Постанова
від 25.10.2006 по справі 12/294-3809
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/294-3809

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" жовтня 2006 р.Справа № 12/294-3809

 10 год. 30 хв.

 м. Тернопіль

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Скрипчук О.С.             

при секретарі судового засідання  Александрову В.В.

Розглянув справу

за позовом: Прокурора Борщівського району Тернопільської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі, м.Борщів  

до відповідача: Приватного агропромислового підприємства „Гуштинське”, с.Гуштин, Борщівського району

про: стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплаті і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах на суму 3747,89 грн.          

Представник від

прокуратури: Шимків А.Р. –прокурор, посвідчення №47

позивача: Паламар О.Я. –юрисконсульт, довіреність №937/04 від 24.10.2006р.

відповідача:

Суть справи:   

Прокурор Борщівського району Тернопільської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі, м.Борщів, надалі позивач, звернувся до господарського суду Тернопільської області з позовом до приватного агропромислового підприємства „Гуштинське”, с.Гуштин, Борщівського району, надалі відповідач, про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплаті і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах на суму 3747,89 грн.

Позивач в обґрунтування своїх позовних вимог посилається на зведений звіт по ПАП „Гуштинське” станом на 01.09.2006р.. розрахунок №49 фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів „б”-„з” ст.. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення” за 2005 рік, заяву про за реєстрацію ПАП „”Гуштинське” платником внесків до Пенсійного фонду, розрахунком суми позову.   

Представник позивача та прокурор в судовому засіданні позовні вимоги підтримують.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Заперечення на адміністративний позов не подав.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача та висновки прокурора, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги підлягають до задоволення, виходячи з наступного.  

Відповідач по справі –приватне агропромислове підприємство „Гуштинське” зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності – юридична особа 15.03.2000р., про що Управлінням економіки Борщівської райдержадміністрації видане відповідне свідоцтво.

На підставі заяви ПАП „Гуштинське” 20.03.2000р. останнього було зареєстровано як платника внесків до Пенсійного фонду.

У відповідності до вимог ст. 1 Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”, відповідач є платником збору на державне пенсійне страхування, і зобов'язаний сплачувати цей збір на рахунок Пенсійного фонду у розмірі та строки визначені чинним законодавством.

Відповідно до п. 3 ст. 20 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” обчислення страхових внесків територіальними відділеннями Пенсійного Фонду здійснюється на підставі складених актів перевірки правильності нарахування та сплати страхових внесків, звітності, що подається страхувальником, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують суму заробітної плати (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховуються страхові внески.

Відповідно до п. 6.1 п. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, яка затверджена Постановою Управління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003р. та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 16.01.2004р. за №128/2004, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

Згідно п. 6.8 п. 6 вказаної Інструкції підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного Фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, а саме відповідно до п.п. „б” –„з” ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення”.

Не сплачені та/або несвоєчасно сплачені суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, зазначених другому пункту 3.1 цієї Інструкції, стягуються з нарахуванням пені та штрафних санкцій відповідно до норм Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”.  

Як підтверджено матеріалами справи, а саме розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів „б”-„з” ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення” за 2005 рік, зведеним звітом за відповідачем рахується заборгованість по виплаті та доставці пенсій, призначених на пільгових умовах в сумі 3747,89 грн. за 2005 рік.

Факт призначення пенсій громадянці Дмитрук М.В. відповідно до пунктів „б”-„з” ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення” підтверджується розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів „б”-„з” ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення” за 2005 рік.

Станом на день розгляду справи відповідач не представив доказів сплати боргу в сумі 3747,89 грн.

За даних обставин, оцінивши зібрані по справі докази, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги про стягнення з відповідача заборгованості для відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в сумі 3747,89 грн. підлягають до задоволення як такі, що підтвердженні матеріалами справи, ґрунтуються на вимогах чинного законодавства та не заперечені в установленому порядку відповідачем.

Відповідно до  ч. 4 ст. 94 КАС України судовий збір з відповідача не стягується.

У відповідності з вимогами ст. 258 КАС України за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, за заявою осіб, на корись яких воно було ухвалено, видається один виконавчий лист.

На підставі наведеного, куруючись статтями 69-71, 86, 94, 99, 104, 158-163 Кодексу Адміністративного судочинства України, Прикінцевими та перехідними положеннями Кодексу Адміністративного судочинства України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити.

2. Стягнути із приватного агропромислового підприємства „Гуштинське”, с.Гуштин, Борщівського району, Тернопільської області, ідент.код 30811613, р/р 26001301580328 в Промінвестбанку м.Борщів, МФО 338749, на користь Управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі, м.Борщів, вул. Шевченка,2а, код 21156551, р/р 2560530012401 у Борщівському відділенні №6353 ВАТ „Державний Ощадний банк”, МФО 398068, - 3747,89 грн. заборгованості для відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

3.  Виконавчий лист видати за заявою УПФ України в Борщівському районі.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. На постанову суду сторони мають право подати заяву про апеляційне її оскарження протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі „___” жовтня 2006 року до адміністративного суду апеляційної інстанції, а протягом двадцяти днів після подання заяви подати апеляційну скаргу.  

 

Суддя                                                                                О.С. Скрипчук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення25.10.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу213519
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/294-3809

Постанова від 25.10.2006

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Скрипчук О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні