Ухвала
від 19.01.2012 по справі 2а/0570/19558/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний ад міністративний суд

У Х В А Л А

про < про що ухвала >

19 січня 2012 р. С права № 2а/0570/19558/2011

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Г вардійської дивізії, 17

Донецький окружний адмі ністративний суд в складі:

Головуючого судді Стойки В.В.

при секретарі судового зас ідання Сальковій В.О.

за участю

представника заявника Дідоренко В .І.

представника позивача Асадчого М.В .

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Донецьку заяву Комуналь ного підприємства «Дзержинс ьке підприємство зеленого го сподарства» про відстроченн я та розстрочення виконання судового рішення в адміністр ативній справі за позовом Де ржавної податкової інспекці ї у місті Дзержинську до Кому нального підприємства «Дзер жинське підприємство зелено го господарства» про стягнен ня коштів, -

В С Т А Н О В И В :

Державна податкова інспек ція у місті Дзержинську звер нулась до суду з позовною зая вою до Комунального підприєм ства «Дзержинське підприємс тво зеленого господарства» про стягнення коштів.

27 грудня 2011 року Донецький ок ружний адміністративний суд винес постанову, якою стягну то з Комунального підприємст ва «Дзержинське підприємств о зеленого господарства» (ЄД РПОУ 03361951, 85206, Донецька область, м істо Дзержинськ, вул. Нова, буд .2) з рахунків у банка, обслугов уючих платника податків забо ргованість по податку на дод ану вартість у сумі 118454,05грн.

Комунальне підприємство « Дзержинське підприємство зе леного господарства» зазнач ає, що на теперішній час на під приємстві склалось критичне фінансове становище, відсут ні грошові кошти на розрахун кових рахунках, відсутні зая вки підприємств на виконання робіт по догляду та озеленін ню газонів та клумб. Послугам и відповідача користується л ише міський виконавчий коміт ет у зв'язку з чим у заявника н е має можливості придбати не обхідні матеріали, ГСМ, своєч асно сплачувати податки до б юджету. Збитки підприємства складає 83,3 тис.грн., кредиторсь ка заборгованість складає 328,2 тис.грн., дебіторська заборго ваність відсутня. Враховуючи зазначені обставини, Комуна льне підприємство «Дзержинс ьке підприємство зеленого го сподарства» просить суд розс трочити виконання судового р ішення на 60 місяців зі сплатою щомісяця 118454,05грн з розстрочко ю першого платежу до 01 червня 2012 року.

Представник заявника у суд овому засіданні підтримав об ставини викладені у заяві та просив суд задовольнити її.

Представник позивача поля гався на розсуд суду при розг ляді заяви про відстрочення та розстрочення виконання су дового рішення в адміністрат ивній справі.

Згідно ч.1 ст. 263 КАС України, за наявності обставин, що ускла днюють виконання судового рі шення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присуд женого майна в натурі, стихій не лихо тощо) сторона виконав чого провадження може зверну тися до адміністративного су ду із заявою про відстроченн я або розстрочення виконання , зміну чи встановлення спосо бу і порядку виконання судов ого рішення. Також ч.2 ст. 263 КАС У країни передбачено право суд у у виняткових випадках відс трочити або розстрочити вико нання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання р ішення.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 156 КАС Ук раїни судове рішення повинно бути законним і обґрунтован им. Обґрунтованим є рішення, у хвалене судом на підставі по вно і всебічно з'ясованих обс тавин в адміністративній спр аві, підтверджених тими дока зами, які були досліджені в су довому засіданні.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 КАС Укр аїни розгляд і вирішення спр ав в адміністративних судах здійснюються на засадах змаг альності сторін та свободи в наданні ними суду своїх дока зів і у доведенні перед судом їх переконливості. Згідно з ч . 1 ст. 71 КАС України кожна сторо на повинна довести ті обстав ини, на яких ґрунтуються її в имоги та заперечення.

Заявником не надано суду до кументального підтвердженн я того, що з лютого 2012 року на пр отязі 4 місяців у нього буде ві дсутня реальна можливість що місячно сплачувати податков ий борг.

Відповідно до ч.2 ст. 263 КАС Укр аїни суд може відстрочити аб о розстрочити виконання, змі нити чи встановити спосіб і п орядок виконання рішення у в иняткових випадках.

Статтею 67 Конституції Украї ни встановлений обов' язок к ожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, вс тановлених законом.

Суд не вбачає винятко вих підстав для зупинення ді ї такого конституційного обо в' язку відповідача на 4 міся ця, у зв' язку з чим заява Кому нального підприємства «Дзер жинське підприємство зелено го господарства» про відстро чення та розстрочення викона ння судового рішення в адмін істративній справі за позово м Державної податкової інспе кції у місті Дзержинську до К омунального підприємства «Д зержинське підприємство зел еного господарства» про стяг нення коштів підлягає частко вому задоволенню.

На підставі викладеного, ке руючись статями 4-12, 23, 160, 165, 185, 186, 254, 263, К одексу адміністративного су дочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Комунального підпри ємства «Дзержинське підприє мство зеленого господарства » про відстрочення та розстр очення виконання судового рі шення в адміністративній спр аві за позовом Державної под аткової інспекції у місті Дз ержинську до Комунального пі дприємства «Дзержинське під приємство зеленого господар ства» про стягнення коштів з адовольнити частково.

Розстрочити виконання пос танови Донецького окружного адміністративного суду від 27 грудня 2011 року, якою задоволе ні позовні вимоги Державної податкової інспекції у місті Дзержинську до Комунального підприємства «Дзержинське п ідприємство зеленого господ арства» про стягнення коштів починаючи з лютого 2012 року на 6 0 місяців, зі сплатою щомісячн о 1974,23грн., зі сплатою останньог о платежу у сумі 1974,48грн., до повн ого погашення суми боргу.

У задоволені решти вимог ві дмовити.

Ухвала постановлена у нара дчій кімнаті та проголошена у судовому засіданні 19 січня 2012 р. у присутності представни ка заявника та представника відповідача.

Ухвала набирає законної си ли у строк та у порядку, що виз начені статтею 254 КАС України, і може бути оскаржена до Доне цького апеляційного адмініс тративного суду через суд пе ршої інстанції у порядку, виз наченому статтею 186 КАС Україн и, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п' яти днів з дня проголошення ухвали. У р азі якщо ухвалу було постано влено в письмовому проваджен ні або згідно з частиною трет ьою статті 160 цього Кодексу, аб о без виклику особи, яка її оск аржує, апеляційна скарга под ається протягом п'яти днів з д ня отримання копії ухвали.

Суддя Стойка В. В.

Дата ухвалення рішення19.01.2012
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21073908
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнен ня коштів

Судовий реєстр по справі —2а/0570/19558/2011

Ухвала від 19.01.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В. В.

Ухвала від 27.12.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В. В.

Постанова від 27.12.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні