Ухвала
від 03.02.2012 по справі 5013/38/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кір овоградської області

ПОСТАНОВА

"03" лютого 2012 р. № 5013/38 /12

Господарський суд Кіров оградської області у складі судді Поліщук Г.Б. розглянув с праву № 5013/38/12 від 20.01.2012 року за заяв ою

кредитора - товариства з обм еженою відповідальністю-фір ма "Маркет-Сервіс", 49000, м. Дніпроп етровськ, вул. Генерала Пушкі на, 1,

до боржника - товариства з о бмеженою відповідальністю "К іровоградпаливо", 25002, м. Кірово град, вул. Медведєва, 1, оф. 217,

про банкрутство відсутньо го боржника

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - ТОВ "Маркет-с ервіс" - ОСОБА_1, довіреніст ь № 437 від 28.10.11;

від боржника - участі не бра ли.

Кредитор - товариство з об меженою відповідальністю-фі рма "Маркет-Сервіс", звернувся до господарського суду із за явою про порушення справи пр о банкрутство відсутнього бо ржника товариства з обмежено ю відповідальністю "Кіровогр адпаливо" з причин неспромож ності останнього сплатити за боргованість за договором на обслуговування спеціалізов аних електронних контрольно -касових апаратів та іншого п аливо-роздавального обладна ння для автозаправних станці й.

Боржник відзив на заяву кре дитора не подав, наявність бо ргу не заперечив. У судовому з асіданні 03.02.2012 року представни к боржника участі не брав, при чини неявки суду не повідоми в. Факт повідомлення боржник а належним чином про час, дату і місце розгляду даної справ и підтверджується повідомле нням про вручення поштового відправлення від 23.01.2012 року № 25022 02808614.

Відповідно до витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців підтверджено місц езнаходження боржника - това риства з обмеженою відповіда льністю "Кіровоградпаливо", з а адресою, зазначеною в заяві про порушення справи про бан крутство, а саме: 25002, м.Кіровогр ад, вул. Медведєва, 1, оф. 217.

Таким чином, господарський суд вважає, що боржник належн им чином повідомлений про ча с, дату і місце судового засід ання.

Відсутність відзиву боржн ика, відповідно до ч. 12 ст. 11 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом" (д алі - Закон про банкрутство) не зупиняє провадження у справ і.

Відповідно до ст. 75 Господар ського процесуального кодек су України господарський суд вважає за можливе розглянут и дану справу при відсутност і відзиву боржника та за відс утності повноважних предста вників кредиторів та боржник а.

Розглянувши наявні матері али справи, господарський су д, -

В С Т А Н ОВ И В:

Товариство з обмеженою від повідальністю "Кіровоградпа ливо" (ідентифікаційний код 363 90445) зареєстроване як юридична особа 26.01.2009 року виконавчим ком ітетом Кіровоградської місь кої ради.

Безспірні вимоги кредитор а до боржника станом на 18.01.2012 ро ку (день подання заяви про пор ушення справи про банкрутств о до суду) складають 42141,06 грн.

Безспірність вимог кредит ора підтверджується виконав чим написом приватного нотар іуса Кіровоградського міськ ого нотаріального округу О СОБА_2 від 15.11.2011 року зареєстро ваного за реєстром № 1581 про стя гнення на підставі протесту векселя про неоплату, вчинен ого приватним нотаріусом Кір овоградського міського нота ріального округу ОСОБА_2 0 9.11.2011 року за реєстром № 1556, на кор исть товариства з обмеженою відповідальністю-фірма "Марк ет-Сервіс" плату в сумі 41723,06 грн. , а також витрати, пов'язані з о протестуванням векселя, у су мі 418,00 грн. з товариства з обмеж еною відповідальністю "Кіров оградпаливо"; постановою про відкриття виконавчого прова дження Ленінського ВДВС Кір овоградського міського упра вління юстиції від 14.12.2011 року та постановою про повернення в иконавчого документа стягув ачеві Ленінського ВДВС Кіров оградського міського управл іння юстиції від 17.01.2012 року у зв 'язку з неможливістю з'ясуват и місцезнаходження боржника , відсутністю у боржника майн а на яке можливо звернути стя гнення та безрезультатністю заходів державного виконавц я щодо розшуку такого майна.

Докази сплати боржником бо ргу відсутні.

Кредитором подані суду дос татні докази наявності у тов ариства з обмеженою відповід альністю "Кіровоградпаливо" ознак відсутнього боржника.

Відповідно до витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців № 12777727 від 18.01.2012 року в г рафі "Статус відомостей про ю ридичну особу" зазначено про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням.

Відповідно до ст. 18 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців", якщо відо мості, які підлягають внесен ню до Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців, були вн есені до нього, то такі відомо сті вважаються достовірними і можуть бути використані в с порі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних з мін. Якщо відомості, які підля гають внесенню до Єдиного де ржавного реєстру, не були до н ього внесені, вони не можуть б ути використані в спорі з тре тьою особою, крім випадків, ко ли третя особа знала або могл а знати ці відомості.

Вищезазначене свідчить пр о відсутність підприємницьк ої діяльності боржника та йо го неплатоспроможність.

Відповідно до ст. 4-3 Господар ського процесуального кодек су України, судочинство в гос подарських судах здійснюєть ся на засадах змагальності.

За приписами ст. 33 Господарс ького процесуального кодекс у України, кожна сторона пови нна довести ті обставини, на я кі вона посилається в обґрун тування своїх вимог або запе речень.

При цьому, з урахуванням вим ог ст. 43 Господарського процес уального кодексу України, го сподарський суд оцінює доказ и за своїм внутрішнім переко нанням, що ґрунтується на все бічному, повному і об'єктивно му розгляді в судовому проце сі всіх обставин справи в їх с укупності, керуючись законом .

Оцінивши подані документи , суд дійшов висновку, що в мат еріалах справи містяться нал ежні докази заборгованості п еред кредитором та докази, що підтверджують неспроможніс ть боржника погасити заборго ваність.

Таким чином, господарський суд визнає наявність заборг ованості боржника перед кред итором в сумі 42141,06 грн. та неспро можність боржника сплатити ц ю заборгованість через відсу тність грошових коштів.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" гос подарський суд в двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відс утнього боржника виносить по станову про визнання відсутн ього боржника банкрутом, від криває ліквідаційну процеду ру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за зго дою останнього.

У заяві про порушення прова дження у справі про банкрутс тво ініціюючий кредитор прос ить господарський суд призна чити ліквідатором товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Кіровоградпаливо" арбітр ажного керуючого Кушнір Тетя ну Іванівну.

Арбітражним керуючим Кушн ір Т.І., відповідно до вимог ч. 3 ст. 3-1 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом", подано заяву про нена лежність стосовно товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Кіровоградпаливо" до жодн ої з категорій осіб, які згідн о із законом не можуть бути пр изначені арбітражними керую чими зі згодою на призначенн я ліквідатором відсутнього б оржника товариства з обмежен ою відповідальністю "Кіровог радпаливо" та копію ліцензії .

Крім того, враховуючи полож ення Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" та ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом", господарський суд вважає за необхідне зобо в'язати державного реєстрато ра виконавчого комітету Кіро воградської міської ради вне сти до Єдиного державного ре єстру юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців відпов ідні відомості про заміну ке рівника боржника на ліквідат ора банкрута.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", ст.ст . 4-1, 44, 49 Господарського процесуа льного кодексу України, госп одарський суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати відсутнього борж ника товариство з обмеженою відповідальністю "Кіровогра дпаливо" (ідент. код 36390445, що заре єстроване за адресою: 25002, м.Кір овоград, вул. Медведєва, 1, оф. 217) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну про цедуру щодо банкрута товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Кіровоградпаливо".

3. Призначити ліквідатором б анкрута товариства з обмежен ою відповідальністю "Кіровог радпаливо" арбітражного керу ючого Кушнір Тетяну Іванівну , ліцензія серії АВ № НОМЕР_ 1 від 05.03.2007 року, яка проживає з а адресою: АДРЕСА_1.

4. Зобов'язати ліквідатора а рбітражного керуючого Кушні р Т.І.:

- письмово повідомити про ви знання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом власника боржника, усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника (в тому числі н аправити таке повідомлення Л енінському відділу ДВС Кіров оградського міського управл іння юстиції), копії письмови х повідомлень подати господа рському суду до 03.03.2012 року; здій снити у встановленому Законо м України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" по рядку заходи по задоволенню вимог кредиторів;

- до 03.07.2012 року подати господар ському суду відомості (інфор мацію) про виконану роботу по проведенню ліквідаційної пр оцедури;

- не пізніше 03.02.2013 року подати г осподарському суду звіт та л іквідаційний баланс банкрут а, що відповідають вимогам ст атті 32 Закону України "Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом".

При необхідності продовже ння строку ліквідаційної про цедури ліквідатор зобов' яз аний подати господарському с уду обґрунтоване клопотання , до якого мають бути додані ко пії документів, що свідчать п ро виконану ліквідатором роб оту в ході ліквідаційної про цедури та підтверджують необ хідність продовження строку ліквідаційної процедури.

5. Відповідно до частини 3 ста тті 12 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом" скасувати заходи що до забезпечення грошових вим ог кредиторів в частині забо рони товариству з обмеженою відповідальністю "Кіровогра дпаливо" і всім його органам у правління відчуження у будь- який спосіб належних боржник у на праві власності основни х засобів (фондів) та вчинення дій щодо реорганізації та лі квідації юридичної особи бор жника, застосовані ухвалою с уду про порушення провадженн я у справі від 20.01.2012 року.

6. На підставі підпункту 93.1.3 пу нкту 93.1 статті 93 Податкового ко дексу України припинити дію податкової застави майна бор жника товариства з обмеженою відповідальністю "Кіровогра дпаливо" та звільнити активи вказаного банкрута з податк ової застави з дня винесення цієї постанови.

7. Зобов'язати державного ре єстратора Кіровоградської м іської ради відповідно до ч . 2 ст. 25 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом" та Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців" внести до Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців відомості про заміну к ерівника - товариства з обмеж еною відповідальністю "Кіров оградпаливо" (ідент. код 36390445) на ліквідатора арбітражного ке руючого Кушнір Тетяну Іванів ну.

8. Примірники цієї постанови направити кредитору - товари ству з обмеженою відповідаль ністю-фірмі "Маркет-Сервіс" (49000 , м. Дніпропетровськ, вул. Гене рала Пушкіна, 1), банкруту - това риству з обмеженою відповіда льністю "Кіровоградпаливо", (25 002, м. Кіровоград, вул. Медведєва , 1, оф. 217), ліквідатору - арбітраж ному керуючому Кушнір Т.І. (А ДРЕСА_1), відділу з питань бан крутства Головного управлін ня юстиції у Кіровоградській області (25022, м.Кіровоград, пл. Кі рова, 1, Будинок Рад), виконавчо му комітету Кіровоградської міської ради для державного реєстратора (25022, м.Кіровоград, вул. В.Перспективна, 41), Ленінсь кому ВДВС Кіровоградського м іського управління юстиції ( 25006, м. Кіровоград, вул. Преображ енська, 47).

Суддя Г.Б. Поліщук

Дата ухвалення рішення03.02.2012
Оприлюднено14.02.2012
Номер документу21370875
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", ст.ст . 4-1, 44, 49 Господарського процесуа льного кодексу України, госп одарський суд

Судовий реєстр по справі —5013/38/12

Ухвала від 04.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 03.02.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 20.01.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні