Постанова
від 24.11.2011 по справі 2-а/1970/3472/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/3472/11

"24" листопада 2011 р. м. Тернопіл ь

Тернопільський окружний адміністративний суд в скла ді:

головуючої судді Данилевич Н.А.

при секретарі Стасюк А.В.

за участю:

представника позивача Муравки В.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Тернополі справу за адм іністративним позовом Терно пільської об' єднаної держа вної податкової інспекції до товариства з обмеженою відп овідальністю «Мілкіс»про ст ягнення заборгованості, суд -

В С Т А Н О В И В:

Тернопільська об' єдна на державна податкова інспек ція, надалі позивач, звернула сь до суду з адміністративни м позовом до товариства з обм еженою відповідальністю «Мі лкіс», надалі відповідач, про стягнення заборгованості.

Позивач в обґрунтування св оїх вимог посилається на те, щ о за відповідачем рахується податкова заборгованість пе ред бюджетами та державними цільовими фондами, по орендн ій платі з юридичних осіб, як а відповідачем добровільно н е погашена на суму 4505,24 грн.

В судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мав з мотивів, викладених у по зовній заяві та просив позов задовольнити.

Представника відповідача в судове засідання не з' яви вся. Про час, місце розгляду сп рави повідомлений належним ч ином, шляхом направлення суд ової повістки за місцем держ авної реєстрації. Суд вважає за можливе розглянути справ у без участі відповідача на п ідставі наявних доказів відп овідно до ст.128 КАС України.

Заслухавши у судовому засі данні представника позивача , дослідивши матеріали справ и та оцінивши подані докази, с уд вважає, що позов підставни й і підлягає до задоволення, в иходячи з наступних міркуван ь.

Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Мілкіс»зар еєстроване, як юридична особ а органами державної реєстра ції 28 жовтня 2002 року, про що свід чить витяг з Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців № 5140/1.5 від 02.11.2011 року (а.с.7). Відповід ач перебуває на обліку в Терн опільській ОДПІ як платник п одатків з 29 жовтня 2002 року і від повідно до ст. 67 Конституції У країни та ст. 36 Податкового ко дексу України на нього покла дений обов'язок сплачувати н алежні суми податків і зборі в (обов'язкових платежів) у вст ановлені законами терміни.

Відповідно до підпункту 41 .1.1 пункту 41.1 статті 41 Податковог о кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VІ (далі - ПК України), органи державної податкової служби є контролюючими органами що до податків, які справляютьс я до бюджетів та державних ці льових фондів, крім зазначен их у підпункті 41.1.2 цього пункту , а також стосовно законодавс тва, контроль за дотриманням якого покладається на орган и державної податкової служб и.

До функцій податкового орг ану згідно статті 10 Закону Укр аїни «Про державну податкову службу в Україні»входить зд ійснення контролю за своєчас ністю, достовірністю повното ю нарахування та сплати пода тків та зборів.

Відповідно до пункту 41.5 стат ті 41 ПК України органами стягн ення є виключно органи держа вної податкової служби, які у повноважені здійснювати зах оди щодо забезпечення погаше ння податкового боргу в межа х їх повноважень, а також держ авні виконавці в межах своїх повноважень.

Згідно п. 102.4 ст. 102 ПК України по датковий борг, що виник у зв'яз ку з відмовою у самостійному погашенні такого грошового зобов'язання, може бути стягн утий протягом наступних 1095 ка лендарних днів з дня виникне ння податкового боргу.

Станом на 28.10.2011 року податков ий борг відповідача складає 4505,24 грн. Заборгованість підтве рджується довідкою про наявн ість податкового боргу від 31.1 0.2011 року № 1316 та обліковою картк ою платника станом на 31.10.2011 року (а.с.19-21). Вказаний податковий бо рг виник в результаті неспла ти узгоджених податкових зоб ов'язань.

Виконанням податкового об ов'язку згідно п.38.1 ст.38 ПК Украї ни визнається сплата в повно му обсязі платником відповід них сум податкових зобов'яза нь у встановлений податковим законодавством строк.

Строком сплати податку та з бору визнається період, що ро зпочинається з моменту виник нення податкового обов'язку платника податку із сплати к онкретного виду податку і за вершується останнім днем стр оку, протягом якого такий под аток чи збір повинен бути спл ачений у порядку, визначеном у податковим законодавством . Податок чи збір, що не був спл ачений у визначений строк, вв ажається не сплаченим своєча сно (ст.31 ПК України).

Відповідно до п.14.1.175. ст.14 ПК Ук раїни податковий борг - сума г рошового зобов'язання (з урах уванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узг одженого платником податків або узгодженого в порядку ос карження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом с трок, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зоб ов'язання.

Відповідно до пп. 20.1.17 п 20.1 ст.20 П К України органи державної п одаткової служби мають право звертатися до суду щодо накл адення арешту на кошти та інш і цінності такого платника п одатків, що знаходяться в бан ку, у разі, якщо у платника под атків, який має податковий бо рг, відсутнє майно та/або його балансова вартість менша су ми податкового боргу, та/або т аке майно не може бути джерел ом погашення податкового бор гу;

- пп. 20.1.18 п. 20.1 ст.20 ПК України орга ни державної податкової служ би мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів п латника податків, який має по датковий борг, з рахунків у ба нках, обслуговуючих такого п латника, на суму податкового боргу або його частини;

Пунктом 87.1 статті 87 ПК Україн и передбачено, що джерелами с амостійної сплати грошових з обов'язань або погашення под аткового боргу платника пода тків є будь-які власні кошти.

Відповідно до вимог частин и 1 пункту 95.3 статті 95 ПК України стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, о бслуговуючих такого платник а податків, здійснюється за р ішенням суду, яке направляєт ься до виконання органам дер жавної податкової служби, у р озмірі суми податкового борг у або його частини.

Відповідно до вимог пункту 95.4 статті 95 ПК України орган де ржавної податкової служби на підставі рішення суду здійс нює стягнення коштів у рахун ок погашення податкового бор г за рахунок готівки, що нале жить такому платнику податкі в.

В судовому засіданні довед ено, що відповідачем несвоєч асно та не в повному обсязі сп лачено узгодженні суми подат кових зобов' язань та суми п одаткового боргу, що призвел о до виникнення податкового боргу перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами на загальну суму 4505,24 грн. станом н а 08.11.2011 року по орендній платі з юридичних осіб.

Виходячи з вищенаведеного , суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтов аними, відповідають дійсним обставинам та матеріалам спр ави, ґрунтуються на вимогах ч инного законодавства, а отже підлягають до задоволення в повному обсязі.

Керуючись ст.ст.6, 50, 86, 128, 158, 163, 186 КА С України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Мі лкіс»(вул. Гайова, 34 м. Тернопіл ь, ідентифікаційний код 32220000) за боргованість перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами по орендній платі з юри дичних осіб в сумі 4505,24 грн. (чоти ри тисячі п' ятсот п' ять гр н. 24 коп.) станом на 08.11.2011 року шлях ом стягнення коштів з рахунк ів у банках, обслуговуючих ві дповідача та за рахунок готі вки, що належить відповідачу .

Постанова набирає зако нної сили в порядку встановл еному ст. 254 КАС України і може б ути оскаржена до Львівського апеляційного адміністратив ного суду в порядку і строки, передбачені ст.186 КАС України .

Головуючий суддя Данилевич Н.А.

копія вірна

Суддя Данилевич Н.А.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21079361
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/3472/11

Ухвала від 11.11.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

Постанова від 24.11.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні