Ухвала
від 01.02.2012 по справі 5/256/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

"01" лютого 2012 р. Справа № 5/256/10

Миколаїв

Кредитори:

1. Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м.Миколаєва, 54015, м.Микол аїв, вул.Робоча, 2-а

2. Заводський районний цент р зайнятості, 54010, м.Миколаїв, ву л.6-а Поперечна, 32

3. Миколаївське обласне відд ілення Фонду соціального стр ахування з тимчасової втрати працездатності, 54017, м.Миколаїв , пр.Леніна, 93

Банкрут: Приватного п ідприємства “АСТРАКОМ”, 54029, м.М иколаїв, вул. 8-го Березня, 14-А/1, к од 35512946

Ліквідатор: Шаповалов А.В., АДРЕСА_1

Суддя - Міщенко В.І.

При секретарі: Маліченко А .А.

Від кредиторів: предста вники не з' явились

Від банкрута: ліквідатор Ша повалов А.В.

СУТЬ СПРАВИ: про ба нкрутство ПП “АСТРАКОМ”

Розглянувши матері али справи, - суд встановив:

Справу про банкрутс тво боржника порушено ухвало ю суду від 30.12.2010 р. за ознаками ст . 51 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” по особливостям засто сування процедури банкрутст ва до боржника, що ліквідуєть ся власником з урахуванням в иконаних ліквідатором вимог ст.ст. 105, 110, п. 1 ст. 111 Цивільного ко дексу України.

Постановою від 01.02.2011 р. с уд визнав боржника банкрутом , відкрив ліквідаційну проце дуру та призначив ліквідатор ом арбітражного керуючого Ша повалові А.В.

Після публікації ого лошення в газеті “Голос Укра їни” від 23.02.2011 р. №34(5034) до банкрута звернулись з заявами про виз нання грошових вимог кредито ри: Управління Пенсійного фо нду України в Заводському ра йоні м.Миколаєва у сумі 626,56 грн .; Заводський районний центр з айнятості у сумі 58,63 грн.; Микол аївське обласне відділення Ф онду соціального страхуванн я з тимчасової втрати працез датності у сумі 63,96 грн., які виз нані ліквідатором у повному обсязі.

Відповідно до по станови суду від 01.02.2011 р. про виз нання боржника банкрутом, лі квідатор надав до суду лікві даційний баланс банкрута ста ном на 22.09.2011 р. та звіт ліквідато ра про виконану роботу по лік відації банкрута.

Згідно листа Державної по даткової інспекції у Заводсь кому районі м. Миколаєва від 25.03.2011 р. № 2684/9/10-00 та довідки АТ “ТАС комбанк” у банкрута відсутні відкриті рахунки у фінансов их установах.

Ліквідатор виконав вимоги, передбачені розділом III Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”.

Ліквідатором знищено кр углу печатку банкрута, що під тверджується актом від 22.09.2011 р. № 4-1.

Згідно листа Архіву з особ ового складу управління архі вної роботи та урочистих под ій виконавчого комітету Мико лаївської міської ради від 09.0 3.2011 р. № 94/01-22 архівні документи з особового складу банкрута на зберігання до архіву не пере давались.

Наданий ліквідатор ом звіт та ліквідаційний бал анс банкрута свідчать про ві дсутність у банкрута основни х і оборотних засобів для вед ення господарської діяльнос ті, погашення заборгованості та можливості оздоровлення платоспроможності боржника , оскільки у банкрута відсутн є будь-яке майно, що підтвердж ується листом ВДАІ м. Миколає ва УДАІ УМВС України в Микола ївської області від 16.03.2011 р. №9/3-1023 , відміткою Інспекції Держте хнагляду у Миколаївській обл асті № б/н від 29.03.2011 р. на листі лі квідатора б/н та б/д, довідкою комунального підприємства « ММБТІ»від 24.03.2011 р. № 1675, листом упр авління Держкомзему у м. Мико лаєві від 21.03.2011р. № 734/751-2/701.

Заводський відділ Де ржавної виконавчої служби Ми колаївського міського управ ління юстиції супровідним ли стом від 25.03.2011 р. № 4097/18 направив до відома та на виконання лікві датору постанову про закінче ння виконавчого провадження від 09.03.2011 р.

Вимоги кредиторів ба нкрута неможливо задовольни ти, у зв' язку з відсутністю м айна та грошових коштів у бан крута, тому згідно п. 6 ст. 32 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” ці вимоги вважаються погаш еними.

01.03.2011 р. до господарського су ду надійшов лист ДПІ у Заводс ькому районі м.Миколаєва від 25.02.2011 р. № 483/9/10-00 в якому вона просит ь зупинити провадження у спр аві № 5/256/10 для проведення позап ланової перевірки ДПІ у Заво дському районі м.Миколаєва.

Як зазначено в листі Вищог о господарського суду Україн и від 05.02.2010 р. за №05-06/520/78 відповідно до вимог ч. 1 ст. 51 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом", якщо варто сті майна боржника - юридично ї особи, щодо якого прийнято р ішення про ліквідацію, недос татньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична ос оба ліквідується в порядку, п ередбаченому цим Законом. У р азі виявлення зазначених обс тавин ліквідатор (ліквідацій на комісія) зобов'язаний звер нутися до господарського суд у із заявою про порушення спр ави про банкрутство такої юр идичної особи. Необхідною пе редумовою для звернення з та кою заявою є дотримання лікв ідатором (ліквідаційною комі сією) вимог цивільного та гос подарського законодавства щ одо добровільної ліквідації юридичної особи, зокрема: оці нка вартості наявного майна боржника, публікація оголоше ння, згідно з вимогами ст. 105 ЦК України з метою виявлення кр едиторів та встановлення пов ного обсягу кредиторської за боргованості, повідомлення о ргану державної податкової с лужби про ліквідацію підприє мства та складання проміжног о ліквідаційного балансу. У з в'язку з чим органи державної податкової служби після пуб лікації оголошення та отрима ння повідомлення про ліквіда цію підприємства повинні зді йснити позапланову перевірк у суб'єкта господарювання в д вомісячний термін (ч. 4 ст. 105 Цив ільного кодексу України). Пор ядок виявлення кредиторів по ст. 51 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом" передбачений шляхом опублікування оголошення в о фіційному друкованому орган і. У зв'язку з цим усі кредитор и, в т.ч. і органи державної под аткової служби, зобов'язані в місячний термін звернутися з грошовими вимогами до лікв ідатора банкрута. Іншого пор ядку повідомлення кредиторі в, ніж публікація в офіційном у друкованому органі, стаття 51 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом" не передбачає, в т.ч. і пис ьмового повідомлення безпос ередньо органів державної по даткової служби. Якщо держав на податкова служба вважає, щ о боржник неналежним чином в иконував свої зобов'язання щ одо сплати податків, то вона н е позбавлена можливості здій снити позапланову перевірку банкрута в місячний термін з моменту відповідної публіка ції в офіційному друкованому органі.

Крім того, згідно п. 11.2 нака зу Державної податкової служ би України від 22.12.2010р. за № 979 у зв'я зку з припиненням платника п одатків органи державної под аткової служби розпочинають та проводять процедури, пере дбачені цим розділом, у разі о держання хоча б одного з таки х документів (відомостей): зая ви за ф. N 8-ОПП від платника пода тків, поданою згідно з пункто м 11.1 цього розділу; відомостей державного реєстратора про внесення до Єдиного державно го реєстру запису про рішенн я засновників (учасників) юри дичної особи, уповноваженого ними органу про припинення ю ридичної особи; відомостей з Єдиного державного реєстру чи ЄДРПОУ, повідомлення орга ну державної реєстрації про закриття відокремленого під розділу; судових рішень або в ідомостей з Єдиного державно го реєстру, іншої інформації щодо прийняття судом рішень про порушення провадження у справі про банкрутство чи ви знання банкрутом платника по датків, порушення справи або прийняття рішення судом про припинення юридичної особи, визнання недійсною державно ї реєстрації чи установчих д окументів платника податків , зміну мети установи, реорган ізацію платника податків.

Згідно п. 11.3 наказу Державної податкової служби України в ід 22.12.2010 р. за № 979 у разі отримання документів згідно з пунктом 11.2 цього розділу та/або якщо ро зпочато процедуру реорганіз ації юридичної особи (крім пе ретворення), припинення юрид ичної особи або підприємниць кої діяльності фізичної особ и - підприємця, порушено прова дження у справі про визнання банкрутом платника податків або подано заяву про зняття з обліку платника податків, ор ганом державної податкової с лужби приймається рішення пр о проведення документальної позапланової перевірки плат ника податків, який перебува є на обліку в такому органі. Пр изначається перевірка, яку в ідповідні підрозділи розпоч инають протягом місяця після одержання того документа, що надійшов до органу державно ї податкової служби першим.

Таким чином з дня порушення провадження у справі про бан крутство та подання оголошен ня в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом пройшло достатньо часу для проведення державн ою податковою інспекцією пер евірки банкрута.

Згідно із 2 п. 5 ст. 60 Господарсь кого кодексу України достові рність та повнота ліквідацій ного балансу повинні бути пе ревірені у встановленому зак онодавством порядку з обов'я зковою перевіркою органом де ржавної податкової служби, у якому перебуває на обліку су б'єкт господарювання. Отже ор ган ДПІ наділений правом про водити перевірку та у разі по рушення вимог Податкового ко дексу України має право прит ягнути платника податків та його посадових осіб до відпо відальності передбаченої гл . 11 Податкового кодексу Україн и.

Враховуючи навед ене, керуючись ст. 32, п. 6 ст. 40 Зако ну України “Про

відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 80, 86 ГПК У країни, - господарський суд

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт л іквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємс тва “АСТРАКОМ” станом на 22.09.2011 р.

Ліквідувати Приватне підприємство “АСТРАКОМ” (54029, м .Миколаїв, вул. 8-го Березня, 14-А/ 1, код 35512946), зареєстроване викон комом Миколаївської міської ради 01.11.2007 р.

Зобов' язати лікв ідатора:

- примірники ліквід аційного балансу банкрута на діслати Головному управлінн ю статистики в Миколаївській області та Миколаївському м іськвиконкому;

- копію ухвали надісла ти власнику банкрута.

Ухвалу надіслати к редиторам, ліквідатору (два е кземпляра), державному реєст ратору, державному органу з п итань банкрутства.

Провадження у справі припинити.

Суддя В.І.Міщенко

Дата ухвалення рішення01.02.2012
Оприлюднено13.02.2012
Номер документу21349341
СудочинствоГосподарське
Сутьба нкрутство ПП “АСТРАКОМ” Розглянувши матері али справи

Судовий реєстр по справі —5/256/10

Ухвала від 01.02.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Постанова від 11.05.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Пироговський В.Т.

Ухвала від 04.04.2011

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Пироговський В.Т.

Ухвала від 28.03.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Ухвала від 28.03.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Постанова від 01.02.2011

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

Ухвала від 30.12.2010

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Міщенко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні