Постанова
від 30.10.2006 по справі 2/1328-3/140а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/1328-3/140А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

          

30.10.06                                                                                           Справа№ 2/1328-3/140А

Суддя    Н.Березяк   при секретарі І. Сеник розглянула матеріали справи  

за позовом  Управління пенсійного фонду України в Самбірському районі

до  відповідача : СФГ “Колос”, с.Викоти

Про  стягнення 337,18 грн.

           

За участю представників:

Від  позивача:  

Від  відповідача: не з”явився

              

          Представникам сторін роз'яснено  права та обов‘язки , передбачені ст.ст.49,51   КАС України.

          Суть спору: Подано позов Управлінням пенсійного фонду України в Самбірському районі до  СФГ “Колос”, с.Викоти про  стягнення 341,56 грн.

В судовому засіданні позивач позов підтримав, просив задоволити  позовні  вимоги з  мотивів наведених  в позовній  заяві, матеріалах справи  та поясненнях наданих в судовому засіданні.

          Відповідач  повторно в судове засідання не з”явився, відзиву на позов не подав, хоча належним чином був повідомлений про час і місце розгляду справи ухвалою суду, яка направлялась йому рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення. За таких обставин суд вважає, що справа у відповідності до вимог ч.2 ст.128 КАС України, може бути розглянута за відсутності відповідача.

          Повний текст рішення виготовлений  , підписаний  та оголошений 30.10.2006 року.

           Суд , заслухавши пояснення представника позивача в попередньому судовому засіданні, дослідивши  матеріали  справи, та оцінивши  докази в їх сукупності , встановив наступне:

Відповідно до п.2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування” передбачено, що до запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди, пенсії призначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом України “Про пенсійне забезпечення”. При цьому зберігається порядок покриття витрат на виплату та доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Тобто, відшкодуванню Пенсійному фонду України підлягають витрати на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених згідно з п.п. “б” –“з” ст.13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”, незалежно від часу їх призначення, до досягнення працівниками пенсійного віку, встановленого ст.26 Закону.

Витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, покриваються підприємствами, на яких було набуто пільговий стаж.

Позивачем, на підставі довідок, які уточнюють особливий характер роботи або умов праці, необхідних для призначення пільгових пенсій виданих відповідачем, було призначено пенсію на пільгових умовах Казан Оксані Михайлівні.

У відповідності до п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України від 19.12.2003р. № 21-1, позивачем надіслано розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно п.п. “б” –“з” ст.13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” для відшкодування  відповідачем витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. (копії розрахунків долучені до матеріалів справи).

Згідно п.6.8 вищенаведеної Інструкції підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунках суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

СФГ “Колос”, с.Викоти зобов”язана відшкодувати витрати Пенсійному фонду України на виплату та доставку пенсії, яка призначена її працівникові –Казан Оксані Михайлівні на пільгових умовах відповідно до п.п. “а” та “б” - “з” ст.13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”. Управління Пенсійного фонду України в Самбірському районі надало відповідачу розрахунок фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до п. “а” та п. “б” - “з” ст.13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” за  грудень 2005р.

Відповідач зобов”язаний за грудень 2005 р. відшкодувати Пенсійному фонду України витрати з виплат та доставки пенсій у розмірі 341,56 грн.

Враховуючи наведене, відсутність заперечень з боку відповідача, суд, вважає, що позовні вимоги обгрунтовані та підлягають до задоволення.

Щодо судових витрат, то у відповідності до вимог ст.94 КАС України, зокрема, частини 4, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не стягуються.

Враховуючи наведене, та керуючись ст.ст. 51, 71, 86, 94, 158, 160-163, 167, 258 КАС України, суд -  

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги задоволити.

2.          Стягнути з Селянсько-фермерського господарства “Колос” ( с.Викоти Самбірський район, код ЄДРПОУ 31164637) на користь Управління Пенсійного фонду України в Самбірському районі (м.Самбір, вул.Шевченка,55  код ЄДРПОУ 22378058)  - 341,56 грн. заборгованості.

3. Постанову може бути оскаржено в порядку, визначеному главою 1 розділу ІV КАС України.  

   

Повний текст Постанови виготовлений та підписаний, в порядку, визначеному ч.3 ст.160 КАС України, 30.10.2006р.

Суддя                                                                                                       Березяк Н.Є.                     

Дата ухвалення рішення30.10.2006
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу212536
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/1328-3/140а

Постанова від 30.10.2006

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні