Постанова
від 03.01.2012 по справі 2а/0470/4858/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

03.01.2012 30.12.2011

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 грудня 2011 р. Справа № 2а/0470/4858/11

Дніпропетровськи й окружний адміністративний суд у складі судді Тулянцево ї І.В., розглянувши в порядку с короченого провадження адмі ністративний позов Державно ї податкової інспекції у Баб ушкінському районі м. Дніпро петровська до Приватного під приємства «ТД Векопром» про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Бабушкінському рай оні м. Дніпропетровська звер нулась до Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду з позовною заявою до П риватного підприємства «ТД В екопром», в якому просить при пинити юридичну особу Прива тне підприємство «ТД Векопро м».

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на те, що відповідач перебуває н а обліку в Державній податко вій інспекції Бабушкінськог о району м. Дніпропетровська як платник податків та інших обов' язкових платежів, про те при здійснені своєї діяль ності порушує вимоги діючого законодавства, а саме не пода є податкову звітність з серп ня 2008 року, що не дає можливості контролюючим органам здійсн ювати контроль за додержання м вимог податкового та іншог о законодавства та є підстав ою для припинення юридичної особи. Заборгованості по пла тежам до бюджету не має. Позив ач просить припинити юридичн у особу відповідача.

Відповідач про відкриття с короченого провадження пові домлений належним чином шлях ом направлення копії ухвали від 27.04.2011 року, яка повернулася до суду з відміткою "за закінч енням терміну зберігання". Зг ідно з ст. 35 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и відповідач є належно повід омлений про дату, час та місце судового засідання. Відпові дач заперечення на позов про тягом десяти днів не надав, по зов не визнав.

Згідно пункту 2 частини 5 ста тті 183-2 Кодексу адміністратив ного судочинства України спр ава повинна бути розглянута у порядку скороченого провад ження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, перед баченого для надання запереч ень або заяви про визнання по зову, якщо до суду не було пода но заперечення відповідача т а за умови, що справа розгляда ється судом за місцезнаходже нням відповідача.

Оцінивши повідомлені пози вачем обставини, суд, дійшов в исновку про наявність достат ніх підстав для задоволення адміністративного позову.

Згідно Довідки з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб підприє мців серії АЕ № 810243 Приватне пі дприємство «ТД Векопром» зар еєстровано за адресою м. Дніпропетровс ьк, Бабушкінський район, вул. Г ероїв Сталінграда, буд. 156, вк лючено до ЄДРПОУ і присвоєно ідентифікаційний код 35682156 та з находиться на обліку у ДПІ Ба бушкінського району м. Дні пропетровська.

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дні пропетровська відповідач н е надає податкову звітність позивачу з серпня 2008 року.

Розпорядженням начальника Державної податкової інспек ції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська від 14.04.2011 ро ку № 67 прийнято рішення про зв ернення до Дніпропетровсько го окружного адміністративн ого суду щодо припинення юри дичної особи.

Як вбачається з довідки поз ивача, заборгованості по пла тежам до бюджету відповідач не має.

Відповідно до п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 П одаткового кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадка х, встановлених законом, звер татися до суду щодо припинен ня юридичної особи та підпри ємницької діяльності фізичн ої особи - підприємця про ви знання недійсними установчи х (засновницьких) документів суб' єктів господарювання.

Згідно з п.67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, органи держ авної податкової служби в ус тановленому законом порядку мають право звертатися до су ду про винесення судового рі шення щодо припинення юридич них осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-пі дприємців.

Згідно зі статтею 16 Податко вого кодексу України платник податків зобов' язаний:

- подавати до контролю ючих органів у порядку, встан овленому податковим та митни м законодавством, декларації , звітність та інші документи , пов' язані з обчисленням і с платою податків та зборів (пі дпункт 16.1.3 пункту 16.1 статті 16);

Відповідно до ст. 49.2 Податков ого кодексу України платник податків зобов' язаний за к ожний встановлений цим Кодек сом звітний період подавати податкові декларації щодо ко жного окремого податку, плат ником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно в ід того, чи провадив такий пла тник податків господарську д іяльність у звітному періоді .

Згідно частини 2 статті 38 «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб і фізичних осіб - підп риємців» підставами для пост ановлення судового рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов'язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону.

Як вбачається з матер іалів справи, відповідач не н адає передбаченої податково ї звітності більше одного ро ку, що є підставою для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Керуючись статтею 158-163, 183-2 Коде ксу адміністративного судоч инства України,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспек ції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська - задовол ьнити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство «ТД Век опром» (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Героїв Сталінграда, буд. 156, код ЄДРПОУ 35682156).

Копію постанови направити Управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання апеляційної скар ги, якщо вона була подана у вст ановлені строки. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в де сятиденний строк з дня отрим ання копії постанови апеляці йної скарги, з подачею її копі й відповідно до кількості ос іб, які беруть участь у справі .

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > І.В. Тулянцева

< Текст >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.01.2012
Оприлюднено16.02.2012
Номер документу21412884
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/4858/11

Ухвала від 25.05.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Постанова від 03.01.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні