Ухвала
від 26.01.2012 по справі 7/76-04
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКО Ї ОБЛАСТІ

УХВАЛА

26.01.12

Справа №7/76-04.

Господарський суд Сумськ ої області у складі судді Кот ельницької В.Л.,

при секретарі Мелащенко І.М .,

за участю представників:

кредитора Сумської МДПІ - ОСОБА_1 (довіреність №75-к-9/10 /-с від 21.12.2010р.).

кредитора Державної іннов аційної фінансово-кредитної установи - ОСОБА_2 (довір еність № 360 від 17.01.2012 р.)

боржника - не з' явився

ліквідатор - Шевченко І.В. (ліцензія НОМЕР_1 від 11.01.2010 р. )

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у приміщен ні господарського суду Сумсь кої області матеріали справи №7/76-04

за заявою кредитора - Сумс ької міжрайонної державної п одаткової інспекції

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційного підп риємства «Еко-продукт» (42340, Сум ська область, Сумський район , с. Іволжанське, вул. Заводськ а, 4; код 24001168),

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського су ду Сумської області від 26.05.2004 р. порушено провадження у спра ві № 7/76-04 про банкрутство Товар иства з обмеженою відповідал ьністю Виробничо-комерційн ого підприємства “Еко-продук т” за заявою ініціюючого кре дитора - Сумської міжрайонно ї державної податкової інспе кції відповідно до ст. 11 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

Постановою господарського суду від 02.09.2004р. боржника - Товар иство з обмеженою відповідал ьністю Виробничо-комерційне підприємство “Еко-продукт” визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та пр изначено ліквідатором банкр ута арбітражного керуючого Ш евченко І.В.

Ухвалою господарського су ду Сумської області № 7/76-04 від 04. 03.2008 р. повноваження Шевченко І .В. - припинено та призначено л іквідатором банкрута арбітр ажного керуючого Шевченко Г. Г.

Ухвалою господарського су ду Сумської області від 16.05.2011 р. припинено повноваження арбі тражного керуючого Шевченко Г.Г. та призначено ліквідатор ом банкрута арбітражного кер уючого Шевченка І.В.

До суду звернувся ліквідат ор Шевченко І.В. з клопотання м про затвердження звіту лік відатора та ліквідаційного балансу банкрута по справі № 7/76-04, розгляд якого було призна чено на 16.01.2012 р.

В судове засідання 16.01.2012 р. лік відатором банкрута додатков о були додані для приєднання до матеріалів справи уточне ний реєстр кредиторських вим ог, інформацію Сумської МДПІ про рахунки банкрута, повідо млення філії ПАТ КБ «Надра» С умського РУ про закриття рах унка.

Заслухавши ліквідатора, до слідивши надані ним документ и, суд дійшов висновку про від кладення розгляду звіту лікв ідатора на 26.01.2012р. для подання н им додаткових доказів провед ення дій, спрямованих на вияв лення та формування ліквідац ійної маси банкрута та реалі зацію його майнових активів у відповідності до вимог Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ».

В судовому засіданні 26.01.2012р. л іквідатором і представника ми комітету кредиторів були надані усні пояснення стосов но неможливості подати оригі нали документів, які свідчат ь про показники виявленої лі квідаційної маси та про реал ізацію об' єктів ліквідацій ної маси в зв' язку з викрад енням автомобілю, належного ліквідатору банкрута - арбі тражному керуючому Шевченко І.В., та оригіналів зазначених документів, про що свідчить д овідка Зарічного ВМ СМВ УМВС України в Сумській області № 5/833 від 26.01.2012р., та були надані нал ежним чином завірені копії з азначених документів, які зб ерігались у членів комітету кредиторів, та оригінали про токолів засідань комітету кр едиторів, з яких вбачається в иконання ліквідатором вимог Закону України «Про відновл ення плато спроможності борж ника або визнання його банкр утом» щодо здійснення ліквід аційної процедури.

Розглянувши матеріали спр ави, в тому числі звіт поперед нього ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Шевч енко Г.Г., наданий ліквідатор ом для затвердження звіт та л іквідаційний баланс банкрут а, заслухавши пояснення лікв ідатора, представників коміт ету кредиторів, суд встанови в:

Відповідно до ч.1 ст.26 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом» у сі види майнових активів (май но та майнові права) банкрута , які належать йому на праві вл асності або повного господар ського відання на дату відкр иття ліквідаційної процедур и та виявлені в ході ліквідац ійної процедури, включаються до складу ліквідаційної мас и, за винятком об'єктів житлов ого фонду.

Відповідно до ч.1 ст.30 Закону України «Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом» пі сля проведення інвентаризац ії та оцінки майна банкрута л іквідатор розпочинає продаж майна банкрута на відкритих торгах, якщо комітетом креди торів не встановлено інший п орядок продажу майна банкрут а.

Частиною 1 статті 32 Закону пе редбачено, що після завершен ня усіх розрахунків з кредит орами ліквідатор подає до го сподарського суду звіт та лі квідаційний баланс, до якого додаються:

· показники виявленої ліквідаційної маси (дані її і нвентаризації);

· відомості про реалі зацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладен і договори купівлі-продажу;

· копії договорів куп івлі-продажу та акти прийман ня - передачі майна;

· реєстр вимог кредит орів з даними про розміри пог ашених вимог кредиторів;

· документи, які підтв ерджують погашення вимог кре диторів.

Виконуючи повноваження, пе редбачені ст. 25 Закону України «Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом», ліквідато ром було прийнято від попере днього ліквідатора документ и по справі, установчі докуме нти, печатки та штампи.

До реєстру вимог кредиторі в були включені вимоги:

- Виробничо- кооперати вного підприємства «Еко-прод укт» у розмірі 510243,00грн.;

- Сумської міжрайонно ї державної податкової інспе кції у розмірі 130153,04грн.;

- Pannunion Csomagoloanyag Kft у розмірі 21348,97 грн.;

- Української державн ої інноваційної компанії в о собі Сумського регіональног о відділення (правонаступник ом якої є Державна інновацій на фінансово-кредитна устано ва, м.Київ, вул.Б.Хмельницького ,65-б) у розмірі 3824104,14грн.;

- Сумського районного центру зайнятості у розмірі 542,86грн.;

- Фонду соціального ст рахування від нещасних випад ків на виробництві та профес ійних захворювань України у розмірі 289,43грн.;

- Управління Пенсійно го фонду України в Сумському районі у розмірі 7647,85грн.;

- заборгованість по за робітній платі у розмірі 19110,98г рн.;

- оплата праці поперед нього ліквідатора у розмірі 55900,00грн.

З метою виявлення майна бор жника та формування ліквідац ійної маси ліквідатором були направлені запити до відпов ідних державних органів.

На підставі даних інвентар изації та відповідей державн их реєстраційних установ та бухгалтерської документаці ї банкрута ліквідатором, в ідповідно до ст. 26 Закону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м», було сформовано ліквідац ійну масу в складі: автотранс портних засобів, малоцінних предметів та автозапчастин, лінії по виробництву мінерал ьної води та газованих напої в, лінії по виробництву молоч них напоїв.

Відповідно до вимог ст. 30 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника визнання його банкрутом» фо рмування ліквідаційної ма си було закріплено шляхом проведення інвентаризаці ї та оцінки майна (копії окрем их документів були додатково подані ліквідатором та комі тетом кредиторів в судове за сідання 26.01.2012р.).

Відповідно до вимог ст. 30 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом » з метою задоволення вимог к редиторів ліквідатором було здійснено реалізацію ліквід аційної маси банкрута шляхом відкритих торгів, про що свід чать копії протоколів відкри тих торгів, копії біржових уг од купівлі-продажу автотранс портних засобів, копії догов орів купівлі-продажу ліній п о виробництву мінеральної во ди та газованих напоїв, по вир обництву молочних напоїв (ко пії окремих документів були додатково подані ліквідатор ом та комітетом кредиторів в судове засідання 26.01.2012р.).

В результаті реалізації вс ієї ліквідаційної маси банкр ута, ліквідатором було отрим ано грошові кошти для погаше ння вимог кредиторів підприє мства-банкрута в сумі 283482,53 грн.

Зазначені кошти були спрям овані ліквідатором на погаш ення заборгованості з провед ення ліквідаційної процедур и, оплату праці попереднього ліквідатора Шевченко Г.Г., а т акож на часткове погашення к редиторської заборгованост і перед заставним кредитором - Українською державною інно ваційною компанією в особі С умського регіонального відд ілення (правонаступником яко ї є Державна інноваційна фін ансово-кредитна установа, м.К иїв, вул.Б.Хмельницького,65-б) в р озмірі 213948,21грн.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом» в имоги, не задоволені за недос татністю майна, вважаються п огашеними, тому відповідно д о ч. 5 ст. 32 Закону ліквідатором було складено ліквідаційний баланс банкрута.

Відповідно до ч.1 ст.32 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м» господарський суд після з аслуховування звіту ліквіда тора та думки членів комітет у кредиторів або окремих кре диторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідат ора та ліквідаційного баланс у.

В судовому засіданні предс тавники комітету кредиторів проти затвердження звіту не заперечували. Відповідно до протоколу зборів комітету к редиторів від 20.12.2011р. комітето м кредиторів було прийнято р ішення про затвердження звіт у ліквідатора та ліквідаційн ого балансу банкрута.

Представник заставно го кредитора - Української де ржавної інноваційної компан ії в особі Сумського регіона льного відділення, правонаст упником якої є Державна інно ваційна фінансово-кредитна у станова, заперечень стосовно затвердження поданого звіту не висловлював.

Судом встановлений факт то го, що ліквідатором при прове денні ліквідаційної процеду ри виконувались всі дії, пере дбачені Законом України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом».

За таких обставин суд вважа є за необхідне затвердити зв іт ліквідатора та ліквідацій ний баланс банкрута із лікві дацією останнього, як юридич ної особи, та припинити прова дження у справі.

Керуючись ст.ст.24-32, 40 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуальн ого кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута.

2. Товариство з обмеже ною відповідальністю «Виро бничо-комерційне підприємст во» «ЕКО-ПРОДУКТ» (42340, Сумська обл., Сумський р-н., с.Іволжансь ке, вул.Заводська,4, код 24001168) - лік відувати як юридичну особу.

3. Вимоги кредиторів, не задоволені за недостатністю майна банкрута, визнати пога шеними.

4. Зобов' язати держав ного реєстратора провести де ржавну реєстрацію припиненн я юридичної особи - банкрута, в нести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців запи с про припинення юридичної о соби - банкрута та направити о рганам державної статистики , державної податкової служб и, Пенсійного фонду України, ф ондів соціального страхуван ня повідомлення про проведен ня державної реєстрації прип инення юридичної особи - банк рута.

5. Дію мораторію та пов новаження ліквідатора банкр ута припинити.

6. Провадження у справі № 7/76-04 припинити.

7. Копію даної ухвали на діслати: комітету кредиторів , банкруту, державному реєстр атору, ліквідатору, органу ст атистики, Головному управлін ню юстиції в Сумській област і, органу ДВС.

СУДДЯ В.Л .КОТЕЛЬНИЦЬКА

Повний текст ухвали склад ено 31.01.2012р.

Дата ухвалення рішення26.01.2012
Оприлюднено09.02.2012
Номер документу21286438
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/76-04

Ухвала від 24.11.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 26.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 16.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 04.01.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 08.12.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 29.08.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 16.05.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні