Ухвала
від 28.07.2008 по справі 19/38/07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

19/38/07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

28.07.08                                                                                Справа №  19/38/07

                              суддя      Даценко Л.І.

Кредитори:

1. Управління Пенсійного фонду України в Гуляйпільському районі              

2.Державна податкова інспекція у Гуляйпільському районі               

3. Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Відділення виконавчої дирекції Фонду у Пологівському районі                       

4. Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Запорізьке обласне відділення виконавчої дирекції

5. Державне підприємство “Сонячне”

6. ВАТ “Сільгосптехніка”

7. Товариство з обмеженою відповідальністю “Люкс - Фаворит”              

8. Товариство з обмеженою відповідальністю “Агросинтез”, м. Запоріжжя

9. ВАТ “Ексім –трейдінг”, м. Запоріжжя

10. Товариство з обмеженою відповідальністю ПТЕК “Союзник”

11.ЗАТ КБ “Приватбанк” в особі Запорізького РУ

12.ВАТ Державний ощадний банк України в особі філії Запорізького обласного управління

13.ВАТ “Райффайзен Банк Аваль” в особі філії Запорізької обласної дирекції

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю   “Роза вітрів”, м. Гуляйполе Запорізької області (код ЄДРПОУ- 22156263), вул.. Ворошилова, 120

Банки, які здійснюють розрахунково-касове обслуговування боржника:

             1.ЗРУ КБ “ПриватБанк”, м. Запоріжжя

             2.Гуляйпільське від. ЗОД “Райфайзен Банк Аваль”, м.Гуляйполе

             3.Гуляйпільське від. ЗОФ АКБ “Укрсоцбанк”, м.Гуляйполе

             4.Гуляйпільське ВФЗД АТ “Індекс-банк”, м.Гуляйполе

                                                                                                                          Суддя  Даценко Л.І

Присутні:

Від кредиторів –Помилуйко О.В., дов. № 825/104 від 05.02.2008р.

                           Кущик А.А., дов. № 20/08 від 07.08.2008р.

                         Єфименко Д.В., дов. № 08/1486 від 25.06.2008р.

Від боржника –ліквідатор Зінченко Ю.О.

    

    Ухвалою від 14.07.2008р. Господарський суд Запорізької області призначив засідання на 28.07.2008р. та зобов'язав ліквідатора надати звіт, ліквідаційний баланс та інші документи за результатами проведення ліквідаційної процедури підприємства –банкрута.

    До початку судового засідання від кредитора ТОВ “Корпорація ”Агросинтез” надійшов лист в якому кредитор заперечує проти затвердження звіту ліквідатора. На думку кредитора ліквідатор не з'ясував, яким чином була реалізована боржником до порушення справи про банкрутство не житлова будівля розташована за адресою: м. Гуляйполе, вул.. Ворошилова, 120 Запорізької області.

    Представник ТОВ “Корпорація ”Агросинтез” вважає, що ліквідатором не у повному обсязі виявлені активи боржника, не прийняті заходи для повернення дебіторської заборгованості (ВАТ “Антель”, ПП “Корса”). Не з'ясовано, у чиєму користуванні знаходиться земельна ділянка, якою користувався боржник на правах оренди.

    Заперечення представника ТОВ “Корпорація “Агросинтез” не приймається до уваги, є необґрунтованими та не підлягає задоволенню з наступних підстав.

    Ліквідатором надано суду розпорядження Гуляйпільської районної адміністрації № 54 від 06.02.2007р., яке свідчить про припинення права постійного користування земельною ділянкою площе. 164,7 га, наданої ТОВ “Роза вітрів” на території Новозлатопільської сільської ради для ведення підсобного господарства у відповідності до державного акту на право постійного користування землею, та передати цю земельну ділянку до земель запасу сільської ради. Цим же розпорядженням зобов'язано ТОВ “Роза вітрів” повернути свій примірник державного акту на право постійного користування земельної ділянки І –ЗП № 001597 до Гуляйпільського районного відділу земельних ресурсів.

    Відповідно до п. 2.1 Статуту ТОВ “Роза вітрів” основною метою діяльності товариства є ефективна господарська діяльність по вирощуванню, переробці, реалізації сільськогосподарської продукції.

    Отже суд дійшов висновку, що боржник, прийнявши рішення про ліквідацію свого підприємства повернув землю до земель запасу сільської ради.

    Щодо не житлових приміщень майнового комплексу, розташованого за адресою: м. Гуляйполе, вул.. Ворошилова, 120  керуючий філією Запорізького обласного управління ВАТ “Ощадбанк” повідомив ліквідатора про те, що вищезазначене майно являлось предметом застави відповідно до договору застави від 31.01.2003р. (посвідченим державним нотаріусом Гуляйпільської державної нотаріальної контори Запорізької області за реєстрованим № 151). 29.12.2006р. банком надано дозвіл на продаж предмету застави з метою погашення кредиту.

    Відсутність майна, що належіть на праві особистої власності за ТОВ “Роза вітрів” підтверджується довідкою БТІ за № 31 від 28.07.2008р.

    Відносно виявлення та повернення дебіторської заборгованості, ліквідатор пояснив, що відсутність первинної документації унеможливила звернення з позовними заявами до суду про стягнення грошових коштів для задоволення вимог кредиторів (довідка Гуляйпільського РВ ГУ МНС № 231/10 від 28.07.2008р.).

    Звіт ліквідатора був заслуханий на зборах кредиторів та затверджений більшістю голосів (протокол від 25.07.2008р. додається).

    Заслухавши представників кредиторів,  ліквідатора суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити       

    Враховуючи що за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось майна для здійснення своєї статутної діяльності ТОВ “Роза вітрів”, м. Запоріжжя   слід ліквідувати а провадження у справі припинити.

    Відповідно  до  п.6  ст.31 Закону  України “Про  відновлення  платоспроможності  боржника  або  визнання  його  банкрутом”  вимоги не  задоволені  за  недостатністю  майна  вважаються  погашеними.   

    Керуючись ст. 5, 31, 32, 34, 40  Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.86 ГПК України, суд                                                                   

                                                          

                                                        УХВАЛИВ:

    

    1.Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута  затвердити.

    2.Банкрута Товариство з обмеженою відповідальністю “Роза вітрів”, м. Гуляйполе Запорізької області  - ліквідувати.        

    3.Провадження у справі припинити.             

    4.Зобов'язати ліквідатора передати до архіву фінансово  господарські документи банкрута.      

    Копію ухвали  надіслати  кредиторам, боржнику,  ліквідатору Зінченко Ю.О.  (70200, м. Гуляйполе, Спартаківська, 8), ДВС у Гуляйпільському  районі  (70200, м. Гуляйполе, Запорізька область вул. 3 Інтернаціонала, 45), Державному реєстратору Гуляйпільської райдержадміністрації, Запорізькій філії Агентства з питань банкрутств,  Державному  органу   з  питань банкрутства, Головному управлінню статистики в Запорізькій області.

                Суддя                                                                             Л.І. Даценко

дата затвердження ліквід.балансу 28.07.08

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення28.07.2008
Оприлюднено13.10.2008
Номер документу2108697
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/38/07

Ухвала від 28.07.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні