Постанова
від 19.01.2012 по справі 2а-186/12/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

19 січня 2012 р.                                                                                    № 2а-186/12/1370  

Львівський окружний адміністративний суд в складі

головуючого-судді                                                                Мартинюка В.Я.

з участю секретаря судового засідання                            Новосада В.М.

представників сторін:

від позивача: не з'явився,   

від відповідача:  не з'явився;     

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Львові адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції (далі ДПІ) у Франківському районі м.Львова до Приватного підприємства (надалі ПП) «Телець»про стягнення заборгованості,-

в с т а н о в и в :

ДПІ у Франківському районі м.Львова звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до ПП «Телець»про стягнення заборгованості в сумі 25089 грн. 56 коп.

           Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач належним чином не виконує вимоги чинного законодавства щодо сплати податкового боргу.

          Позивач клопотанням просить справу розглядати без участі повноважного представника, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

          Відповідач явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив хоча належним чином повідомлявся про день  та час судового розгляду справи, що підтверджується реєстром на відправлення рекомендованої кореспонденції за 10.01.2012 року.

          

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у відповідності до вимог ч.1 ст.41 КАС України.

Розглянувши подані документи і матеріали, сукупно оцінивши докази, які мають значення для справи, суд встановив таке.

ПП «Телець»»зареєстровано 15.03.1995 року Виконавчим комітетом Львівської міської ради, що підтверджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Як вбачається з позовної заяви податковий борг відповідача становить 25089 грн. 56 коп.

Даний борг виник із заборгованості:

-          по сплаті податкового зобов`язання зі збору за місця для паркування транспортних засобів в розмірі 25089 грн. 56 коп., що підтверджується податковими деклараціями збору за місця для паркування транспортних засобів за І півріччя 2011 року на суму 23735 грн. 88 коп. та за 3 квартал 2011 року на суму 23996 грн. 71 коп. Окрім того, органом державної податкової служби нараховано пену в розмірі 531 грн. 82 коп.

У відповідності до підп.16.1.4 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України (надалі ПК України), платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

       Згідно з підп.14.1.156 п.14.1 ст.14 ПК України, податкове зобов'язання - сума коштів, яку платник податків, у тому числі податковий агент, повинен сплатити до відповідного бюджету як податок або збір на підставі, в порядку та строки, визначені податковим законодавством (у тому числі сума коштів, визначена платником податків у податковому векселі та не сплачена в установлений законом строк).

Як передбачено п.57.1 ст.57 ПК України, платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначеного у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків встановлених цим Кодексом.

Підпунктом 41.1.1 п.41.1 ст.41 ПК України визначено, що органи державної податкової служби, є контролюючими органами щодо податків, які справляються до бюджетів та державних цільових фондів, крім зазначених у підпункті 41.1.2 цього пункту, а також стосовно законодавства, контроль за дотриманням якого покладається на органи державної податкової служби.

Відповідно до п.95.1 і п.95.2 ст.95 ПК України, орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання такому платнику податкової вимоги.

У відповідності до абз.1 п.95.3 ст.95 ПК України, стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

В матеріалах справи наявна податкова вимога від 23.05.2011 року за №1683 на суму 47994 грн. 76 коп., яка була надіслана відповідачу 16.06.2011 року, а тому орган державної податкової служби правомірно та у визначені законодавством строки звернувся до суду для здійснення заходів щодо погашення податкового боргу.

Відповідачем суду доказів в підтвердження факту вжиття заходів щодо погашення заборгованості перед бюджетом не представлено, не надано доказів в спростування вимог позивача.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку про обгрунтованість та підставність позовних вимог  і вважає, що позов підлягає задоволенню.

Окрім того, суд, у відповідності до вимог ч.2 ст.162 КАС України та п.95.3 ст.95 ПК України, зазначити в резолютивній частині постанови про стягнення податкового боргу з рахунків відповідача.

         Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст.94 КАС України, зокрема, частин 2 та 4, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 21, 69, 70, 160-163 КАС України, суд -

                                            

                                                 ПОСТАНОВИВ:

1.          Позовні вимоги задовольнити.

2.          Стягнути з рахунків Приватного підприємства «Телець»(код ЄДРПОУ 20853383), що знаходиться за адресою м.Львів, вул.Ольжича, 13/1, в користь Державного бюджету України 25089 грн. 56 коп. податкової заборгованості.

3.          Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.  У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

4.           Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.      

          Повний текст постанови виготовлений та підписаний  19 січня 2012 року.

                      Суддя                                                                   В.Я.Мартинюк

Дата ухвалення рішення19.01.2012
Оприлюднено30.01.2012

Судовий реєстр по справі —2а-186/12/1370

Постанова від 19.01.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 05.01.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 05.01.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні