Постанова
від 23.01.2012 по справі 85/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 січня 2012 р. № 2а- 85/12/2070

Харківський окружний адм іністративний суд у складі :

головуючого - судді - Зоркі на Ю.В.

при секретарі судового зас ідання - Дрижанові О.С..

за участю представників ст орін

позивача Боровського С.В .

прокуратури Суходубової І.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміще нні суду в м. Харкові адмініст ративну справу за позовом

Прокурора Вовчанського ра йону Харківської області

в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Вовчанському райо ні Харківської області

до Приватне підприємство "Ка фе "Петрівське"

про стягнення заборгованост і.

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Прокурор Вовча нського району Харківської о бласті в інтересах держави в особі Управління пенсійного фонду України в Вовчанськом у районі Харківської області , звернувся до Харківського о кружного адміністративного суду з адміністративним поз овом до Приватного підприєм ства "Кафе "Петрівське" , в яком у просив суд стягнути з Прив атного підприємства "Кафе "Пе трівське" на користь управлі ння Пенсійного фонду України в Вовчанському районі Харкі вської області заборгованіс ть зі сплати єдиного внеску н а загальнообов'язкове держав не соціальне страхування за жовтень 2011 року в сумі 484,80 грн.

В обґрунтування позову заз начено, що ПП "Кафе "Петрівське " зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в В овчанському районі як платни к єдиного внеску на загально обов' язкове державне соціа льне страхування до Пенсійно го фонду України. Відповідач не виконував вимоги чинного законодавства щодо перераху вання єдиного внеску на зага льнообов' язкове державне с оціальне страхування, у зв'яз ку з чим виникла заборговані сть за жовтень 2011 року в сумі 484,8 0 грн.

Представники позивача та п рокуратури в судовому засіда нні позовні вимоги підтримал и та просили суд задовольнит и позов обсязі з підстав, зазн ачених у позовній заяві.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином за адресою, внесеною до Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців, що підтверджуєтьс я повідомленням про врученн я поштового відправлення, пр ичини неявки суду не повідом ив, заперечень та клопотань н е надав.

Враховуючи викладене, беру чи до уваги, що відповідач не з ' явився в судове засідання двічі, причин неявки суду не повідомив, є належним чином п овідомлений про дату, час та м ісце розгляду справи, що підт верджується повідомленням про вручення поштового відпр авлення , на підставі ч. 4 ст. 128 КА С України суд приходить до ви сновку про можливість розгля ду справи за наявними в ній до казами.

Суд, заслухавши представни ка позивача, прокуратури, дос лідивши матеріали справи, пр оаналізувавши докази у їх су купності, встановив наступні обставини.

Згідно до п.2.1 Положення про у правління Пенсійного фонду У країни в районах, містах і рай онах у містах, затвердженого постановою Правління Пенсій ного фонду України від 30 квітн я 2002 р. № 8-2 (у редакції постанови правління Пенсійного фонду України від 25 лютого 2008 р. № 5-5) ос новними завданнями Управлін ня є: облік платників єдиного внеску на загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання (далі - платники єдиного внеску) та збору на обов'язков е державне пенсійне страхува ння; збір та ведення обліку на дходжень від сплати єдиного внеску на загальнообов'язков е державне соціальне страхув ання (далі - єдиний внесок) та і нших коштів, призначених для пенсійного забезпечення; пр изначення (перерахунок) пенс ій, щомісячного довічного ут римання суддям у відставці т а підготовка документів для їх виплати; забезпечення сво єчасного і в повному обсязі ф інансування та виплати пенсі й, допомоги на поховання та ін ших виплат, які згідно із зако нодавством здійснюються за р ахунок коштів Фонду та інших джерел, визначених законода вством; ефективне та цільове використання коштів Фонду, і нших коштів, призначених для виплати пенсій та щомісячно го довічного грошового утрим ання суддям у відставці, удос коналення методів фінансово го планування, звітності та с истеми контролю за витрачанн ям коштів, призначених для пе нсійного забезпечення; забез печення функціонування в рай оні (місті) Державного реєстр у загальнообов'язкового держ авного соціального страхува ння.

Судом встановлено, що ПП "Ка фе "Петрівське" є платником єд иного внеску на загальнообов ' язкове державне соціальне страхування та знаходиться на обліку в управлінні Пенсі йного фонду України в Вовчан ському районі харківської об ласті. Як платник єдиного вне ску, відповідач зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати страхові внески в установлені строки та в пов ному обсязі, як то передбачен о п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов' язкове соц іальне страхування" № 2464-VI від 08. 07.2010 року та Інструкцією про по рядок нарахування і сплати є диного внеску на загальнообо в'язкове державне соціальне страхування, затвердженою по становою правління Пенсійно го фонду України № 21-5 від 27.09.2010 ро ку.

Відповідно до положень Зак ону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальноо бов' язкове соціальне страх ування" та Порядку формуванн я та подання страхувальникам и звіту щодо сум нарахованог о єдиного внеску на загально обов' язкове державне соціа льне страхування, затверджен ого постановою правління ПФУ № 22-2 від 08.10.2010 року (далі - Порядок № 22-2) ПП "Кафе "Петрівське" пода но до управління Пенсійного фонду України в Вовчанському районі Харківської області звіт за жовтень 2011 року, яким ви значена загальна сума єдиног о внеску, що підлягає до сплат и у розмірі 484,80 грн. (рядок 8 звіт у)

Згідно з ч. 8 ст. 9 Закону Украї ни "Про збір та облік єдиного в неску на загальнообов' язко ве соціальне страхування" № 246 4-VI від 08.07.2010 року, п. 3.1. Порядку № 22-2 п латники єдиного внеску зобов ' язані сплачувати єдиний вн есок, нарахований за відпові дний базовий звітний період не пізніше 20 числі місяця, що н астає за базовим звітним пер іодом, який дорівнює календа рному місяцю.

Судом встановлено, що у стро ки встановлені діючим законо давством відповідач суму єди ного внеску не сплатив, внасл ідок чого утворилася недоїмк а за жовтень 2011 року у розмірі 4 84,80 грн.

Частиною 4 ст. 25 Закону Україн и “Про збір та облік єдиного в неску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння” встановлено, що територ іальний орган Пенсійного фон ду у порядку, за формою і в стр оки, встановлені Пенсійним ф ондом за погодженням з центр альним органом виконавчої вл ади у сфері праці та соціальн ої політики, надсилає платни кам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплат у. Платник єдиного внеску зоб ов'язаний протягом десяти ро бочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки с платити суми недоїмки та штр афів разом з нарахованою пен ею. У разі якщо платник єдиног о внеску протягом десяти роб очих днів з дня надходження в имоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штра фів разом з нарахованою пене ю, не узгодив вимогу з органом Пенсійного фонду, не оскаржи в вимогу в судовому порядку а бо не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти ро бочих днів з дня надходження узгодженої вимоги, територі альний орган Пенсійного фонд у також має право звернутися до суду з позовом про стягнен ня недоїмки.

Управлінням Пенсійного фо нду України в Ленінському ра йоні м. Харкова було надіслан о відповідачу Вимогу про сплату боргу № Ю-23 від 01.12.2012 року , яка отримана уповноваженою особою підприємства 08.12.2011 року . Доказів оскарження зазначе ної вимоги до суду не подано.

На даний час підприємство м ає заборгованість по сплаті єдиного внеску за жовтень у р озмірі 484,80 грн., наявність якої підтверджується приєднаною до справи роздруківкою карт ки особового рахунку.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених ст. 72 цього Кодексу. Ві дповідач не надав до суду док азів щодо сплати боргу.

За таких обставин, суд знахо дить позов обґрунтованим, до веденим і таким, що підлягає задоволенню в повному обсязі .

На підставі викладеного, ке руючись ст. 19 Конституції Укра їни, ст.ст. 9, 11, 94, 128, 159, 160- 163, 186, 254 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов П рокурора Вовчанського район у Харківської області в інте ресах держави в особі Управл іння Пенсійного фонду Україн и в Вовчанському районі Харк івської області до Приватн ого підприємства "Кафе "Петрі вське" про стягнення заборг ованості - задовольнити у пов ному обсязі

Стягнути з Приватного підп риємства "Кафе "Петрівське" (62561 Харківська обл.. Вовчанський район, с. Петрівське вул. Харк івська б. 8, код 34678395) на користь Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Вовчанському районі Харківської області (62504, Харкі вська область, м. Вовчанськ, ву л.Шевченка,2, р/р 37196005002008, р/р 37196083002008 в Г УДКУ в Харківській області, М ФО 851011, код ЄДРПОУ 22704227) заборгова ність зі сплати єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я за жовтень 2011 року в сумі 484.80 гр н. (чотириста вісімдесят чоти ри грн. 80 коп).

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення протягом десяти днів з д ня її проголошення, у разі зас тосування судом частини трет ьої статті 160 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, а також прийняття постано ви у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня о тримання копії постанови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної с карги постанова, якщо її не ск асовано, набирає законної си ли після повернення апеляцій ної скарги, відмови у відкрит ті апеляційного проваджені а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Повний текст постанови скл адено 24.01.2012 року.

Суддя Зоркіна Ю. В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.01.2012
Оприлюднено31.01.2012
Номер документу21079717
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —85/12/2070

Ухвала від 05.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

Постанова від 23.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зоркіна Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні