Постанова
від 29.12.2011 по справі 2а/0470/11985/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

29.12.2011 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2011 р. Справа № 2а/0470/11985/11

Дніпропетро вський окружний адміністрат ивний суд у складі:

головуючого судді Кононенко О. В. < Текст >

при секретарі Кухар В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Д ніпропетровську адміністра тивну справу за адміністрати вним позовом Державної подат кової інспекції у Жовтневому районі м. Дніпропетровська д о Товариства з обмеженою від повідальністю "Метастрой Плю с" про стягнення заборговано сті

ВСТАНОВИВ:

27.09.2011 року Державна пода ткова інспекція в Жовтневому районі м. Дніпропетровська з вернулась до суду з позовною заявою, в якій просить стягну ти кошти у рахунок погашення податкового боргу за рахуно к готівки, що належить Товари ству з обмеженою відповідаль ністю «Метастрой Плюс», зупи нити видаткові операції на р ахунках Товариства з обмежен ою відповідальністю «Метаст рой Плюс», заборонити відчуж ення Товариством з обмежено ю відповідальністю «Метастр ой Плюс» майна та зобов' яза ти Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Метастрой П люс» допустити податкового к еруючого для опису майна у по даткову заставу.

В обґрунтування позовних в имог, з урахуванням уточнень , позивач зазначає, що відпові дач має податковий борг в сум і 9 726 грн. 17 коп., який утворився в результаті несплати податко вих зобов' язань визначених податковими деклараціями. С ума боргу не сплачується від повідачем добровільно, а том у підлягає примусовому стягн енню.

Позивач у судове засідання не з' явився, але надав клопо тання про розгляд справи без його участі. Адміністративн ий позов підтримав в повному обсязі.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився.

Суд, дослідивши матеріали с прави та оцінивши їх у сукупн ості, вважає за необхідне зад овольнити позов повністю з н аступних підстав.

Судом встановлено та матер іалами справи підтверджено, що Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Метастрой П люс» є платником податків, зб орів (обов'язкових платежів) і перебуває на податковому об ліку в Державній податковій інспекції в Жовтневому район і м. Дніпропетровська.

По Товариству з обмеженою в ідповідальністю «Метастрой Плюс» рахується податковий борг на загальну суму 9 726 грн. 17 коп., у тому числі по платежах, надходження яких контролює Державна податкова інспекці я в Жовтневому районі м. Дніпр опетровська, а саме: по податк у на прибуток у сумі 1 636 грн. 90 ко п. по декларації з податку на п рибуток підприємства № 11078970; ми то на товари, що ввозяться на т ериторію України суб' єктам и підприємницької діяльност і у сумі 6 740 грн. 39 коп.; по податк у на додану вартість з товарі в, увезених на територію Укра їни суб' єктами підприємниц ької діяльності у сумі 1 348 грн. 88 коп.

Відповідно до пункту 5.1 стат ті 5 Закону України № 2181-III податк ове зобов' язання, самостійн о визначене платником податк ів у податковій декларації, в важається узгодженим з дня подання такої податкової де кларації.

Згідно підпункту 5.3.1 пункту 5 .3 статті 5 платник податків зо бов'язаний самостійно сплати ти суму податкового зобов'яз ання, зазначену у поданій н им податковій декларації, п ротягом десяти календарних днів, наступних за останнім днем відповідного гранич ного строку, передбаченого підпунктом 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 цього Закону для подання податкової декларації.

Відповідно до підпункту 17.1. 1 пункту 17.1 статті 17 Закону Укра їни № 2181-III платник податків, що не подає податкову декларац ію у строки, визначені законо давством, сплачує штраф у роз мірі десяти неоподатковуван их мінімумів доходів гром адян за кожне таке неподанн я або її затримку.

На виконання пункту 59.1, 59.4 ста тті 59 Податкового кодексу Укр аїни, відповідачу направлено податкову вимогу № 1399 від 23.05.2011 р оку на суму 1 636 грн. 92 коп.

Відповідно до пункту 59.5 стат ті 59 Податкового кодексу Укра їни, у разі коли у платника под атків, якому надіслано (вруче но) податкову вимогу, сума под аткового боргу збільшується , погашенню підлягає вся сума податкового боргу такого пл атника податку, що виник післ я надіслання (вручення) подат кової вимоги.

Таким чином заборгованіст ь по сплаті податків є узгодж еною, вона не скасована і не с писана податковим органом.

04.06.2011 року податковим керуючи м складено акт відмови платн ика податків від опису майна у податкову заставу, оскільк и відповідач з 19.02.2011 року не над ав активи для внесення до акт у опису та реєстрації податк ової застави та не надав доку ментів, необхідних для таког о опису.

Згідно пункту 89.4 статті 89 Под аткового кодексу України, у р азі якщо платник податків не допускає податкового керуюч ого для здійснення опису май на такого платника податків у податкову заставу та/або не подає документів, необхідни х для такого опису, податкови й керуючий складає акт відмо ви платника податків від опи су майна у податкову заставу .

Орган державної податково ї служби звертається до суду щодо зупинення видаткових о перацій на рахунках платника податків, заборону відчужен ня таким платником податків майна та зобов'язання такого платника податків допустити податкового керуючого для о пису майна у податкову заста ву.

Зупинення видаткових опер ацій на рахунках платника по датків та заборона відчуженн я таким платником податків м айна діють до дня складення а кта опису майна платника под атків у податкову заставу по датковим керуючим або акта п ро відсутність майна, що може бути описано у податкову зас таву, або погашення податков ого боргу в повному обсязі. По датковий керуючий не пізніше робочого дня, що настає за дне м складення зазначених у цьо му пункті актів, зобов'язаний надіслати банкам та іншим фі нансовим установам рішення п ро складення таких актів. Так е рішення є підставою для пон овлення видаткових операцій на рахунках платника податк ів.

Відповідно до пункту 3 части ни 1 статті 9 Закону України «П ро систему оподаткування» ві д 25.06.1991 року № 1251-XII платники подат ків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані сплач увати належні суми податків і зборів (обов'язкових плате жів) у встановлені законами т ерміни.

Статтею 67 Конституції Украї ни передбачено, що кожен зобо в'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Згідно підпункту 20.1.18 пункту 20.1 статті 18 Податкового кодекс у України органи державної п одаткової служби мають право звертатися до суду щодо стяг нення коштів платника подат ків, який має податковий б орг, з рахунків у банках, обс луговуючих такого платника, на суму податкового боргу аб о його частини.

Відповідно до частини 1 пунк ту 95.3 статті 95 Податкового коде ксу України стягнення коштів з рахунків платника податкі в у банках, обслуговуючих так ого платника податків, здійс нюється за рішенням суду.

Згідно пункту 95.4. статті 95 Под аткового кодексу України орг ан державної податкової служ би на підставі рішення суду з дійснює стягнення коштів у р ахунок погашення податковог о боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику по датків.

Отже Державна податкова ін спекція в Жовтневому районі м. Дніпропетровська правомі рно звернулась з позовом до с уду.

Керуючись ст. 163 Кодексу адм іністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції в Жовтневому районі м. Дні пропетровська до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Метастрой Плюс» стягнення заборгованості задовольнит и.

Стягнути кошти у рахунок по гашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить Товариству з обмеженою відп овідальністю «Метастрой Плю с»(код ЄДРПОУ 36494682):

- (р/р 31115009700005, одержувач: ві дділення держказначейства у Жовтневому районі м. Дніпроп етровська в установі банку Г УДК у Дніпропетровській обла сті, МФО 805012, код ЄДРПОУ 24246786, код п латежу 11021000) в рахунок погашенн я боргу по податку на прибуто к у сумі 1 636 (одна тисяча шістсо т тридцять шість) грн. 90 коп.;

- р/р 31114031705002, одержувач: ГУ ДКУ у Дніпропетровській обла сті, в установі банку ГУДКУ у Д ніпропетровській області, МФ О 805012 в рахунок погашення борг у по податку на додану вартіс ть з товарів, увезених на тери торію України суб' єктами пі дприємницької діяльності у с умі 1 348 (одна тисяча триста сор ок вісім) грн. 88 коп.;

- р/р 31118060705002, одержувач: ГУД КУ у Дніпропетровській облас ті, в установі банку ГУДКУ у Дн іпропетровській області, МФО 805012 в рахунок погашення мита н а товари, що ввозяться на тери торію України суб' єктами пі дприємницької діяльності у с умі 6 740 (шість тисяч сімсот сор ок) грн. 39 коп.

Зупинити видаткові операц ії на рахунках Товариства з о бмеженою відповідальністю « Метастрой Плюс» (код ЄДРПОУ 364 94682).

Заборонити відчуження Тов ариством з обмеженою відпові дальністю «Метастрой Плюс» ( код ЄДРПОУ 36494682) майна.

Зобов' язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Метастрой Плюс» (код ЄДРПОУ 36494682) допустити податкового ке руючого для опису майна у под аткову заставу.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подання а пеляційної скарги через Дніп ропетровський окружний адмі ністративний суд з одночасни м направленням копії апеляці йної скарги особою, яка її под ає, до суду апеляційної інста нції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна скарга пода ється протягом десяти днів з дня отримання копії постано ви.

У разі якщо справа розгляд алась судом за місцезнаходже нням суб'єкта владних повнов ажень і він не був присутній у судовому засіданні під час п роголошення судового рішенн я, але його було повідомлено п ро можливість отримання копі ї постанови суду безпосередн ьо у суді, то десятиденний стр ок на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закін чення п'ятиденного строку з м оменту отримання суб'єктом в ладних повноважень повідомл ення про можливість отриманн я копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги якщо таку скаргу не бу ло подано. У разі подання апел яційної скарги судове рішенн я, якщо його не скасовано, наби рає законної сили після пове рнення апеляційної скарги, в ідмови у відкритті апеляційн ого провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.В. Кононенко

< Текст >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.12.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21073350
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/11985/11

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

Постанова від 29.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко Олександр Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні