Постанова
від 28.11.2011 по справі 2а-15212/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

28 листопада 2011 року 17:09 № 2а-15212/11/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі г оловуючого судді Шейко Т.І. п ри секретарі судового засіда ння Деруга Н.О. розглянувши у відкритому судовому засідан ні адміністративну справу

за позовом Територіального управлі ння державної комісії з цінн их паперів та фондового ринк у в м.Києві

до Товариство з обмеженою ві дповідальністю "Фін.н"

про стягнення штрафу розмірі 1 020 грн.

від позивача - Борисю к О.В.;

від відповідача - не прибу в;

встановив:

Позивач звернувся до Ок ружного адміністративного с уду міста Києва з позовом до В ідповідача, в якому просить с тягнути з Товариства з обмеж еною відповідальністю «Фін.н »штраф у сумі 1 020,00 грн.

Позовні вимоги вмотивован і тим, що за Відповідачем облі ковується заборгованість по сплаті штрафу у розмірі 1 020,00 гр н., який Відповідач в добровіл ьному порядку у передбачені законом строки не сплатив, у з в' язку з чим Позивач просив суд стягнути заборгованість з Товариства з обмеженою від повідальністю «Фін.н».

Відповідач у судове засіда ння не прибув, хоча попереджа вся про дату, час та місце судо вого засідання належним чино м.

Суд, дослідивши матеріали с прави, заслухавши пояснення Позивача, вважає, що позов під лягає задоволенню з огляду н а наступне.

Закон України «Про державн е регулювання ринку цінних п аперів в Україні»визначає пр авові засади здійснення держ авного регулювання ринку цін них паперів та державного ко нтролю за випуском і обігом ц інних паперів та їх похідних в Україні.

Відповідно до ст. 5 Закону Ук раїни «Про державне регулюва ння ринку цінних паперів в Ук раїні»- державне регулювання ринку цінних паперів здійсн ює Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку. І нші державні органи здійснюю ть контроль за діяльністю уч асників ринку цінних паперів у межах своїх повноважень, ви значених чинним законодавст вом.

Відповідно до ст. 6 Закону Ук раїни «Про державне регулюва ння ринку цінних паперів в Ук раїні»Державна комісія з цін них паперів та фондового рин ку здійснює повноваження чер ез центральний апарат і свої територіальні органи.

Згідно ст. 8 Закону України « Про державне регулювання рин ку цінних паперів в Україні» одним із основних повноважен ь Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку є накладання адміністративни х стягнень, штрафних та інших санкцій за порушення чинног о законодавства на юридичних осіб та їх співробітників, аж до анулювання ліцензій на зд ійснення професійної діяльн ості на ринку цінних паперів .

З матеріалів справи вбачає ться, що у відношенні Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Фін.н»складено акт про правопорушення на ринку цін них паперів № 955-КУ від 09.06.2011 року .

Акт складено в зв' язку з ти м, що товариством порушено ви моги ст. 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий рин ок»та п. 3 глави 3 розділу ІV «Пол оження про розкриття інформа ції емітентами цінних папері в», затвердженого Рішенням Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку від 19.12.2006 року № 1591 та зареєстровано го в Міністерстві юстиції Ук раїни від 05.02.2007 року за № 97/13364 (зі зм інами та доповненнями), а саме неподання Товариством з обм еженою відповідальністю «Фі н.н»регулярної квартальної і нформації за IV квартал 2010 року та за І квартал 2011 до територіа льного управління комісії за місцезнаходження товариств а в електронній та паперовій формах (термін подання регул ярної квартальної інформаці ї за IV квартал 2010 року до 20.02.2011 рок у, за І квартал 2011 року до 25.04.2011 рок у).

Відповідно до ст. 40 Закону Ук раїни «Про цінні папери та фо ндовий ринок»- регулярна інф ормація про емітента - річна т а квартальна звітна інформац ія про результати фінансово- господарської діяльності ем ітента, яка розкривається на фондовому ринку, в тому числі шляхом подання до Державної комісії з цінних паперів та ф ондового ринку.

Строки, порядок та форми под ання регулярної інформації п ро емітента (річної та кварта льної) встановлюється Держав ною комісією з цінних папері в та фондового ринку.

Відповідно до п. 3 гл. 3 розділ у IV Положення № 1591 - юридичні о соби зобов' язані розкрити к вартальну інформацію у строк не пізніше 25 числа місяця, нас тупного за звітним кварталом , квартальну інформацію за че твертий квартал - не пізніше 20 лютого року, наступного за з вітним.

Положеннями ст. 11 Закону Укр аїни «Про державне регулюван ня ринку цінних паперів в Укр аїні»передбачено, що Державн а комісія з цінних паперів та фондового ринку застосовує до юридичних осіб фінансові санкції за неподання, поданн я не в повному обсязі інформа ції та/або подання недостові рної інформації до Національ ної комісії з цінних паперів та фондового ринку - у розмірі до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

У зв' язку з вищевикладени м, у відношенні до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Фін.н»було винесено поста нову про накладення санкції за правопорушення на ринку ц інних паперів від 22.06.2011 року № 929- КУ, відповідно до якої до това риства застосовано штраф у р озмірі 1 020,00 грн.

На момент звернення до суду зазначена сума штрафу товар иством не сплачена.

Згідно ст. 11 Закону України « Про державне регулювання рин ку цінних паперів в Україні» у разі несплати штрафу протя гом 15 днів примусове стягненн я штрафів здійснюється на пі дставі відповідного рішення суду за позовом Державної ко місії з цінних паперів та фон дового ринку.

Беручи до уваги те, що суму ш трафних (фінансових) санкцій до Державного бюджету у розм ірі 1 020,00 грн. Відповідач у встан овлені законодавством строк и не сплатив; наявність у ньог о вказаної заборгованості пі дтверджується наявними у мат еріалах справи документами, доказів погашення Відповіда чем зазначеної заборгованос ті станом на день розгляду ць ого спору не надано, суд прихо дить до висновку про обґрунт ованість позовних вимог та в важає їх такими, що підлягают ь задоволенню у повному обся зі.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су.

Відповідно до ч.4 ст. 94 КАС Укр аїни у справах, в яких Позивач ем є суб' єкт владних повнов ажень, а Відповідачем - фізи чна чи юридична особа, судові витрати, здійснені Позиваче м, з Відповідача не стягуютьс я.

Враховуючи наведене та кер уючись ст. 124 Конституції Укра їни, ст. ст. 69-71, 94, 158-163, 167, 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України, Окружний адмініст ративний суд міста Києва, -

постановив:

Позов Територіального у правління державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку у місті Києві та Київс ькій області задоволити.

Стягнути з Товариства з о бмеженою відповідальністю « Фін.н»(код за ЄДРПОУ - 33653359), штр аф у розмірі 1 020 (одна тисяча дв адцять грн.) 00 коп. до Державног о бюджету України, який слід п ерерахувати на рахунок, відк ритий в управлінні Державног о казначейства за балансовим рахунком 3111 «Надходження до з агального фонду Державного б юджету», по коду бюджетної кл асифікації 21081100 «Адміністрати вні штрафи та інші санкції», с имвол звітності 106.

Постанова набирає законн ої сили у відповідності з нор мами ст. 254 Кодексу адміністра тивного судочинства України .

Постанова може бути оскар жена до суду апеляційної інс танції за правилами, встанов леними ст.ст. 185-187 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни.

Суддя Т.І. Шейко

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21082972
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-15212/11/2670

Ухвала від 27.10.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шейко Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні