Постанова
від 10.01.2012 по справі 2а/0470/17290/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.01.2012 25.01.2012

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2012 р. Справа № 2а/0470/17290/11

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі судді Боженко Н.В. , розглянувши в порядку скоро ченого провадження адмініст ративний позов Південної мі жрайонної державної податко вої інспекції м. Кривого Рогу до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Кривбас-На фтасервіс» про припинення ю ридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

Південна міжрайонна д ержавна податкова інспекція м. Кривого Рогу звернулась до Дніпропетровського окружно го адміністративного суду з позовною заявою до товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Кривбас-Нафтасервіс», в я кому просить припинити юриди чну особу товариство з обмеж еною відповідальністю «Крив бас-Нафтасервіс».

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на те, що відповідач перебуває н а обліку в Південній міжрайо нній державній податковій ін спекції м. Кривого Рогу як пла тник податків та інших обов' язкових платежів, проте при з дійснені своєї діяльності по рушує вимоги діючого законод авства, а саме не подає податк ову звітність з 14.10.2010 року, що не дає можливості контролюючим органам здійснювати контрол ь за додержанням вимог подат кового та іншого законодавст ва та є підставою для припине ння юридичної особи. Заборго ваності по платежам до бюдже ту не має. Позивач просить при пинити юридичну особу відпов ідача.

Позивач про відкриття скор оченого провадження за цим а дміністративним позовом був повідомлений належним чином , що підтверджується розписк ою від 19.12.2011 року, яка міститься в матеріалах адміністративн ої справи.

Відповідач про відкриття с короченого провадження пові домлений шляхом направлення копії ухвали від 13.12.2011 року на а дресу відповідача, яку він от римав 24.12.2011 року, що підтверджує ться повідомленням про вруче ння поштового відправлення. Відповідач заперечення прот и позову в десятиденний стро к з дня одержання ухвали до су ду не надав, позов не визнав.

Дослідивши матеріали спра ви та оцінивши їх у сукупност і, суд дійшов висновку про ная вність достатніх підстав для задоволення адміністративн ого позову.

Згідно Витягу з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підпри ємців серії товариство з обм еженою відповідальністю «Кр ивбас-Нафтасервіс» зареєстр овано за адресою 50027, Дніпроп етровська обл., м. Кривий Ріг, в ул. Димитрова, буд.46А, кв. 6, вкл ючено до ЄДРПОУ та присвоєно ідентифікаційний код 30643264.

Розпорядженням начальника Південної міжрайонної держа вної податкової інспекції м. Кривого Рогу від 28.10.2011 року № 234-р прийнято рішення про зверне ння до окружного адміністрат ивного суду Дніпропетровськ ої області щодо припинення ю ридичної особи, в зв' язку з т им, що відповідач не надає под аткову звітність позивачу з 14.10.2010 року.

Як вбачається з довідки поз ивача, заборгованості по пла тежам до бюджету відповідач не має.

Відповідно до пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 По даткового кодексу України, о ргани державної податкової с лужби мають право у випадках , встановлених законом, зверт атися до суду щодо припиненн я юридичної особи та підприє мницької діяльності фізично ї особи - підприємця про виз нання недійсними установчих (засновницьких) документів с уб' єктів господарювання.

Згідно з п.67.2 ст. 67 Податково го кодексу України, органи де ржавної податкової служби в установленому законом поряд ку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юри дичних осіб або підприємниць кої діяльності фізичних осіб -підприємців.

Відповідно до пункту 11.10 розд ілу ХІ «Порядку зняття з облі ку платників податків в орга на державної податкової служ би» Порядку обліку платників податків і зборів, затвердже ного наказом Державної подат кової адміністрації України від 22 грудня 2010 року № 979 та зареє строваного в Міністерстві юс тиції України 30 грудня 2010 року за №1439/18734, який набрав чинності 14 січня 2011 року - якщо платник податків не має заборговано сті перед бюджетом та у разі: н еподання протягом одного рок у в органи державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів податкової звітності якщо установчі док ументи суперечать чинному за конодавству; провадження дія льності,яка суперечить устан овчим документам та законода вству;наявності в Єдиному де ржавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням; наявності в органу дер жавної податкової служби пер едбачених законами України інших підстав для постановл ення судового рішення щодо п рипинення(ліквідації чи скас ування державної реєстраці ї суб'єкта господарювання,то керівник органу державної п одаткової служби приймає ріш ення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до суду або гос подарського суду із заявою(п озовною заявою)про винесення судового рішення щодо припи нення юридичної особи чи під приємницької діяльності фіз ичної особи - підприємця, відм іни державної реєстрації при пинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, с касування державної реєстра ції змін до установчих докум ентів юридичної особи.

Згідно зі статтею 16 Податк ового кодексу України платни к податків зобов' язаний:

- вести в установленом у порядку облік доходів і вит рат, складати звітність, що ст осується обчислення і сплати податків та зборів (підпункт 16.1.2 пункту 16.1 статті 16);

- подавати до контролю ючих органів у порядку, встан овленому податковим та митни м законодавством, декларації , звітність та інші документи , пов' язані з обчисленням і с платою податків та зборів (пі дпункт 16.1.3 пункту 16.1 статті 16);

- сплачувати податки т а збори в строки та у розмірах , встановлених цим Кодексом т а законами з питань митної сп рави (підпункт 16.1.4 пункту 16.1 ста тті 16).

Приписами статті 49.2 Податко вого кодексу України встанов лено, що платник податків зоб ов' язаний за кожний встанов лений цим Кодексом звітний п еріод подавати податкові дек ларації щодо кожного окремог о податку, платником якого ві н є, відповідно до цього Кодек су незалежно від того, чи пров адив такий платник податків господарську діяльність у зв ітному періоді.

Згідно частини 2 статті 38 « Про державну реєстрацію юрид ичних і фізичних осіб - підпри ємців» підставами для постан овлення судового рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є: н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Вирішуючи спір по суті суд п риходить до висновку, що вимо ги позивача підлягають задов оленню, так як відповідачем п орушені вимоги Податкового к одексу України, Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців» у зв' язку з неподанням податкової декл арації більше одного календа рного року.

Керуючись ст.ст. 158-163, 183-2, 256 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Південної міжрайонної дер жавної податкової інспекції м.Кривого Рогу - задовольнити .

Припинити юридичну особу т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Кривбас-Нафтасе рвіс» (50027, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Димитро ва, буд.46А, кв. 6, код ЄДРПОУ 30643264).

Копію постанови направити Управлінню з питань державн ої реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців для внесення державним р еєстратором відповідного за пису до ЄДРПОУ.

Постанову звернути до нега йного виконання.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строків подання апеляційно ї скарги, якщо вона була подан а у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасова но, набирає законної сили піс ля закінчення апеляційного р озгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в де сятиденний строк з дня отрим ання копії постанови апеляці йної скарги, з подачею її копі й відповідно до кількості ос іб, які беруть участь у справі .

Постанова, прийнята у скоро ченому провадженні, крім вип адків її оскарження в апеляц ійному порядку, є остаточною .

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > Н.В. Боженко

< Текст >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.01.2012
Оприлюднено16.02.2012
Номер документу21413588
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/17290/11

Ухвала від 13.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Постанова від 10.01.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні