Постанова
від 26.12.2011 по справі 2270/14437/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/14437/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 грудня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Салюка П.І.

при секретарі Розумняк О.В.

за участі: < перелік сторін >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом < в особі > < в чиїх ін тересах > Хмельницького обла сного центру зайнятості - роб очий орган виконавчої дирекц ії Фонду загальнообов'язково го державного соціального ст рахування України на випадок безробіття , Городоцького ра йонного центру зайнятості - р обочий орган виконавчої дире кції Фонду загальнообов'язко вого державного соціального страхування на випадок безр обіття < 3-тя особа > до ОСО БА_3 < 3-тя особа > про стягнен ня заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Позивачі звернулися д о Хмельницького окружного ад міністративного суду із позо вом до ОСОБА_3 про стягнен ня заборгованості у розмірі 2258 грн. 39 коп.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і із підстав, наведених у позо ві.

ОСОБА_3 у судове засідання не з'явився повторно - вперше відповідачці надсилалася ко пія ухвали про відкриття про вадження із копією адміністр ативного позову з додатками рекомендованим листом із пов ідомленням про вручення, вдр уге повістка також надіслана рекомендованим листом. Вказ ані листи відповідачка отрим ала, про що свідчать поштові п овідомлення про вручення кор еспонденції. За наявності та ких обставин суд приходить д о висновку, що розгляд справи слід проводити за відсутнос ті відповідача, оскільки ОС ОБА_3. про дату, час та місце с удового розгляду повідомлен а належним чином. Заперечень на позов не надав.

Заслухавши доводи предста вника позивача, дослідивши м атеріали справи та надані до кази у їх єдності, взаємозв'яз ку та сукупності, суд приходи ть до висновку, що адміністра тивний позов слід задоволити у повному обсязі із підстав, н аведених нижче.

Судом встановлено, що ОСО БА_3 26 січня 2011 року подав заяв у до Городоцького районного центру зайнятості про наданн я йому статусу безробітного з виплатою допомоги по безро біттю.

18.02.2011 р. ОСОБА_3 подав заяву директору Городоцького райо нного центру зайнятості Ва ндоляку А.В. про направленн я його на курси по професії "сл юсар з ремонту автомобілів".

18 лютого 2011 року між директор ом Городоцького районного це нтру зайнятості Вандоляко м А.В. та ОСОБА_3 укладено договір №220411021800018 районного цент ру зайнятості з безробітним щодо його професійного навча ння.

Відповідно до умов договор у ОСОБА_3. повинен був прис тупити у визначені службою з айнятості строки до занять, п ройти повний курс навчання, о володіти професійними знан нями та навиками, передбачен ими навчальними планами та п рограмами, скласти кваліфіка ційні (випускні) іспити чи інш і форми контролю знань; викон увати правила внутрішнього р озпорядку навчального закла ду або іншої організації на б азі якої здійснюється навча ння; з'явитися в Центр на насту пний день після закінчення н авчання.

З умовами договору відпові дач був ознайомлений.

Перебуваючи на обліку в Гор одоцькому районному центрі з айнятості, відповідач був на правлений на професійне навч ання в ДНЗ Хмельницьке вище п рофесійне училище №11 за профе сією "слюсар з ремонту автомо білів".

Згідно Наказу №131/1 від 01 червн я 2011 року за систематичні пору шення навчальної дисципліни і невиконання навчальних пл анів і програм ОСОБА_3 з 01.06.2 011 року відраховано зі складу слухачів з числа незайнятого населення, які навчаються за програмою перепідготовки (з добуття іншої професії) за пр офесією "Слюсар з ремонту авт омобілів".

На професійне навчання від повідача витрачено всього 2258 грн. 39 коп., у тому числі відпові дно до довідки Хмельницького обласного центру зайнятості №17-05/2061 від 08.07.2011 р. було витрачено 1282 грн. 68 коп., згідно довідки №20-05 /625 від 28.07.2011 р. Городоцького райо нного центру зайнятості розм ір матеріальної допомоги у п еріод професійної підготовк и, перепідготовки або підвищ ення кваліфікації безробітн ого ОСОБА_3 склав 655 грн. 71 ко п., а згідно довідки №20-04/624 від 28.07.2 011 р. Городоцького районного ц ентру зайнятості витрати, що підлягають стягненню за про живання становлять 320 грн.

28 липня 2011 року ОСОБА_3 нап равлено претензію 20-03/626 щодо до бровільного повернення кошт ів у сумі 2258 грн. 39 коп. 31 липня 2011 р оку ОСОБА_3. отримав прете нзію, про що свідчить поштове повідомлення про вручення к ореспонденції із власноручн им підписом відповідача.

Згідно ст.7 Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне соціальне страхування на випадок безробіття" (далі - За кон) одним із видів забезпече ння є: матеріальна допомога у період професійної підготов ки, перепідготовки або підви щення кваліфікації безробіт ного. Видами соціальних посл уг за цим Законом та Законом У країни "Про зайнятість насел ення" є: професійна підготовк а або перепідготовка, підвищ ення кваліфікації у професій но-технічних та вищих навчал ьних закладах, у тому числі в н авчальних закладах державно ї служби зайнятості, на підпр иємствах, в установах, органі заціях.

Відповідно до ст.27 Закону за страхованим особам у період професійної підготовки, пере підготовки або підвищення кв аліфікації за направленням д ержавної служби зайнятості в иплачується матеріальна доп омога у період професійної п ідготовки, перепідготовки аб о підвищення кваліфікації ві дповідно до умов надання доп омоги по безробіттю та в розм ірах передбачених ст.ст. 22 і 23 З акону. Виплата матеріальної допомоги здійснюється з пер шого дня навчання.

Відповідно до п.1, 2 ст.33 Закону особам, які шукають роботу вп ерше, та іншим незастрахован им особам, визнаним у встанов леному порядку безробітними , допомога по безробіттю вста новлюється у розмірі прожитк ового мінімуму, встановленог о законом. Допомога по безроб іттю виплачується з 8-го дня пі сля реєстрації особи в устан овленому порядку в державній службі зайнятості. Триваліс ть виплати допомоги по безро біттю не перевищує 180 календар них днів (п.1); матеріальна допо мога у період професійної пі дготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації нез астрахованим особам, зареєст рованим у встановленому поря дку у державній службі зайня тості, виплачується в розмір і допомоги по безробіттю. Три валість виплати цієї матеріа льної допомоги зараховуєтьс я до загальної тривалості ви плати допомоги по безробіттю і не може її перевищувати (п.2).

Пунктами 2, 3 ст. 36 Закону Украї ни "Про загальнообов'язкове д ержавне соціальне страхуван ня на випадок безробіття" пер едбачено, що застраховані ос оби, зареєстровані в установ леному порядку як безробітні , зобов'язані своєчасно подав ати відомості про обставини, що впливають на умови виплат и їм забезпечення та надання їм соціальних послуг, а суми в иплаченого забезпечення зас трахованій особі в наслідок умисного невиконання нею сво їх обов'язків стягуються з мо менту виникнення обставин, щ о впливають на умови виплати забезпечення та надання соц іальних послуг. У разі припин ення професійної підготовки , перепідготовки або підвище ння кваліфікації за направле нням державної служби зайнят ості без поважних причин або відмови працювати за одержа ною професією (спеціальністю ) із застрахованих осіб стягу ється сума витрат на професі йну підготовку, перепідготов ку або підвищення кваліфікац ії.

Відповідно до ст. 39 Закону Ук раїни " Про загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання на випадок безробіття" спори, що виникають із правов ідносин за цим Законом, виріш уються у судовому порядку.

На підставі викладеного су д приходить до висновку,що по зов заявлений обґрунтовано, підтверджений належними док азами, відповідає чинному за конодавству та належить задо воленню.

Керуючись Законом України "Про загальнообов'язкове дер жавне соціальне страхування на випадок безробіття", Закон ом України "Про зайнятість на селення", та ст.ст. 158 - 163, 186, 254 КА С України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов - задоволити.

Стягнути з ОСОБА_3 грошо ві кошти в сумі 1282 грн. 68 коп. (одн а тисяча двісті вісімдесят д ві грн. 68 коп.) на користь Хмель ницького обласного центру за йнятості - робочий орган вико навчої дирекції Фонду загаль нообов'язкового державного с оціального страхування Укра їни на випадок безробіття (р/р 371733000901001 ГУДКУ у Хмельницькій обл асті, код ЄДРПОУ 03491381, МФО 815013) та 975 грн. 71 коп. (дев'ятсот сімдесят п 'ять грн. 71 коп.) на користь Горо доцького районного центру за йнятості - робочий орган вико навчої дирекції Фонду загаль нообов'язкового державного с оціального страхування на ви падок безробіття (р/р 37178300901095 ГУД КУ у Хмельницькій області, ко д ЄДРПОУ 22986852, МФО 815013).

Постанова суду може бути ос каржена до Вінницького апеля ційного адміністративного с уду через Хмельницький окруж ний адміністративний суд про тягом десяти днів з дня її отр имання.

Постанова набирає законно ї сили в порядку статті 254 КАС У країни.

Повний текст постанови в иготовлено 27 грудня 2011 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сили >

Суддя < для копії > < Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя П.І. Салюк

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.12.2011
Оприлюднено31.01.2012
Номер документу21081500
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/14437/11

Ухвала від 17.11.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

Постанова від 26.12.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Салюк П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні