Ухвала
від 01.02.2012 по справі
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

01.02.12                                                                                 Справа № 29пн/5014/287/2012

Суддя Якушенко Р.Є.,  розглянувши матеріали

за позовом:           Публічного акціонерного товариства

«Алчевський металургійний комбінат»,

м. Алчевськ Луганської області,          

до відповідача:                              Алчевської міської ради

в особі

Управління з питань архітектури,

містобудування та землеустрою,

м. Алчевськ Луганської області,          

третя особа, яка не

заявляє самостійних вимог

на предмет спору, на

стороні позивача:                              Комунальне підприємство

«Алчевське бюро технічної інвентаризації»,

м. Алчевськ Луганської області,          

про           визнання права власності на нерухоме      майно.           

В С Т А Н О В И В:

01.02.2012 Публічне акціонерне товариства «Алчевський металургійний комбінат»(далі –ПАТ «Алчевський металургійний комбінат», позивач у справі) звернулося до господарського суду Луганської області з позовною заявою від 27.01.2012 № 01-026-170 до Алчевської міської ради в особі Управління з питань архітектури, містобудування та землеустрою (далі –Алчевської міської ради, відповідача у справі) з вимогою:

- визнати за ПАТ «Алчевський металургійний комбінат»право приватної власності на об'єкт нерухомого майна –комплекс будівель та споруд газо очисток комплексу конвертерного цеху, розташованого за адресою: м. Алчевськ, вул. К. Маркса, буд.31«а», до складу якого входять будівля електроприміщення газоочисток, загальною площею 1215,90 м2, позначена літерою «А-1»з прибудовами літерами «а», «а1», «а2», підвалом –літерою «пд», ганками літерами «вх-вх8», «вх9», «вх10», та споруди I, IV –стіни підпірні, II, III –автодороги, V –тунель електрокабельної газоочистки, VI, VII, VIII, IX –естакади газоходів конвертерного газу.  

У позовній заяві позивачем зазначено як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Комунальне підприємство «Алчевське бюро технічної інвентаризації», м. Алчевськ Луганської області.

Відповідно до приписів частини 1 статті 27 ГПК України якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський  суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову (частина 4 статті 27 ГПК України).

Таким чином, у зв'язку з тим, що рішення по справі може вплинути на права та обов'язки Комунального підприємства «Алчевське бюро технічної інвентаризації», суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Комунальне підприємство «Алчевське бюро технічної інвентаризації»(94213, м. Алчевськ, Луганська область, вул. Липовенка, буд 20).

Подані позовні матеріали суддя визнав достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду і, керуючись статтями 27, 61, 65, 86  Господарського процесуального кодексу України,

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі та прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Комунальне підприємство «Алчевське бюро технічної інвентаризації»(94213, м. Алчевськ, Луганська область, вул. Липовенка, буд 20, ідентифікаційний код 03392489).

3. Розгляд справи призначити на 20.02.2012 о 11 год. 00  хв.

4. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду в каб. 325.

5. Зобов'язати позивача надати: письмові пояснення на відзиви відповідача та третьої особи по суті, документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у поясненнях доводів; оригінали документів, копії яких додані до позовної заяви, для огляду у судове засідання; докази порушеного права чи законного інтересу відповідачем; акт вводу в експлуатацію спірного об'єкту, докази порушеного права чи законного інтересу відповідачем –оригінали  - для огляду в судове засідання, належним чином завірені копії до справи; власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; забезпечити участь повноважного представника у судове засідання.

6. Зобов'язати відповідача надати: письмовий відзив на позовну заяву по суті, докази його надсилання позивачу, документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів; документи на підтвердження правового статусу (свідоцтво про державну реєстрацію, довідку про внесення до ЄДРПОУ) –оригінали  - для огляду в судове засідання, належним чином завірені копії до справи; власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; забезпечити участь повноважного представника у судове засідання.

7. Зобов'язати третю особу надати: письмовий відзив на позовну заяву по суті, докази його надсилання позивачу, документальні підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів;  письмову інформацію стосовно права власності на об'єкт нерухомого майна –комплекс будівель та споруд газоочисток комплексу конвертерного цеху, розташованого за адресою: м. Алчевськ, вул. К. Маркса, буд.31«а»- оригінали - для огляду у судове засідання, належним чином завірені копії до справи; забезпечити участь повноважного представника у судове засідання.

Звертаємо увагу сторін, що всі документи, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути викладені українською мовою та належним чином засвідченні відповідно до вимог  п. 2 ст. 36 ГПК України. Крім того, п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003)  передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів "Згідно з оригіналом", назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Суд вважає за необхідне попередити сторони, що за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторони цією ухвалою, на підставі пункту 5 статті 83 Господарського процесуального кодексу України, суд має право з винної сторони стягнути в доход Державного бюджету України штраф у розмірі до 1700 грн.

Суддя                                                                                Р.Є. Якушенко

Дата ухвалення рішення01.02.2012
Оприлюднено08.02.2012
Номер документу21275224
СудочинствоГосподарське
Суть          визнання права власності на нерухоме      майно

Судовий реєстр по справі —

Ухвала від 10.05.2024

Кримінальне

Тернопільський апеляційний суд

Тиха І. М.

Постанова від 14.05.2024

Адмінправопорушення

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Постанова від 26.04.2024

Адмінправопорушення

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Самчишина Н. В.

Постанова від 13.05.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Цяцяк Р. П.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 13.05.2024

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Ковальська І. А.

Постанова від 14.05.2024

Адмінправопорушення

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Олещенко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні