Ухвала
від 17.01.2012 по справі 6-1451ск12
ВИЩИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ СУД УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 січня 2012 року м. Київ

Суддя Вищого спеціаліз ованого суду України з розгл яду цивільних і кримінальних справ Наумчук М.І. , розглянувши касацій ну скаргу ОСОБА_2 яка діє в ід імені ОСОБА_3, ОСОБА_4 , на рішення апеляційного суд у Дніпропетровської області від 20 грудня 2011 року у справі за позовом ОСОБА_3, ОСОБА_4 до товариства з обмеженою ві дповідальністю «Руденко» пр о захист прав споживача,

в с т а н о в и в:

Рішенням Індустріально го районного суду м. Дніпропе тровська від 14 червня 2011 року п озов задоволено частково. Ст ягнуто з товариства з обмеже ною відповідальністю «Руден ко» на користь ОСОБА_3, О СОБА_4 спричинені збитки в р озмірі 46200 грн. в рівних частина х та зобов' язано товариство усунути виявлені недоліки п оставленого товару у строк 14 к алендарних днів за адресою: АДРЕСА_1. Стягнуто з товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Руденко» на користь О СОБА_3, ОСОБА_4 в рівних ча стках пеню у розмірі 435204 грн., 5 000 грн. моральної шкоди. Вирішен о питання про стягнення судо вих витрат. В іншій частині по зову відмовлено.

Додатковим рішенням Інду стріального районного суду м . Дніпропетровська від 13 жовт ня 2011 року доповнено рішення с уду від 14 червня 2011 року та викл адено абзац другий в такій ре дакції: «стягнути з TOB «Руденк о» (ЄДРПОУ 24616929) на користь ОСО БА_3, ОСОБА_4 спричинені з битки у розмірі 46200 грн. в рівни х частках та зобов'язати усун ути виявлені недоліки постав леного товару у строк 14 календ арних днів за адресою: АДРЕ СА_1, а саме недоліки наступн ого товару: огорожа фасадної частини центрального входу в будинок (балясини (стійки), п ерила, розпірні решітки (рами )); огорожа веранди внутрішньо го двору (балясини (стійки), пе рила, розпірні решітки (рами)); місток внутрішнього двору, в нутрішні (відкотні) двері пер шого поверху (кухня, гардероб , зала 1-го поверху); внутрішні д вері та дверні коробки; огоро жа та сходи з першого на други й поверх (перила, балясини (сті йки), сходи); огорожа та сходи д ругого поверху (балясини (сті йки), перила, розпірна решітка (рама)); огорожа балкону на дру гому поверсі (перила, розпірн і решітки (рами); камінна балка .

Рішенням апеляційного су ду Дніпропетровської област і від 20 грудня 2011 року, рішення с уду першої інстанції скасова но в частині стягнення морал ьної шкоди, у задоволенні поз ову у цій частині відмовлено . Зменшено розмір стягнутої п ені до 20000 грн. В іншій частині р ішення суду від 14 червня 2011 рок у та додаткове рішення цього ж суду від 13 жовтня 2011 року зали шено без змін.

У касаційній скарзі ОСОБ А_2, яка діє від імені ОСОБА _3, ОСОБА_4, просить змінит и рішення апеляційного суду в частині позовних вимог про відшкодування моральної шко ди та зменшення розміру пені , посилаючись на порушення су дом апеляційної інстанції но рм процесуального права та н еправильне застосування нор м матеріального права.

У відкритті касаційного пр овадження необхідно відмови ти з таких підстав.

Згідно з положеннями п. 5 ч. 4 с т. 328 ЦПК України суддя відмовл яє у відкритті касаційного п ровадження, якщо касаційна с карга є необґрунтованою і ви кладені у ній доводи не викли кають необхідності перевірк и матеріалів справи.

Доводи касаційної скарги, д одані до неї матеріали, зміст оскаржуваного судового ріше ння, не дають підстав для висн овку про неправильне застосу вання норм матеріального пра ва і порушення норм процесуа льного права при його ухвале нні.

На підставі наведеного та керуючись ст. 324, п. 5 ч. 4, ч. 5 ст. 328 ЦП К України, -

у х в а л и в:

У відкритті касаційного провадження у справі за позо вом ОСОБА_3, ОСОБА_4 до т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Руденко» про зах ист прав споживача, за касаці йною скаргою ОСОБА_2 яка д іє від імені ОСОБА_3, ОСО БА_4, на рішення апеляційног о суду Дніпропетровської обл асті від 20 грудня 2011 року відмо вити.

Копію ухвали разом з додани ми до скарги матеріалами нап равити заявнику.

Ухвала оскарженню не підля гає.

Суддя Вищого спеціаліз ованого суду України

з розгляду цивільних і кри мінальних справ М.І. Наумчук

СудВищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ
Дата ухвалення рішення17.01.2012
Оприлюднено01.02.2012
Номер документу21115221
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-1451ск12

Ухвала від 17.01.2012

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Наумчук М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні