Ухвала
від 24.01.2012 по справі 12/93-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/93-Б-10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18, т.32-11-36


У Х В А Л А

"24" січня 2012 р.                                                                Справа № 12/93-Б-10

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліної Т.Г. розглянувши справу  

за заявою:  Державної податкової  інспекції  у м. Херсоні

до:  Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче підприємство "Алазон" місцезнаходження : вул. Перекопська, 177, корп.2, кв. 82, м. Херсон  ідент. код 31007121

про визнання банкрутом    

представники сторін: не викликались   

в с т а н о в и в:

Ухвалою суду від 03.08.2010р. суд прийняв заяву Державної податкової  інспекції  у м.Херсоні до розгляду, порушив провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче підприємство "Алазон" та призначив справу до розгляду у підготовчому засіданні. Справу порушено з урахуванням особливостей встановлених статтею 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” - стосовно відсутнього боржника.

Постановою суду від 03.11.2010 року суд визнав Товариство з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче підприємство "Алазон" банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру та призначив ліквідатором по справі арбітражного керуючого  Глуховського Олексія Юрійовича та зобов'язав його здійснити повноваження  ліквідатора згідно ст.ст. 23 –34  Закону,  щомісяця надавати звіти повні звіти суду та кредитором, після закінчення ліквідаційної процедури надати суду звіт та ліквідаційний баланс боржника згідно ст. 32 Закону.   

Однак,  станом  на  24.01.2012р. ніяких документів від ліквідатора не надійшло, що є грубим порушенням вимог законодавства про банкрутство і ліцензійних умов здійснення  повноважень арбітражного керуючого та стало приводом для призначення справи до розгляду.

Відповідно до ст. 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання  його  банкрутом”,  ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає за ходів по забезпеченню його збереження;  виконує функції з управління та розпорядження майном    банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством;     аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута, очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу;     пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебі торської заборгованості банкруту   та  інші,  з підстав, передбачених частиною десятою статті 17 цього Закону, подає до господарського суду заяви про ви знання недійсними угод боржника;  вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; реалізує майно банкрута для задоволення вимог, вклю чених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаче ному цим Законом.  

Невиконання  або неналежне виконання  повноважень ліквідатором  є підставою для анулювання  його ліцензії.

Для розгляду звіту ліквідатора в порядку статті 32 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” призначається судове засідання.

Згідно статті 32 Закону  України  “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом ”, до звіту та ліквідаційного балансу ліквідатор зобов'язаний додати  показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації), відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу, копії договорів купівлі - продажу та акти приймання-передачі майна, реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів, документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.  

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки  членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту та ліквідаційного балансу.  

Згідно статті 34 Закону  України  “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом ”, ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури, зобов'язаний забезпечити збереження архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою нею архівною установою, визначити  місце їх подальшого зберігання.     Таких документів  до звіту ліквідатором не додано.

Відповідно до ст. 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом ” посадові особи боржника зобов'язані  передати  всі документи, цінності, печатки, штампи ліквідатору. Невиконання  цієї  законної  вимоги  ліквідатора  є складом  злочину, передбаченого ст. 221  Кримінального  кодексу  України –незаконні  дії у разі банкрутства. Отже, ліквідатор зобов'язаний надати суду акти прийому-передачі від посадових осіб боржника печаток, штампів, всіх  документів   боржника –статутних,  бухгалтерських,  податкових  тощо  та   цінностей   або  докази свого  звернення  до правоохоронних  органів  для притягнення  посадових осіб   до відповідальності  за  незаконні  дії у разі банкрутства.    

Враховуючи  викладене, керуючись ст. 22 –34 Закону  України  “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання  його банкрутом ” , ст. 86  ГПК  України, суд

у х в а л и в:

1. Для розгляду звіту ліквідатора призначити судове засідання на "09" лютого 2012 р. о 09:45 за адресою: м. Херсон, вул. Горького, 18 кабінет №  211.

2. Зобов'язати ліквідатора Глуховського О.Ю. надати суду всі наявні документи про  здійснення повноважень, відповідно до ст. 23 –34 Закону, а також докази друку оголошення про визнання боржника банкрутом, відомості про закриття рахунків в банківських установах, витяг або інформаційну довідку встановленого зразку з Єдиного державного реєстру прав власності на нерухоме майно стосовно боржника,  довідку про наявність у боржника земельних ділянок.

3. Ухвалу направити: кредитору, боржнику, ліквідатору Глуховському О.Ю., відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції Херсонської області.  

Суддя                                                                                           Т.Г. Пінтеліна

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення24.01.2012
Оприлюднено08.02.2012
Номер документу21275528
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/93-б-10

Ухвала від 09.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні