Постанова
від 07.10.2008 по справі 02/153-70.1а     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02/153-70.1А     

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

43010, м. Луцьк, пр. Волі, 54 а

              

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

"07" жовтня 2008 р. Справа № 02/153-70.1А.

Господарський суд Волинської області у складі: судді Костюк С.В.,

при секретарі судового засідання Абрамович І. В.

за участю представників сторін:

від позивача: н/з

від відповідача: н/з

від прокуратури: Манзій П. П. –прокурор відділу представництва облпрокуратури

Розглянув справу

за позовом Ковельського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Ковельської міжрайонної державної податкової інспекції, м. Ковель

до Приватного підприємства з іноземними інвестиціями «Д.Е.С.», м. Ковель

про припинення юридичної особи

Відповідно до п. 6 розділу УІІ Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, спір розглядається за нормами КАС України.

В судовому засіданні прокурору  роз'яснено права та обов'язки, передбачені ст.ст.49, 51 КАС України. Заяви про відвід судді відповідно до ст.27 КАС України не поступило.

У зв'язку з неявкою в судове засідання представників сторін не здійснюється повна фіксація судового процесу технічними засобами.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Суть спору: Ковельський міжрайонний прокурор звернувся з позовом в інтересах держави в особі Ковельської МДПІ, в якому просить припинити юридичну особи –Приватне підприємство з іноземними інвестиціями «Д.Е.С.»з тих підстав, що відповідач більше року не звітується перед державною податковою інспекцією.

          Позивач в судове засідання не з'явився, однак подав суду клопотання від 07.10.2008 року в якому зазначив, що позовні вимоги підтримує та просить справу розглядати без участі уповноваженого представника.

Відповідач в судове засідання не з'явився, ухвала господарського суду Волинської області від 24.09.2008р. про відкриття провадження в адміністративній справі, направлена відповідачу заказною кореспонденцією, повернулась на адресу суду з відміткою пошти: «Вказане підприємство по даній адресі не знаходиться».

Суд вважає, що ним виконано обов'язок щодо повідомлення учасників судового процесу про вчинення цим судом певних процесуальних дій. Тому з врахуванням конкретних обставин справи, спір розглядається за матеріалами, поданими позивачем.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази та заслухавши пояснення прокурора, господарський суд встановив наступне.

Приватне підприємство з іноземними інвестиціями «Д.Е.С.»зареєстрована як суб'єкт підприємницької діяльності 16.03.2004 року Ковельським міськвиконкомом та діє на підставі Статуту.

Як платник податків відповідач взятий на податковий облік в Ковельській МДПІ 17.03.2004 року за № 737, згідно довідки № 737 від 17.04.2004 року (а.с.18).

Відповідно до ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів ( обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність  та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів ( обов'язкових платежів).

Відповідач не подає до податкової інспекції звіти з моменту реєстрації, що підтверджується актом Ковельської МДПІ від 18.06.2008 року (а.с.22).

Станом на 26.06.2008р. податкова заборгованість по платежах до бюджету у Приватного підприємства з іноземними інвестиціями «Д.Е.С.»відсутня.

Відповідно до абзацу 4 пункту 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15.05.2003р, який набрав чинності з 01.07.2004р. підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам держаної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки відповідач не подає звітності більше року, суд вважає, що позовна вимога підставна і підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 58, 59, 247 Господарського кодексу України, ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, ст.ст. 158, 160-162 КАС України, господарський суд

п о с т а н о в и в :

1. Адміністративний позов задоволити.

2. Припинити юридичну особу –Приватне підприємство з іноземними інвестиціями «Д.Е.С.» (м.Ковель, вул.Шевченка,20, ідентифікаційний код 32802092).

3. Зобов'язати державного реєстратора вчинити дії на припинення юридичної особи –Приватного підприємства з іноземними інвестиціями «Д.Е.С.»(м. Ковель, вул. Шевченка,20, ідентифікаційний код 32802092), передбачені ст. 38 Закону України “ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”.

4. Копію постанови направити державному реєстратору після набрання постановою законної сили.

Відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

          На постанову в 10-денний строк з дня виготовлення її повного тексту може бути подано заяву про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана в 10-денний строк без попереднього подання заяви.                                                                                          

              Суддя                                                        Костюк С.В.                                                                                   

Дата виготовлення повного

тексту постанови 07.10.2008 року

Дата ухвалення рішення07.10.2008
Оприлюднено13.10.2008
Номер документу2114789
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —02/153-70.1а     

Постанова від 07.10.2008

Господарське

Господарський суд Волинської області

Костюк С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні