апеляці йної скарги особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна скарга пода ється протягом десяти днів з дня отримання копії постано ви.

У разі якщо справа розгляд алась судом за місцезнаходже нням суб'єкта владних повнов ажень і він не був присутній у судовому засіданні під час п роголошення судового рішенн я, але його було повідомлено п ро можливість отримання копі ї постанови суду безпосередн ьо у суді, то десятиденний стр ок на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закін чення п'ятиденного строку з м оменту отримання суб'єктом в ладних повноважень повідомл ення про можливість отриманн я копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги якщо таку скаргу не бу ло подано. У разі подання апел яційної скарги судове рішенн я, якщо його не скасовано, наби рає законної сили після пове рнення апеляційної скарги, в ідмови у відкритті апеляційн ого провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Повний текст постан ови складено 14 грудня 2011 року

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > С.В. Златін

< Текст >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21071989
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/14471/11

Ухвала від 23.11.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

Ухвала від 04.11.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

Постанова від 14.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні