Постанова
від 27.12.2011 по справі 2а/0470/14522/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

27.12.2011

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2011 р. Справа № 2а/0470/14522/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Захарчук Н. В. < Текст >

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом Новомосковська об'єд нана державна податкова інсп екція до Приватне підприємст во

"Ремстан І" про припинення ю ридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

04 листопада 2011 року Ново московська об' єднана держа вна податкова інспекція звер нулась до Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду з позовною заявою, в як ій просить припинити юридичн у особу Приватного підприємс тва «РЕМСТАН І».

В обґрунтування позовних в имог позивач зазначає, що від повідач перебуває на обліку в Новомосковській об' єднан ій державній податковій інсп екції як платник податків та інших обов'язкових платежів , проте при здійсненні своєї д іяльності порушує вимоги дію чого законодавства, а саме не подає звітність про отриман і доходи з 22.02.2010 року, що не дає мо жливості контролюючим орган ам здійснювати контроль за д одержанням вимог податковог о та іншого законодавства, за боргованості по платежам до бюджету не має.

Відповідач належним чином повідомлений про розгляд сп рави Дніпропетровським окру жним адміністративним судом , що підтверджується поштово ю кореспонденцією з відмітко ю поштового відділення за за значеною адресою не знаходит ься від 10.12.2011 року.

Згідно пункту 2 частини 5 ста тті 1832 Кодексу адміністративн ого судочинства України спра ва повинна бути розглянута у порядку скороченого провадж ення не пізніше трьох днів з д ня закінчення строку, передб аченого для надання заперече нь або заяви про визнання поз ову, якщо до суду не було подан о заперечення відповідача та за умови, що справа розглядає ться судом за місцезнаходжен ням відповідача.

Суд, дослідивши матеріали с прави та оцінивши їх у сукупн ості, вважає за необхідне зад овольнити позов повністю з н аступних підстав.

Відповідач, зареєстровани й Новомосковською районною д ержавною адміністрацією Дні пропетровської області 05.11.2008 р оку (а.с. - 3).

Згідно довідки Новомосков ської об' єднаної державної податкової інспекції відпов ідач з 22.02.2010 року не подає декла рації та документи податково ї звітності, що є грубим поруш енням чинного законодавства України, порушенням законни х інтересів держави.

Відповідно до пункту 4 части ни першої статті 17 Кодексу адм іністративного судочинства України компетенція адмініс тративних судів поширюється на спори за зверненням суб'єк та владних повноважень у вип адках, встановлених законом.

Пунктом 8 частини першої ста тті 3 Кодексу адміністративн ого судочинства України визн ачено, що позивачем у адмініс тративній справі також є суб 'єкт владних повноважень, на в иконання повноважень якого п одана позовна заява до адмін істративного суду.

За положеннями пункту 5 част ини четвертої статті 50 Кодекс у адміністративного судочин ства України суб'єкти владни х повноважень можуть бути по зивачами у справі у випадках , встановлених законом.

Крім того, пунктом 1 частини першої статті 3 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни визначено, що справа ад міністративної юрисдикції - переданий на вирішення адмін істративного суду публічно-п равовий спір, у якому хоча б од нією зі сторін є орган викона вчої влади, орган місцевого с амоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший с уб'єкт, який здійснює владні у правлінські функції на основ і законодавства, в тому числі на виконання делегованих по вноважень.

Пунктом 7 частини першої ста тті 3 Кодексу адміністративн ого судочинства України дано визначення суб'єкта владних повноважень, згідно з яким - ц е орган державної влади, орга н місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова ос оба, інший суб'єкт при здійсне нні ними владних управлінськ их функцій на основі законод авства, в тому числі на викона ння делегованих повноважень .

У статті 4 Закону України "Пр о державну податкову службу в Україні" зазначено, що Держа вна податкова адміністрація України є центральним орган ом виконавчої влади. Державн і податкові адміністрації в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Сев астополі підпорядковуються Державній податковій адміні страції України. Державні по даткові інспекції у районах, містах (крім міст Києва та Сев астополя), районах у містах, мі жрайонні та об'єднані держав ні податкові інспекції підпо рядковуються відповідним де ржавним податковим адмініст раціям в Автономній Республі ці Крим, областях, містах Києв і та Севастополі.

Тобто, позивач - орган держа вної податкової служби є суб 'єктом владних повноважень, я кий у спірних правовідносина х реалізує надані йому владн і управлінські функції по ве денню оперативного обліку по датків і зборів (обов'язкових платежів) до бюджетів та держ авних цільових фондів на під ставі законодавства.

Відповідно до частини 1 пунк ту 2 статті 9 Закону України «П ро систему оподаткування», п латники податків і зборів (об ов'язкових платежів) зобов`яз ані подавати до державних по даткових органів та інших де ржавних органів відповідно д о законів декларації, бухгал терську звітність та інші до кументи і відомості, пов`язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів (обов`язкових п латежів).

Згідно з ч. 2 ст. 46 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб - підприємців» підставами для постановлення судового ріше ння про припинення підприєм ницької діяльності фізичної особи - підприємця є неподанн я протягом року органам держ авної податкової служби пода ткових декларацій, документі в фінансової звітності відпо відно до закону.

Як вбачається з матеріалів справи відповідач не надає п ередбаченої податкової звіт ності більше одного року (а.с. - 2).

Відповідно до пункту 17 стат ті 11 Закону України «Про держа вну податкову службу України » органи державної податково ї служби у випадках, в межах ко мпетенції та у порядок встан овлений законами України, ма ють право звертатися до судо вих органів із заявою (позовн ою заявою) про скасування дер жавної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльності .

Згідно з п. 8.6. Порядку обліку платників податків, зборів (о бов'язкових платежів) затвер дженого наказом Державної по даткової адміністрації Укра їни № 80 від 19.02.98 р., якщо платник п одатків не має заборгованост і перед бюджетом, та у разі неп одання протягом одного року в органи державної податково ї служби податкових декларац ій, документів податкової зв ітності, то керівник органу д ержавної податкової служби п риймає рішення у вигляді роз порядження відносно платник а податків - про звернення до с уду або господарського суду із заявою (позовною заявою) пр о припинення юридичної особи чи підприємницької діяльнос ті фізичної особи - підприє мця.

Позивачем надано довідку, п ро відсутність у Приватного підприємства «РЕМСТАН І» заб оргованості перед бюджетом ( а.с. - 8) та розпорядження началь ника Новомосковської об' єд наної державної податкової і нспекції від 14.10.2011 року № 44-р (а.с. - 12) про звернення з відповідни м позовом до суду.

З огляду на викладене, суд в важає, що позовні вимоги пози вача підлягають задоволенню .

Керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163, 1832 К одексу адміністративного су дочинства України, суд -

Керуючись < статті > Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Новомосковської об' єдна ної державної податкової інс пекції до Приватного підприє мства «РЕМСТАН І» про припин ення юридичної особи задовол ьнити.

Припинити юридичну особу П риватного підприємства «РЕМ СТАН І» (51250, Дніпропетровська о бласть, Новомосковський райо н, смт. Губиниха, вул. Леніна, бу д. 234, ЄДРПОУ 36051772).

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропет ровського апеляційного адмі ністративного суду шляхом по дання апеляційної скарги чер ез Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд з од ночасним направленням копії апеляційної скарги особою, я ка її подає, до суду апеляційн ої інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили відповідно до ви мог ст. 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Суддя < (підпис ) >

< Список >

< Список >

< Список > Н.В. Захарчук

< Текст >

Дата ухвалення рішення27.12.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21073136
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/14522/11

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Постанова від 27.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук Наталія Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні