Постанова
від 07.02.2012 по справі 5009/268/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 16/3/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

07.02.12 Справа 5009/268/12

м.Запоріжжя

За заявою боржника - товариства з обмеженою від повідальністю “Торговий дім “ССК”, 69005, м.Запоріжжя, вул.Прав ди, 53, кімн.340, код ЄДРПОУ 36711292 (адре са для листування: 69006, м.Запорі жжя, а/с 3962)

Банк, здійснюючий розра хунково-касове обслуговуван ня боржника - ПАТ “Укрсоцба нк”, м.Донецьк

Суддя Ніколаєнк о Р.А.

Представники учасник ів:

від боржника - Мартине нко Н.М. (голова ліквідаційної комісії, протокол № 1 від 22.09.2011)

від ДПІ у Орджонікідзевськ ому районі - ОСОБА_1. (дов .15506/10-014 від 31.10.2011)

ВСТАНОВЛЕНО:

Головою ліквідаці йної комісії ТОВ “Торговий д ім “ССК” на підставі ст. 51 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” подано заяву про порушення справи про банкрутство ТОВ “ Торговий дім “ССК” в зв' язк у з недостатністю майна для з адоволення вимог кредиторів .

Ухвалою господарського с уду Запорізької області від 23.01.2012 заяву прийнято до розгляд у, порушено провадження у спр аві № 5009/268/12, провадженню присво єно № 16/3/12, засідання суду призн ачено на 07.02.2012. В засіданні 07.02.2012 в инесено постанову.

На обґрунтування подання з аяви пояснено, що 22.09.2011 за підсу мками господарської діяльно сті загальними зборами учасн иків ТОВ “Торговий дім “ССК” товариство вирішено ліквіду вати, головою ліквідаційної комісії призначено Мартинен ко Н.М. Після вжиття усіх перед бачених законом для ліквідац ійної процедури заходів з' я сувалося, що майна ТОВ “Торго вий дім “ССК” недостатньо дл я задоволення вимог кредитор ів, у зв' язку з чим виникло з обов' язання звернутися до г осподарського суду із заявою про порушення справи про бан крутство.

Вивчивши матеріали справи, вислухавши пояснення голови ліквідаційної комісі ї боржника, ДПІ у Орджонікідз евському районі, суд

ВСТАНОВИВ:

22.09.2009 виконавчим комітетом З апорізької міської ради заре єстровано суб' єкта підприє мницької діяльності - юриди чну особу - ТОВ “Торговий ді м “ССК” за адресою: 69005, м.Запорі жжя, вул.Правди, 53, кімн.340 з присв оєнням коду ЄДРПОУ 36711292 .

Згідно із Статутом ТОВ “Тор говий дім “ССК” засновником (учасником) товариства являє ться ОСОБА_2.

22.09.2011 засновником після прове дення оцінки результатів гос подарської діяльності прийн ято рішення ТОВ “Торговий ді м “ССК” ліквідувати, голово ю ліквідаційної комісії приз начено Мартиненко Наталю Мих айлівну (АДРЕСА_1, ідент.№ НОМЕР_1).

Згідно з положеннями ст.104 Ци вільного кодексу України юри дична особа може бути припин еною шляхом ліквідації.

Відповідно до ч.1 ст.110 Цивіль ного кодексу України (ЦКУ) юри дична особа ліквідується, мі ж іншим, за рішенням її учасни ків або органу, уповноважено го на це установчими докумен тами.

За вимогами ч.1 ст.105 ЦКУ учасн ики юридичної особи або орга н, що прийняв рішення про прип инення юридичної особи, зобо в' язані негайно повідомити про це орган, що здійснює держ авну реєстрацію, який вносит ь до єдиного державного реєс тру відомості про те, що юриди чна особа перебуває у процес і припинення.

Учасники юридичної особи а бо орган, що прийняв рішення п ро припинення юридичної особ и, призначають комісію з прип инення юридичної особи - лікв ідаційну комісію, ліквідатор а тощо (ч.2 ст.105 ЦКУ).

З моменту призначення комі сії до неї переходять повнов аження щодо управління справ ами юридичної особи. Комісія виступає в суді від імені юри дичної особи, яка припиняєть ся (п.3 ст.105 ЦКУ).

Комісія з припинення юриди чної особи поміщає в друкова них засобах масової інформац ії, в яких публікуються відом ості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняє ться, повідомлення про припи нення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кр едиторами вимог до неї. Цей с трок не може становити менше двох місяців з дня публікаці ї повідомлення про припиненн я юридичної особи. Комісія вж иває усіх можливих заходів щ одо виявлення кредиторів, а т акож письмово повідомляє їх про припинення юридичної осо би (ч.4 ст.105 ЦКУ).

Ліквідаційна комісія післ я закінчення строку для пред ' явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаці йний баланс, який містить від омості про склад майна юриди чної особи, перелік пред' яв лених кредиторами вимог кред иторів, результати їх розгля ду (ч.1 ст.111 ЦКУ).

Представленими матеріалам и підтверджується здійсненн я божником належних заходів, передбачених у ліквідаційні й процедурі без застосуванн я процедур банкрутства.

07.10.2011 до Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців відно сно ТОВ “Торговий дім “ССК” в несено запис про рішення зас новників (учасників) юридичн ої особи щодо припинення юри дичної особи, а також відомос ті про голову ліквідаційної комісії - Мартиненко Н.М., що п ідтверджується довідкою та в итягом з ЄДР.

У бюлетені державної реєст рації № 193 (28) від 14.10.2011 було опубл іковане повідомлення про роз початок ліквідації ТОВ “Торг овий дім “ССК”.

Відповідно до вимог ст.105 ЦКУ головою ліквідаційної коміс ії були вжиті заходи щодо ви явлення кредиторів та з' ясо вано існування безспірної кр едиторської заборгованості в розмірі 15000,00 грн., що облікову ється у бухгалтерській докум ентації.

За підсумками ліквідаційн ої процедури (поза процедуро ю банкрутства) 14.12.2011 було складн о ліквідаційний баланс, який засвідчив перевищення пасив ів над активами та неможливі сть погасити кредиторську за боргованість.

Обґрунтованість та вірніс ть ліквідаційного балансу ви знано засновником, про що сві дчить протокол зборів № 2 від 1 4.12.2011.

28.12.2011 зборами прийнято рішенн я про звернення до господарс ького суду із заявою про пору шення справи про банкрутство у зв' язку з неможливістю за доволення кредиторської заб оргованості за браком майна (протокол № 3 від 28.12.2011).

Згідно з вимогами ч.3 ст.110 ЦКУ якщо вартість майна юридичн ої особи є недостатньою для з адоволення вимог кредиторів , юридична особа ліквідуєтьс я в порядку, встановленому за коном про відновлення платос проможності або визнання бан крутом.

Ч.1 ст. 51 Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом” встановлено, що якщо вартості майна боржник а - юридичної особи, щодо яко го прийнято рішення про лікв ідацію, недостатньо для задо волення вимог кредиторів, та ка юридична особа ліквідуєть ся в порядку, передбаченому ц им Законом. У разі виявлення з азначених обставин ліквідат ор (ліквідаційна комісія) зоб ов' язані звернутися в госпо дарський суд із заявою про ба нкрутство такої юридичної ос оби.

Матеріалами справи підтве рджується недостатність ма йна боржника для здійснення розрахунків.

Так, згідно з довідкою ЗВ ПА Т “Укрсоцбанк” від 27.01.2012 грошов і кошти на рахунках боржника відсутні.

За довідкою ОП “Запорізьке МБТІ” від 31.01.2012 прав власності на об' єкти нерухомості за б оржником не зареєстровано.

Враховуючи викладене, слід визнати обґрунтованість зве рнення боржника до суду із за явою про порушення справи пр о банкрутство відповідно до наведеної норми та існування підстав для застосування д о боржника процедур банкрут ства.

Зазначається, що податкова заборгованість, заборгован ість до Пенсійного фонду Укр аїни у боржника відсутня, що п ідтверджено витребуваними с удом довідками відповідних у станов.

Згідно з ч.2 ст.51 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” за резул ьтатами розгляду заяви про п орушення справи про банкрутс тво юридичної особи, майна як ої недостатньо для задоволен ня вимог кредиторів, господа рський суд визнає боржника б анкрутом, відкриває ліквідац ійну процедуру, призначає лі квідатора. Обов' язки ліквід атора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комі сії незалежно від наявності в нього ліцензії.

За таких обставин, в зв' язк у з недостатністю майна ТОВ “ Торговий дім “ССК”, щодо яког о прийнято рішення про лікві дацію, для задоволення креди торських вимог, товариство слід визнати банкрутом, відк рити ліквідаційну процедуру , ліквідатором призначити го лову ліквідаційної комісії М артиненко Наталю Михайлівну (АДРЕСА_1, ідент.№ НОМЕР_1 ).

На підставі викладеного, к еруючись ст. ст. 5, 22, 51 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або в изнання його банкрутом”, су д

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товарис тво з обмеженою відповідальн істю “Торговий дім “ССК” (69005, м .Запоріжжя, вул.Правди, 53, кімн.3 40, код ЄДРПОУ 36711292) банкрутом.

Відкрити ліквідац ійну процедуру.

Ліквідатором банкрута пр изначити голову ліквідаційн ої комісії Мартиненко Наталю Михайлівну (АДРЕСА_1, іден т.№ НОМЕР_1).

Зобов' язати ліквідатора у п' ятиденний термін опублі кувати у офіційному друкова ному органі оголошення про п орушення справи про банкрутс тво ТОВ “Торговий дім “ССК”. Докази публікації представи ти суду.

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідацію відпов ідно до Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”.

Примірники постан ови надіслати банкруту, лікв ідатору, банку, відділу з пита нь банкрутства ГУЮ в Запоріз ькій області, Орджонікідзев ському ВДВС Запорізького МУЮ , державному реєстратору ви конавчого комітету Запорізь кої міської ради, ДПІ у Орджон ікідзевському районі м.Запор іжжя.

Суддя Р.Ніколаєнко

07.02.12

Мартиненко Наталія Михайл івна

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення07.02.2012
Оприлюднено15.02.2012
Номер документу21399034
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/268/12

Ухвала від 23.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 30.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 23.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні