Ухвала
від 25.01.2012 по справі 45/208б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

25.01.12 р. Сп рава № 45/208б

Розглянувши матеріали з а заявою кредитора (заявника ) Управління Пенсійного Фонд у України в Петровському рай оні м.Донецька, м.Донецьк (ЄДРП ОУ 21956056)

до боржника Акціонерного т овариства закритого типу „Мо стобуд-7”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 0344985 8)

арбітражний керуючий Несв іт Л.П.

про банкрутство

Суддя господарського суду Донецької області Плотніць кий Б.Д.

Представники:

від кредиторів: ОСОБА_1., ОСОБА_2., ОСОБА_3 ОСОБА _4 - довір.

від боржника: не з' явився

арбітражний керуючий: Несв іт Л.П. - ліквідатор

в засіданні брали участь: Кр авцов І.В. - прокуратура Доне цької області

Ухвалою від 05.10.2010р. за заявою У правління Пенсійного Фонду У країни в Петровському район і м.Донецька, м.Донецьк (ЄДРПОУ 21956056)господарським судом Доне цької області порушена справ а про банкрутство Акціонерно го товариства закритого типу „Мостобуд-7”, м.Донецьк (ЄДРПО У 03449858), внаслідок фінансової не спроможності.

Одночасно даною ухвалою вв едена процедура розпоряджен ня майном на 6 місяців до 05.04.2011р. т а розпорядником майна призна чений арбітражний керуючий Н есвіт Л.П.

Ухвалою за результатами по переднього засідання затвер джений реєстр вимог кредитор ів, а також встановлені дата п роведення перших загальних з борів кредиторів та дата зас ідання суду з розгляду питан ня щодо введення подальшої п роцедури.

Одночасно даною ухвалою зо бов' язано розпорядника май на подати до суду та комітету кредиторів письмовий аналіз фінансово-господарської дія льності боржника із своєю пр опозицією щодо можливостей в ідновлення платоспроможнос ті.

Розгляд справи відкладавс я.

Постановою господарського суду Донецької області від 22. 02.2011р. боржник визнаний банкрут ом, відкрита ліквідаційна пр оцедура та ліквідатором приз начений арбітражний керуючи й Несвіт Л.П.

05.01.2012р. господарським судом о тримана скарга Управління Пе нсійного фонду України в Пет ровському районі м. Донецька №115/08 від 04.01.2012р. на дії ліквідатор а.

Дана скарга була призначен а до судового розгляду ухвал ою від 11.01.2012р.

23.01.2012р. до господарського

В засідання суду 25.01.2012р. з' яв ились представники кредитор ів, прокуратури Донецької об ласті та ліквідатор, повнова ження яких підтверджені нале жним чином.

Представник боржника у суд ове засідання не з' явився, п ро день та час розгляд справи повідомлений належним чином .

Розглянувши матеріали спр ави, подану скаргу, заслухавш и пояснення представників кр едиторів та ліквідатора, гос подарським судом встановлен о наступне:

В обґрунтування поданої ск арги Управління пенсійного ф онду України в Петровському районі м. Донецька, м. Донецьк посилається на неправомірні дії ліквідатора Акціонерног о товариства закритого типу „Мостобуд-7”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 03449858) арбітражного керуючого Н есвіт Л.П., що виражається у пр одажі майна банкрута за зани женою вартістю, проведення п родажу без конкурентних заса дах.

Крім цього, скаржник вважає , що за стартову ціну при прове денні відкритих торгів та ау кціонів приймалась ціна згід но незалежної експертної оці нки, проте на висновки експер ту не було надано рецензії фа хівцями Фонду державного май на України.

У судовому засіданні предс тавник скаржника підтримав з аявлену скаргу та стверджує, що грошових коштів від реалі зації активів банкрута недо статньо для задоволення кред иторських вимог по даній спр аві.

Ліквідатор у судовому засі данні надала письмові запере чення на скаргу та пояснила с уду про те, що нею виконувалис я повноваження арбітражного керуючого відповідно до при писів Закону України «Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом», а також відповід них рішеннь комітету кредито рів.

Виходячи з принципу повног о, всебічного та об' єктивно го розгляду всіх обставин сп рави, господарський суд вваж ає скаргу Управління Пенсійн ого фонду України в Петровсь кому районі м. Донецька №115/08 ві д 04.01.2012р. на дії ліквідатора - а рбітражного керуючого Несві т Л.П. такою, що підлягає залиш енню без задоволення, врахов уючи наступне:

У відповідності з п.1 ст.5 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” провадження у справах про б анкрутство регулюється цим З аконом, Господарським процес уальним кодексом України, ін шими законодавчими актами Ук раїни.

За приписом ст.4-1 Господарсь кого процесуального кодексу України господарські суди р озглядають справи про банкру тство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”.

Відповідно до ст.4-3 Господар ського процесуального кодек су України судочинство в гос подарських судах здійснюєть ся на засадах змагальності.

За приписом ч.8 та ч.9 ст.3-1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” невиконання або неналежне виконання обов'язків, поклад ених на арбітражного керуючо го згідно з цим Законом, що зав дало значної шкоди боржнику чи кредиторам, може бути підс тавою для анулювання його лі цензії.

Про невиконання або ненале жне виконання обов'язків, пок ладених на арбітражного керу ючого, господарський суд мож е винести ухвалу, яка направл яється державному органу з п итань банкрутства.

Невиконання або неналежне виконання обов'язків, поклад ених на арбітражного керуючо го згідно з цим Законом, за від сутності наслідків, передбач ених цією статтею, може бути п ідставою для усунення арбітр ажного керуючого від виконан ня ним своїх обов'язків, про що господарський суд виносить ухвалу.

Згідно із ст.33 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни кожна сторона повинна довести обставини, на які вон а посилається в обґрунтуванн я своїх вимог або заперечень .

Судом встановлено, що лікві датором проведена інвентари зація активів банкрута відп овідно до приписів ст. 25 Закон у України „Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” (копії інвентаризаційних опи сів наявні в матеріалах спра ви).

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону про банкрутство на ліквідат ора банкрута покладається об ов'язок з реалізації майна ба нкрута у порядку, передбачен ому цим Законом, для задоволе ння вимог, включених до реєст ру вимог кредиторів.

Так, відповідно до приписів ст. 29 Закону України „Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом” ліквідатором Акціо нерного товариства закритог о типу „Мостобуд-7”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 03449858) арбітражним керую чим Несвіт Л.П. був укладений д оговір б/н від 10.03.2011р. на проведе ння незалежної оцінки майна банкрута з суб' єктом оціноч ної діяльності підприємцем Бривко Ю.В.

Відповідно до звітів про не залежну оцінку активів банкр ута вартість оціненого майна склала 1 350 439,56 грн., в тому числі: нерухоме майно 792 256,92 грн., метал олом 8 626,77 грн., рухоме майно -549 555,87 грн. (звіту наявні в матеріала х справи).

Судом встановлено, що на зас іданні комітету кредиторів, що відбулось 20.05.2011р. (протокол № 4 від 20.05.2011р.) ліквідатор надала з віт про проведену роботу та п овідомила комітету кредитор ів про проведення оцінки май на.

На даному засіданні коміте ту кредиторів був присутній представник скаржника, який підписував відповідний прот окол засідання комітету кред иторів та голосував щодо зат вердження представленого лі квідатором звіту про виконан у роботу.

Крім цього, господарський с уд вважає твердження скаржни ка про відсутність до виснов ків експерта рецензій фахівц ів Фонду державного майна Ук раїни безпідставними, оскіль ки в матеріалах справи містя ться відповідні рецензії.

За приписами ч. 1 ст. 30 Закону п ро банкрутство після проведе ння інвентаризації та оцінки майна банкрута ліквідатор р озпочинає продаж майна банкр ута на відкритих торгах, якщо комітетом кредиторів не вст ановлено інший порядок прода жу.

Відповідно до протоколу №4 в ід 20.05.2011р. комітетом кредиторів затверджений порядок провед ення торгів (аукціону), а саме: ліквідатору виставити на пр одажу відкриті торги (аукціо н) майнові активи банкрута з з алученням незалежної торгі вельної організації, оціночн у вартість майна банкрута вв ажати початковою ціною, шаг з більшення вартості не менш 5%.

Заперечень щодо порядку пр оведення аукціону та оціночн ої вартості активів банкрута від представників комітету кредиторів не поступило.

Таким чином, ліквідатором 23 .05.2011р. був укладений договір з Т ОВ „Донецький аукціонний цен тр” №8 від 23.05.2011р. щодо проведенн я аукціонів та торгів по реал ізації активів банкрута.

Відповідно до приписів п. 2 с т. 30 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом” ліквідатор забезпеч ує через засоби масової інфо рмації оповіщення про порядо к продажу майна банкрута, скл ад, умови та строки придбання майна.

Так, ліквідатор здійснюючи повноваження, що покладені н а нього приписами п.2 ст. 30 Закон у про банкрутство, надав опов іщення про порядок продажу м айна банкрута.(копії публіка ції наявні в матеріалах спра ви).

Судом встановлено, що після відповідних публікації пров одились торги та аукціони по продажу активів банкрута. Бі льша частина майна банкрута реалізовувалася на аукціона х, в яких приймали участь не ме нше двох учасників, та шаг зб ільшення вартості складав 10%.

При дослідженні матеріалі в справи, а саме копій протоко лів проведення торгів (аукці онів) та договорів, судом вста новлено, що всього було реалі зовано майно на загальну сум у 1 356 076,02 грн.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що всі рішення по да ній справі приймались на зас іданнях комітету кредиторів , а не особисто ліквідатором, п родаж майна банкрута та його оцінка проведена у відповід ності до приписів чинного за конодавства.

Виходячи з вищенаведеного , господарський суд зазначає , що всупереч вимогам ст.33 Госп одарського процесуального к одексу України, заявником не надані докази в підтверджен ня неналежного виконання обо в' язків ліквідатора арбітр ажним керуючим Несвіт Л.П.

Одночасно при розгляді отр иманої скарги господарським судом також не встановлені о бставини неправомірних дії л іквідатора арбітражного кер уючого Несвіт Л.П.

Крім цього, ліквідатор нада ла пояснення щодо тверджень скаржника про недостатність грошових коштів від реаліза ції майна банкрута, відповід но до яких: грошові кошти, що н адійшли від реалізації майна банкрута, стягнення дебітор ської заборгованості та за о ренду майна, склали 1 860 376,49 коп., з яких направлено на погашенн я кредиторських вимог першої черги та видатків у сумі 1 310 831, 44 грн., залишок грошових кошті в на рахунку банкрута склада є 552 124,46грн.

Також, ліквідатор пояснила , що повинні надійти грошові к ошти від реалізації активів банкрута та стягнення дебіто рської заборгованості (з гр.. ОСОБА_5. стягнений збиток у розмірі 138 411,40 грн., подана заявк а на реалізацію майна банкру та, а саме - копрової установ ки РДК - 25 у кількості 2 один. н а загальну суму 90460,52 грн., господ арським судом розглядається позовна заява про стягнення дебіторської заборгованост і на загальну суму 341 605,78 грн., тощ о).

Таким чином, твердження ска ржника про недостатність гро шових коштів від реалізації майна банкрута є безпідставн ими.

З огляду на вищевикладене, господарський суд дійшов до висновку про відсутність під став для задоволення скарги Управління пенсійного фонду України в Петровському райо ні м.Донецька, м. Донецьк на не правомірні дії ліквідатора А кціонерного товариства закр итого типу „Мостобуд-7”, м.Доне цьк (ЄДРПОУ 03449858) арбітражного к еруючого Несвіт Л.П.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 1, 3-1, 5, 25, 29, 30, Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст.с т. 4-1, 4-3, 33, 43, 86 Господарського проц есуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити в задоволенні ск арги Управління Пенсійного ф онду України в Петровському районі м. Донецька №115/08 від 04.01.2012р . на дії ліквідатора.

Зобов' язати ліквідатора Акціонерного товариства зак ритого типу „Мостобуд-7”, м.Дон ецьк (ЄДРПОУ 03449858) арбітражного керуючого Несвіт Л.П. надати с уду та комітету кредиторів з віт про виконану роботу стан ом на січень місяць поточног о року.

Суддя Плотніцький Б.Д.

Вик < Текст > тел. < Те кст >

Надруковано примірників - < Текст >

господарському суду Донец ької області - < Текст >

кредитору - < Текст >

боржнику - < Текст >

< Текст >

Дата ухвалення рішення25.01.2012
Оприлюднено07.02.2012
Номер документу21202715
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/208б

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 30.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 07.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 11.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 21.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 02.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 27.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 12.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні