Постанова
від 18.01.2012 по справі 2а-1670/11273/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2012 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-1670/11273/11

Полтавський окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого судді - Суп руна Є.Б.,

при секретарі - Дубовик О .І.,

за участю представника поз ивача - Люшняк О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу з а адміністративним позовом У правління Пенсійного фонду У країни Октябрського району в м. Полтаві до Полтавської о бласної організації науково -технічного товариства комун ального господарства та побу тового обслуговування Украї ни про стягнення боргу, -

В С Т А Н О В И В:

26 грудня 2011 року Управл іння Пенсійного фонду Україн и Октябрського району в м. По лтаві звернулося до Полтавс ького окружного адміністрат ивного суду з адміністративн им позовом до Полтавської об ласної організації науково-т ехнічного товариства комуна льного господарства та побут ового обслуговування Україн и про стягнення боргу з єдино го внеску на загальнообов'яз кове державне соціальне стра хування за період з жовтня по листопад 2011 року у розмірі 1 083,18 г рн.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримала п озовні вимоги та просила їх з адовольнити, посилаючись на обставини, викладені в позов ній заяві.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився, про причини не явки суд не повідомив, про час та місце розгляду справи пов ідомлений належним чином, пр о що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення по штового відправлення.

За таких обставин суд вважа є можливим розглянути справу у відсутність відповідача н а підставі наявних в ній дока зів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и залучені до матеріалів спр ави письмові докази, застосу вавши до спірних правовіднос ин відповідні норми матеріал ьного та процесуального прав а, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до пункту 1 ча стини 1 статті 4 Закону Україн и "Про збір та облік єдиного вн еску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння" від 08.07.2010 р. №2464-VI (далі - Закон № 2464) платниками єдиного внес ку є:

- роботодавці: підприємств а, установи та організації, ін ші юридичні особи, утворені в ідповідно до законодавства У країни, незалежно від форми в ласності, виду діяльності та господарювання, які викорис товують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умова х, передбачених законодавств ом, чи за цивільно-правовими д оговорами (крім цивільно-пра вового договору, укладеного з фізичною особою - підприємц ем, якщо виконувані роботи (на давані послуги) відповідають видам діяльності, зазначени м у свідоцтві про державну ре єстрацію її як підприємця), у т ому числі філії, представниц тва, відділення та інші відок ремлені підрозділи зазначен их підприємств, установ і орг анізацій, інших юридичних ос іб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунк и із застрахованими особами.

Згідно з пунктом 3 Розділу VI II Прикінцеві та перехідні пол оження Закону № 2464 з дня набран ня чинності цим Законом плат ники страхових внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування, загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування на випадок б езробіття, загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання у зв'язку з тимчасовою в тратою працездатності та вит ратами, зумовленими похованн ям, загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування в ід нещасного випадку на виро бництві та професійного захв орювання, які спричинили втр ату працездатності, вважають ся платниками єдиного внеску . Перереєстрація платників с трахових внесків та застрахо ваних осіб не здійснюється. П енсійний фонд спільно з фонд ами загальнообов'язкового де ржавного соціального страху вання та Державною податково ю адміністрацією України про водить звірення платників ст рахових внесків у порядку, вс тановленому Пенсійним фондо м спільно з Державною податк овою адміністрацією України за погодженням з фондами заг альнообов'язкового державно го соціального страхування.

Суд встановив, що відповіда ч є платником єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування та перебуває на обліку в Управл інні Пенсійного фонду Україн и Октябрського району в м. По лтаві.

Відповідно до пункту 1 части ни 2 статті 6 Закону № 2464 платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсяз і нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Згідно з частинами 8, 12 статт і 9 Закону № 2464 платники єдиного внеску зобов'язані сплачува ти єдиний внесок, нараховани й за відповідний базовий зві тний період, не пізніше 20 числ а місяця, що настає за базовим звітним періодом. Єдиний вне сок підлягає сплаті незалежн о від фінансового стану плат ника.

Як свідчать матеріали спра ви, відповідач самостійно ро зраховував єдиний внесок за жовтень 2011 року у розмірі 541,59 гр н. (кінцевий термін сплати - 21 ли стопада 2011 року), за листопад 2011 року у розмірі 541,59 грн. (кінцеви й термін сплати - 21 грудня 2011 рок у).

Проте, в установлені частин ою 8 статті 9 Закону № 2464 строки єдиний внесок за вказаний пе ріод відповідач не сплатив. З агальна сума боргу відповіда ча з єдиного внеску становит ь 1 083,18 грн., що підтверджується к арткою особового рахунку пла тника єдиного внеску.

Абзацом 7 частини 4 статті 25 З акону № 2464 передбачено право т ериторіальних органів Пенсі йного фонду звертатися до су ду з позовами про стягнення н едоїмки з платників єдиного внеску.

Враховуючи вищевикладене, позовні вимоги Управління П енсійного фонду України Окт ябрського району в м. Полтаві суд вважає обґрунтованими т а такими, що підлягають задов оленню.

На підставі викладеного, к еруючись статтями 7-11, 71, 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Управління Пенсійного фон ду України Октябрського рай ону в м. Полтаві до Полтавсько ї обласної організації науко во-технічного товариства ком унального господарства та по бутового обслуговування Укр аїни про стягнення боргу - зад овольнити.

Стягнути з Полтавської обл асної організації науково-те хнічного товариства комунал ьного господарства та побуто вого обслуговування України (ідентифікаційний код 34204352) на к ористь Управління Пенсійног о фонду України Октябрськог о району в м.Полтаві (р/р 37193001001628, 3719 9083001628 у відділенні Державного к азначейства ГУДКУ у Полтавсь кій області, МФО 831019, код 22529735) борг з єдиного внеску на загально обов'язкове державне соціаль не страхування в сумі 1 083 (одна тисяча вісімдесят три) грн. 18 к оп.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не бу ло подано. У разі подання апел яційної скарги судове рішенн я, якщо його не скасовано, наби рає законної сили після пове рнення апеляційної скарги, в ідмови у відкритті апеляційн ого провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня пр оголошення постанови з одноч асним поданням її копії до су ду апеляційної інстанції. У р азі складення постанови у по вному обсязі відповідно до с татті 160 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апе ляційна скарга подається про тягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови.

Повний текст постан ови виготовлено 23.01.2012 р.

Суддя Є.Б. Супрун

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.01.2012
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21078439
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/11273/11

Постанова від 18.01.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 27.12.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 27.12.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні