Судовий наказ
від 03.02.2012 по справі 0311/426/2012
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи: 0311/426/2012

МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Незалежності, 13, смт. Ма невичі, 44600.

С У Д О В И Й Н А К А З

3 лютого 2012 року смт. Маневичі

Маневицький районни й суд Волинської області в ос обі судді Невара О. В., розгля нувши заяву стягувача - житл ово-комунального підприємст ва Прилісненської сільської ради Маневицького району Во линської області про видачу судового наказу за вимогою п ро стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальн их послуг на загальну суму 4186 г ривень 89 копійок з боржника ОСОБА_1, -

В С Т А Н О В И В:

В житловому будинку АДРЕСА_1 проживає ОСОБА_1 Дане жиле приміщення обслуг овується житлово-комунальни м підприємством Прилісненсь кої сільської ради Маневицьк ого району, на рахунок якого б оржник повинен вносити плату за отримані житлово-комунал ьні послуги. Однак, ОСОБА_1 вказані платежі у повному об сязі не сплачує, внаслідок чо го виникла заборгованість за оплату житлово-комунальних послуг на загальну суму 4186 гри вень 89 копійок. На письмові по передження щодо необхідност і погашення вказаної заборго ваності боржник ніяк не реаг ує. Посилаючись на зазначені обставини, житлово-комуналь не підприємство Прилісненсь кої сільської ради Маневицьк ого району просило стягнути із ОСОБА_1 4186 гривень 89 копій ок заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідно до ст.ст. 9 5, 96 ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового р ішення, що видається судом за результатами розгляду вимог , передбачених статтею 96 цього Кодексу, зокрема, про стягнен ня заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг.

Згідно ст. 64 Житлового кодексу України члени сім' ї наймача, які проживають раз ом з ним, користуються нарівн і з наймачем усіма правами і н есуть усі обов' язки, що випл ивають з договору найму жило го приміщення. Повнолітні чл ени сім' ї несуть солідарну з наймачем відповідальність за зобов' язаннями, що випли вають із зазначеного договор у.

Відповідно до ст. 67 Житлово го кодексу України плата за к омунальні послуги (водопоста чання, газ, електрична, теплов а енергія та інші послуги) бер еться крім квартирної плати за затвердженими в установле ному порядку тарифами.

Згідно ст. 68 Житлового кодек су України наймач зобов' яза ний своєчасно вносити кварти рну плату та плату за комунал ьні послуги. Квартирна плата та плата за комунальні послу ги в будинках державного і гр омадського житлового фонду в носяться щомісяця в строки в становлені Кабінетом Мініст рів України.

Відповідно до ст. 162 Житловог о кодексу України плата за ко ристування жилим приміщення м в будинку (квартирі), що нале жить громадянинові на праві приватної власності встанов люється угодою сторін. Плата за комунальні послуги берет ься крім квартирної плати за твердженими в установленому порядку тарифами. Строки вне сення квартирної плати і пла ти за комунальні послуги виз начаються угодою сторін.

Згідно ст. 360 Цивільного коде ксу України співвласник відп овідно до своєї частки у прав і спільної часткової власнос ті зобов' язаний брати участ ь у витратах на управління, ут римання та збереження спільн ого майна, у сплаті податків, з борів (обов' язкових платежі в), а також нести відповідальн ість перед третіми особами з а зобов' язаннями, пов' язан ими із спільним майном.

Відповідно до ст. 526 Цивільно го кодексу України зобов' яз ання має виконуватися належн им чином відповідно до умов д оговору та вимог цього Кодек су, інших актів цивільного за конодавства. А за відсутност і таких умов та вимог - відпо відно до звичаїв ділового об ороту або інших вимог, що звич айно ставляться.

Згідно п.п. 18, 20, 30 постанови Каб інету Міністрів України № 630 в ід 21.07.2005 року „Про затвердження Правил надання послуг з цент ралізованого опалення, поста чання холодної та гарячої во ди і водовідведення та типов ого договору про надання пос луг з централізованого опале ння, постачання холодної та г арячої води і водовідведення ” розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць. Плата за послуги внос ить не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим, я кщо договором не встановлено інший строк. Плата на надані п ослуги вноситься споживачем відповідно до показань засо бів обліку води і теплової ен ергії або затверджених норма тивів (норм) споживання на під ставі платіжного документа ( розрахункової книжки, платіж ної квитанції тощо) або відпо відно до умов договору на вст ановлення засобів обліку. Сп оживач зобов' язаний оплачу вати послуги в установлені д оговором строки.

Відповідно до ст. 10 Закону Ук раїни „Про приватизацію держ авного житлового фонду” від 19.06.1992 року утримання приватизо ваних квартир (будинків) здій снюється за рахунок коштів ї х власників згідно з Правила ми користування приміщенням и жилих будинків та при будин кових територій, які затверд жуються Кабінетом Міністрів України, незалежно від форм в ласності на них. Власники ква ртир багатоквартирних будин ків є співвласниками допоміж них приміщень будинку, техні чного обладнання. Елементів зовнішнього благоустрою і зо бов' язані брати участь у за гальних витратах, пов' язани х з утриманням будинку і при б удинкової території відпові дно до своєї частки у майні бу динку.

Згідно п. 7 постанови Кабіне ту Міністрів України № 572 від 8.1 0.1992 року „Про затвердження Пра вил користування приміщення ми житлових будинків та гурт ожитків” власник та наймач (о рендар) квартири зобов' язан ий: оплачувати надані житлов о-комунальні послуги у строк и, встановлені договором або законом; дотримуватися вимо г нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг, пожежної безпеки, сан ітарних норм і правил.

Виходячи з наведеного, з бор жника ОСОБА_1 підлягає стя гненню на користь житлово-ко мунального підприємства При лісненської сільської ради М аневицького району 4186 гривень 89 копійок заборгованості за о плату житлово-комунальних по слуг.

Відповідно до ст. 88, 99 ЦПК Укра їни з боржника ОСОБА_1 на к ористь ЖКП Прилісненської сі льської ради Маневицького ра йону підлягає стягненню 107 гри вень 30 копійок судового збору .

Керуючись ст.ст. 88, 95-96, 99, 102-103 ЦПК України, ст.ст. 61, 64, 67-68, 162 Жит лового кодексу України, ст.ст . 360, 526, 901, 903 ЦК України, Законом Укр аїни „Про приватизацію держа вного житлового фонду” від 19.0 6.1992 року, постановою Кабінету М іністрів України № 630 від 21.07.2005 ро ку „Про затвердження Правил надання послуг з централізов аного опалення, постачання х олодної та гарячої води і вод овідведення та типового дого вору про надання послуг з цен тралізованого опалення, пост ачання холодної та гарячої в оди і водовідведення”, -

Н А К А З У Ю:

Стягнути з боржника ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, меш канки АДРЕСА_1 поштовий ін декс 44614, на користь стягувача - житлово-комунального підпри ємства Прилісненської сільс ької ради Маневицького район у Волинської області, що знах одиться за адресою: с. Прилісн е, вул. Сойне, б. 6-А Маневицького району Волинської області, п оштовий індекс 44614 (р/р 26003128415 в АТ „ РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ” у м. Києві, МФО 380805, код 30876870) 4186 (чотири тисячі сто вісімдесят шість ) гривень 89 копійок заборгован ості за оплату житлово-комун альних послуг, а також 107 (сто сі м) гривень 30 копійок судових в итрат, сплачених стягувачем при поданні заяви.

Невідкладно надіслати бор жнику копію цього наказу, коп ію заяви стягувача з копіями доданих до неї документів ре комендованим листом із повід омленням.

Роз' яснити боржнику, що ві н має право в разі запереченн я проти вимог стягувача прот ягом 10 (десяти) днів з дня отрим ання судового наказу подати заяву про його скасування.

У разі ненадходження заяви від боржника протягом 3 (трьох ) днів після закінчення строк у на її подання та за наявност і даних про отримання боржни ком копії наказу судовий нак аз набирає законної сили і су д видає його стягувачеві для пред'явлення до виконання.

Наказ може бути пред' явле ний до виконання протягом од ного року з дня набрання зако нної сили.

Законної сили наказ набра в „___”


2012 р.

Судовий наказ видано „___”



2012 р.

Судовий наказ може бути пре д' явлений до виконання до „ ___”


р.

Суддя:

Дата ухвалення рішення03.02.2012
Оприлюднено07.02.2012
Номер документу21244790
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —0311/426/2012

Ухвала від 02.02.2012

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

Судовий наказ від 03.02.2012

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні