Постанова
від 26.10.2011 по справі 2270/12969/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/12969/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 жовтня 2011 року м. Хмельницький

15:20

Хмельницький окружний адм іністративний суд

в складі: головуючого-судді Гнап Д.Д.

при секретарі Сачалко М.В.

за участі: представника заявника

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а поданням < в особі > < в чиїх і нтересах > Хмельницької міжр айонної державої податкової інспекції < 3-тя особа > до Пр иватного підприємства "Торго вий союз Хмельниччини" < 3-тя о соба > про стягнення податко вого боргу, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернувся до суду з поданням про стягненн я з Приватного підприємства "Торговий союз Хмельниччини" коштів за податковим боргом .

В обґрунтування заявлених вимог зазначає, що у платника податку наявний податковий борг в сумі 7801,67 грн. з податку н а прибуток, який самостійно в изначений відповідачем згід но з поданою податковою декл арацією.

24.08.2011 року Хмельницькою МДПІ було винесено податкову вим огу № 300, яка 25.08.2011 року була вруче на. Оскільки відповідач добр овільно заборгованість не по гашає, заявник просить стягн ути зазначену заборгованіст ь з банківських рахунків та з а рахунок готівкових коштів.

В судовому засіданні предс тавник заявника вимоги підтр имав та просив стягнути зазн ачену заборгованість.

Представник приватного пі дприємства "Торговий союз Хм ельниччини" в судове засідан ня не з'явився, про час і місце слухання справи повідомлявс я, його явка в судове засіданн я не визнавалася обов'язково ю, а тому з врахуванням припис ів ст. 183-3 КАС України та обмеже них строків розгляду подання вважаю за можливе розглянут и справу за відсутності пред ставника відповідача.

Заслухавши представника з аявника, дослідивши матеріал и справи, суд вважає, що заявле ні вимоги слід задовольнити з наступних мотивів.

Судом встановлено, що прив атне підприємство "Торговий союз Хмельниччини" зареєстро ване як юридична особа 06.11.2006 рок у, що підтверджується копією свідоцтва про державну реєс трацію.

Відповідно до пп. 14.1.175. п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), податковий бор г - сума грошового зобов'язанн я (з урахуванням штрафних сан кцій за їх наявності), самості йно узгодженого платником по датків або узгодженого в пор ядку оскарження, але не сплач еного у встановлений цим Код ексом строк, а також пеня, нара хована на суму такого грошов ого зобов'язання.

Згідно п. п. 16.1.4. ст. 16 Податково го кодексу України платник п одатків зобов'язаний сплачув ати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених ц им Кодексом.

Згідно п. 20.1.18. ст. 20 Кодексу орг ани державної податкової слу жби мають право звертатися д о суду щодо стягнення коштів платника податків, який має п одатковий борг, з рахунків у б анках, обслуговуючих такого платника, на суму податковог о боргу або його частини.

Відповідно до п. 95.1. ст. 95 Кодек су орган державної податково ї служби здійснює за платник а податків і на користь держа ви заходи щодо погашення под аткового боргу такого платни ка податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у йог о власності.

Пунктом 95.2. ст. 95 Кодексу визна чено, що стягнення коштів та п родаж майна платника податкі в провадяться не раніше ніж ч ерез 60 календарних днів з дня надіслання такому платнику п одаткової вимоги.

Судом встановлено, що 05.08.2011 р оку приватним підприємством "Торговий союз Хмельниччини " було подано податкову декла рацію з податку на прибуток, я кою самостійно визначено под аткові зобов'язання по подат ку на прибуток в сумі 7801,67 грн.

24.08.2011 року Хмельницькою міжр айонною державною податково ю інспекцією було винесено п одаткову вимогу № 300, яка 25.08.2011 ро ку була вручена, є чинною, післ я її вручення прийшло 60 днів, а тому суд вважає, що органом де ржавної податкової служби пр и зверненні до адміністратив ного суду з поданням про стяг нення коштів за податковим б оргом дотримано вимоги пункт у 95.2. статті 95 Податкового коде ксу України.

В силу п. п. 95.3., 95.4. ст. 95 Кодексу ст ягнення коштів з рахунків пл атника податків у банках, обс луговуючих такого платника п одатків, здійснюється за ріш енням суду, яке направляєтьс я до виконання органам держа вної податкової служби, у роз мірі суми податкового боргу або його частини; орган держа вної податкової служби на пі дставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок п огашення податкового боргу з а рахунок готівки, що належит ь такому платнику податків. С тягнення готівкових коштів з дійснюється у порядку, визна ченому Кабінетом Міністрів У країни.

Наявність податкового бор гу у Приватного підприємств а "Торговий союз Хмельниччин и" підтверджується податков ими декларацією з податку на прибуток, підписаною керівн иком та головним бухгалтером та поданою до податкового ор гану, обліковою карткою плат ника податків, розрахунком б оргу.

Оскільки Приватне підприє мство "Торговий союз Хмельни ччини" добровільно податков ий борг не сплатило, суд вваж ає вимоги Хмельницької міжра йонної державної податкової інспекції обґрунтованими і такими, що підлягають задово ленню.

Керуючись ст. ст. 14-16, 20, 95 Податк ового кодексу України, ст. ст. 158-163, 183-3 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задоволити.

Стягнути з Приватного підп риємства "Торговий союз Хмел ьниччини" ( код 34678657) 7801 ( сім тисяч вісімсот одну) грн. 67 коп. подат кового боргу з рахунків у бан ках, обслуговуючих платника податків та за рахунок готів ки, що йому належить, в рахунок погашення податкового боргу .

Постанова, на підставі п. 7 ст . 183-3 КАС України, підлягає нега йному виконанню.

Постанова може бути оскар жена до Вінницького апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її отрима ння.

< виготовлено > < Дата виготовлення >

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сили >

Суддя /підпис/ Д.Д. Гнап

"Згідно з оригіналом" Суддя < для копії >

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.10.2011
Оприлюднено31.01.2012
Номер документу21081088
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/12969/11

Ухвала від 25.10.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

Ухвала від 25.10.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

Постанова від 26.10.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні