Вирок
від 31.01.2012 по справі 0304/31/12
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 0304/31/12

Провадження № 1/0304/6/12

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 січня 2012 року м. Камінь-Каширський

Камінь-Каширський район ний суд Волинської області

в складі: головуючого - суд ді Гамули Б.С.,

при секретарі Семенюк О.В.,

з участю: прокурора Смітюха В.Г.,

потерпілого ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Ка мені-Каширському кримінальн у справу про обвинувачення ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уро дженця і жителя АДРЕСА_1, у країнця, громадянина України , з повною загальною середн ьою освітою, неодруженого, непрацюючого, раніше не суди мого,

у вчиненні злочину, передба ченого ч. 1 ст. 122 КК України,

встановив:

ОСОБА_2 16 жовтня 2011 року, біля 20 год. 30 хв., знаходячись в примі щенні бару Бузаківського ССТ , що по АДРЕСА_1, на ґрунті о собистих неприязних відноси н, умисно кулаками рук наніс б іля 5-6 ударів по обличчю ОСОБ А_1, спричинивши потерпілом у тілесні ушкодження середнь ого ступеня тяжкості.

Підсудний ОСОБА_2 винув атість в інкримінованому йом у злочині визнав повністю. По казав, що 16 жовтня 2011 року ввече рі в с. Черче відпочивав з друз ями в місцевому барі. Біля 20 го д. туди зайшов ОСОБА_1, з яки м він у неприязних стосунках з приводу зароблених на сезо ні грошей, які той не хоче пове ртати. Між ними виникла супер ечка, під час якої він кілька р азів кулаками вдарив потерпі лого в обличчя. Просить його с уворо не карати, готовий відш кодувати заподіяні збитки, п роте розмір моральної шкоди просить зменшити.

Крім повного визнання підс удним своєї винуватості в ін кримінованому йому злочині, його винуватість у вчиненому підтверджується іншими дока зами, дослідженими в судовом у засіданні.

Зокрема, показаннями потер пілого ОСОБА_1, який підтв ердив, що 16 жовтня 2011 року в прим іщенні бару с. Черче між ним та підсудним виникла суперечка , під час якої ОСОБА_2 наніс йому декілька ударів кулака ми в обличчя, внаслідок чого в ін отримав тілесні ушкодженн я у вигляді перелому правої в иличної кістки. Через отрима ні тілесні ушкодження змушен ий був пройти курс стаціонар ного лікування в стоматологі чному хірургічному відділен ні Волинської ОКЛ, на що витра тив 1940 грн. 18 коп., які вважає йом у мусить відшкодувати підсуд ний. Крім того, просить стягну ти з підсудного в його корист ь 20000 грн. моральної шкоди.

Показаннями свідків ОСОБ А_3, ОСОБА_4, які підтверди ли, що 16 жовтня 2011 року в приміще нні бару, що в с. Черче між підс удним та потерпілим виникла суперечка, під час якої ОСО БА_2 наніс ОСОБА_1 декіль ка ударів кулаками в обличчя .

Об' єктивність показань п отерпілого, свідків та винув атість підсудного у вчиненні інкримінованого йому злочин у підтверджується також досл ідженим в судовому засіданні висновком експерта № 105 від 11.11.2 011 року (а.с. 31-32), згідно якого в по терпілого виявлені тілесні у шкодження у вигляді перелому правої виличної кістки, які в ідносяться до категорії тіле сних ушкоджень середнього ст упеня тяжкості за ознакою тр ивалості розладу здоров' я т ерміном більше 21 дня.

Аналізуючи зібрані та досл іджені в судовому засіданні докази в їх сукупності суд вв ажає, що підсудний ОСОБА_2 вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 122 КК України, оскільки ум исно заподіяв потерпілому ті лесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, які не є неб езпечними для життя і не потя гли за собою наслідків, перед бачених у ст. 121 КК України.

При призначенні покарання суд враховує, що підсудний ОСОБА_2 вчинив злочин серед ньої тяжкості.

Разом з тим, суд приймає до у ваги дані про особу підсудно го, а саме його позитивну хара ктеристику за місцем прожива ння, до кримінальної відпові дальності притягується впер ше.

Обставин, що обтяжують пока рання підсудного суд не вбач ає. Разом з тим, до обставин, що пом' якшують його покарання , суд відносить щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Виходячи з наведеного, врах овуючи ступінь тяжкості та с успільну небезпеку вчиненог о злочину, обставини його вчи нення, особу винного, суд вваж ає, що виправлення підсудног о ОСОБА_2, а також запобіга ння вчиненню нових злочинів як самим засудженим, так і інш ими особами можливе при приз наченні йому покарання у вид і обмеження волі в межах санк ції статті, по якій він притяг ується до кримінальної відпо відальності, із звільненням від відбуття даного покаранн я з випробуванням та встанов ленням іспитового строку та вважає таке покарання необхі дним і достатнім для його вип равлення.

Оскільки підсудному призн ачається покарання не пов' я зане з реальним позбавленням волі, тому міру запобіжного з аходу до вступу вироку в зако нну силу йому слід залишити п опередню - підписку про нев иїзд.

Згідно ст. 1206 Цивільного коде ксу України особа, яка вчинил а злочин, зобов' язана відшк одувати витрати закладові ох орони здоров' я на лікування потерпілого від цього злочи ну.

Суд вважає, що цивільний поз ов, заявлений до підсудного ОСОБА_2 прокурором Камінь-К аширського району в інтереса х Волинської обласної клініч ної лікарні про відшкодуванн я вартості лікування потерпі лого ОСОБА_1, підлягає до п овного задоволення. Матеріал ами, приєднаними до позовної заяви, показаннями потерпіл ого, а також матеріалами крим інальної справи доведено, що ОСОБА_1 перебував на стац іонарному лікуванні в стомат ологічному хірургічному від діленні Волинської ОКЛ з 20 жов тня по 1 листопада 2011 року. На йо го лікування вказаним лікува льним закладом були затрачен і кошти на суму 1923 грн. 72 коп. А то му суд вважає, що вказана сума коштів, розмір якої не оспорю ється підсудним, підлягає ст ягненню з останнього як з вин ної особи на користь Волинсь кої обласної клінічної лікар ні.

Крім того, суд вважає, що зая влений потерпілим ОСОБА_1 цивільний позов про відшкод ування матеріальних збитків в сумі 1940 грн. 18 коп. та морально ї шкоди на суму 20000 грн., підляга є до часткового задоволення. Матеріалами, приєднаними до позовної заяви, показаннями потерпілого ОСОБА_1, мате ріалами кримінальної справи доведено, що останній, перебу ваючи на стаціонарному лікув анні в стоматологічному хіру ргічному відділенні Волинсь кої ОКЛ, частину лікарських з асобів і препаратів придбав за власний рахунок в наслідо к чого поніс матеріальні вит рати на загальну суму 609 грн. 24 к оп. Вказана сума матеріально ї шкоди не оспорюється підсу дним ОСОБА_2, а тому підляг ає стягненню з нього, як з винн ої особи, на користь потерпіл ого ОСОБА_1

Суд вважає, що внаслідок вчи неного злочину потерпілому ОСОБА_1 було спричинено мо ральну шкоду, яка виразилась у нервовому потрясінні, мора льних переживаннях в зв' язк у з отриманими тілесними ушк одженнями. Враховуючи глибин у моральних і душевних страж дань потерпілого, обставини вчиненого злочину, матеріаль ний стан підсудного, з урахув анням вимог розумності та сп раведливості, суд вважає, що з аявлений потерпілим позов пр о стягнення моральної шкоди підлягає до часткового задов олення. З ОСОБА_2, як з винно ї особи, підлягає стягненню н а користь ОСОБА_1 1000 грн. у ві дшкодування моральної шкоди .

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК Укра їни, суд

засудив:

ОСОБА_2 визнати винним у вч иненні злочину, передбаченог о ч. 1 ст. 122 КК України, призначив ши покарання у виді обмеженн я волі на строк 2 (два) роки.

На підставі ст. 75 КК України і з застосуванням ст. 76 КК Украї ни ОСОБА_2 від призначе ного покарання у виді обмеже ння волі звільнити з випробу ванням, якщо він протягом 1 (од ного) року іспитового строку не вчинить нового злочину і в иконає покладені на нього об ов' язки: не виїжджати за меж і України на постійне місце п роживання без дозволу кримін ально-виконавчої інспекції, повідомляти кримінально-вик онавчу інспекцію про зміну м ісця проживання і роботи, пер іодично з' являтися для реєс трації в органи кримінально- виконавчої інспекції.

Міру запобіжного заходу за судженому ОСОБА_2 до вступ у вироку в законну силу залиш ити попередню - підписку пр о невиїзд.

Стягнути з ОСОБА_2 на кор исть Волинської обласної клі нічної лікарні (р/р 31416544700001, код пл атежу 24060300, ЗКПО 21740095, МФО 803014, банк Г УДКУ в Волинській області) 1923 (о дну тисячу дев' ятсот двадця ть три) гривні 72 копійки витра т на лікування потерпілого ОСОБА_1

Стягнути з ОСОБА_2 на кор исть ОСОБА_1 609 (шістсот дев ' ять) гривень 24 копійки у від шкодування завданої матеріа льної шкоди, 1000 (одну тисячу) гр ивень у відшкодування мораль ної шкоди.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Волинс ької області шляхом подачі а пеляції через Камінь-Каширсь кий районний суд протягом п' ятнадцяти діб з моменту його проголошення.

Головуючий: Б. С. Гамула

Дата ухвалення рішення31.01.2012
Оприлюднено07.02.2012
Номер документу21226048
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —0304/31/12

Постанова від 16.01.2012

Кримінальне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

Вирок від 31.01.2012

Кримінальне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Гамула Б. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні