Постанова
від 31.10.2006 по справі а33/214-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А33/214-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

31.10.06р.

Справа № А33/214-06

Господарський суд  Дніпропетровської області в складі головуючого -  судді Разіної Т.І. при секретарі Калмикові М.Ю. розглянувши у відкритому судовому засіданні вказану справу

За позовом: Управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська, м. Дніпропетровськ

до відповідача:  товариства з обмеженою відповідальністю „Дніпропетровський регіональний промисловий комплекс”, м. Дніпропетровськ

про: стягнення 3732 грн. 29 коп.

за участю представників сторін:

від позивача: представник Максимов  Є.Л. за довір. № 1764\01-46 від 19.04.06

від відповідача: не явився

в засіданні приймали участь: -

СУТЬ СПОРУ:

Управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська  звернулось до господарського суду Дніпропетровської області із позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю „Дніпропетровський регіональний промисловий  комплекс” про стягнення  3732 грн. 29 коп. заборгованості зі сплаті внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Представник позивача позов підтримав та просить його задовольнити.

Представником позивача  подана заява про перехід до  судового розгляду справи.

Відповідач в судове засідання не з'явився, проти позову не заперечив.

Про час слухання справи сторони були належним чином повідомлені. Суд вважає за можливе  слухання  справи за відсутності  сторони, яка не з'явилась.

Дослідивши письмові докази та допитавши представника позивача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню,  виходячи з наступного:

В засіданні встановлено, що відповідач зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська   як платник обов'язкових внесків до Пенсійного фонду України.

Статтями 1-5  Закону України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”  N400/97-ВР від 26.06.97 р.  (зі змінами та доповненнями) передбачено, що збір на державне обов'язкове пенсійне  страхування сплачується  одночасно  з  одержанням коштів в установах банків на оплату праці.

            Відповідно до п.5.1   Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003  № 21-1 обчислення  страхових  внесків  зазначеною  категорією платників здійснюється щомісячно за ставками, визначеними  цією Інструкцією, на підставі бухгалтерських та інших документів,   відповідно   до   яких    провадиться    нарахування (обчислення)   або   які  підтверджують  нарахування  (обчислення) заробітної плати (доходу) виходячи з розміру страхового внеску, що діє  на  день нарахування виплат (доходу). Страхові внески нараховуються незалежно від джерел  їх фінансування,  форми,  порядку,  місця виплати та використання,  а також  незалежно  від  того,  чи  були  зазначені  суми   фактично виплачені після їх нарахування до сплати. Нараховані  за  відповідний  базовий  звітний   період страхові   внески   сплачуються  платниками  шляхом  перерахування безготівкових сум з їх банківських рахунків не пізніше  ніж  через 20  календарних днів із дня закінчення цього періоду незалежно від виплати заробітної плати  (доходу),  на  суми  яких  нараховуються страхові внески.

Страхувальники  зобов'язані  сплачувати  страхові  внески, нараховані за відповідний базовий звітний період,  не пізніше  ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду (п.6 ст. 20 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування").   

Згідно п.п.1, 2 ст.106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"  № 1058-IV 09.07.2003 р. у разі виявлення  своєчасно  не  сплачених  сум  страхових внесків  страхувальники зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених цією статтею. Суми  страхових  внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки,  визначені  статтею  20  цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках,  передбачених частиною третьою статті  20  цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків  і  стягуються  з  нарахуванням  пені  та застосуванням фінансових санкцій.

Згідно розрахунків суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті, належить до сплати з вересня 2004 року по січня 2005 року   в сумі 3995 грн. 91 коп. Відповідачем сплачено 263грн. 62коп. Заборгованість відповідача  зі страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за період з вересня 2004 року по січень 2005 року складає 3732грн. 29коп.

На момент розгляду справи заборгованість відповідача по внескам на обов'язкове державне пенсійне страхування  складає 3732 грн. 29 коп. за період з вересня 2004 року по січень 2005 року.

Враховуючи  вищевикладене, суд вважає, що позовні вимоги позивача є правомірними та підлягають  задоволенню.  

Керуючись ст.ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

                                                                ПОСТАНОВИВ:

          Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю „Дніпропетровський регіональний промисловий комплекс” (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Леніна, 40; код 30548695) на користь Управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська (49033, м. Дніпропетровськ, вул. Краснопільська, 9; код 21908844) 3732 грн. 29 коп.  заборгованості по страховим внескам.

Видати виконавчий лист.

Заяву про апеляційне оскарження постанови суду може бути подано протягом 10 днів з дня її проголошення.

          Постанова може бути оскаржена  протягом 20 днів  після подання заяви про апеляційне оскарження до апеляційного господарського суду Дніпропетровської області  через господарський суд Дніпропетровської області.

Постанова набирає законної сили відповідно до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства  України та може бути оскаржена у порядку та строки, встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства  України.

Суддя                                                                                                                               Т. Разіна

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення31.10.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу210781
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а33/214-06

Ухвала від 05.10.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

Ухвала від 19.10.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

Ухвала від 12.10.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

Ухвала від 21.09.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

Постанова від 31.10.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні