Постанова
від 18.01.2012 по справі 2а/0470/16132/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

18.01.2012 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 грудня 2011 р. Справа № 2а/0470/16132/11

Дніпропетро вський окружний адміністрат ивний суд у складі:

головуючого судді Шлай А. В. < Текст >

при секретарі Грищенко І.В.,

за участю:

представника

позивача Мазур О.М., < Текст >

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Дн іпропетровського обласного відділення фонду соціальног о страхування до Дочірнього підприємства «ФТРАНС» про ст ягнення недоїмки

ВСТАНОВИВ:

Дніпропетровське обл асне відділення Фонду соціал ьного страхування з тимчасов ої втрати працездатності зве рнулося до суду з адміністра тивним позовом, в якому проси ть стягнути з Дочірнього під приємства «ФТРАНС» недоїмку по сплаті страхових внесків в сумі 1024,64 грн., обґрунтовуючи с вої вимоги тим, що відповідно до звіту за 2010 рік про нарахова ні внески, перерахування та в итрати, пов' язані з загальн ообов' язковим державним со ціальним страхуванням у зв' язку з тимчасовою втратою пр ацездатності, у відповідача несплачені страхові внески у сумі 1024,64 грн.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав в повному обсязі та проси в його задовольнити.

Відповідач, належним чином повідомлений про дату, час і м ісце судового розгляду, повт орно в судове засідання не пр ибув, про причини неявки не по відомив, клопотання про відк ладення розгляду справи не п одав.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача, дослід ивши письмові докази, встано вив, що Дочірнє підприємство «ФТРАНС» є юридичною особою та платником страхових внес ків, що підтверджується Свід оцтвом про державну реєстрац ію юридичної особи від 15.03.2007 рок у, довідкою № 6636 з Єдиного держа вного реєстру підприємств та організацій України, заявою про взяття на облік від 16.03.2007 ро ку. Згідно наданого звіту про нараховані внески, перераху вання та витрати, пов' язані з загальнообов' язковим дер жавним соціальним страхуван ням у зв' язку з тимчасовою в тратою працездатності за 2010 р ік форми Ф4-ФСС з ТВП сума забо ргованості зі сплати страхов их внесків відповідача стано вить 1024,64 грн. Дочірньому підпр иємству «ФТРАНС» направлявс я лист-вимога про сплату борг у № 06-21/1069 від 25.06.2011 року на суму 1024,64 г рн., однак зазначена заборгов аність в добровільному поряд ку не сплачена.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України «Про загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування у зв' язку з тимча совою втратою працездатност і та витратами, зумовленими п охованням» фонд соціальног о страхування з тимчасово ї втрати працездатності є о рганом, який здійснює керівн ицтво та управління загаль нообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втрато ю працездатності та витратам и, зумовленими похованням, пр овадить збір і акумуляцію ст рахових внесків та інших ко штів, призначених для фінанс ування матеріального забезп ечення та соціальних послуг, види яких передбачені стат тею 34 цього Закону, та забез печує їх надання, а також зді йснює контроль за використан ням цих коштів. Фонд належит ь до цільових позабюджетних страхових фондів.

Частиною 3 розділу VIII «Прикін цеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та о блік єдиного внеску на загал ьнообов' язкове державне со ціальне страхування», який н абрав чинності 01.01.2011 року, з дня набрання чинності цим Закон ом платники страхових внескі в на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування, загальнообов'язкове державн е соціальне страхування на в ипадок безробіття, загальноо бов'язкове державне соціальн е страхування у зв'язку з тимч асовою втратою працездатнос ті та витратами, зумовленими похованням, загальнообов'яз кове державне соціальне стра хування від нещасного випадк у на виробництві та професій ного захворювання, які сприч инили втрату працездатності , вважаються платниками єдин ого внеску. Згідно з п. 6 ч. 1 ст. 1 З акону України «Про збір та об лік єдиного внеску на загаль нообов' язкове державне соц іальне страхування» недоїмк а - сума єдиного внеску, своєча сно не нарахована та/або не сп лачена у строки, встановлені цим Законом, обчислена терит оріальними органами Пенсійн ого фонду України у випадках , передбачених цим Законом.

Відповідно з абз. 5 частини 7 р озділу VIII «Прикінцеві та пере хідні положення» Закону Укра їни «Про збір та облік єдиног о внеску на загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування» Стягнення заборгов аності із сплати страхових в несків за діючими видами заг альнообов'язкового державно го соціального страхування т а сум штрафних санкцій, нарах ованих та/або не сплачених у п еріод до 1 січня 2011 року, в тому ч ислі страхових внесків, стро к сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фонд ами загальнообов'язкового де ржавного соціального страху вання відповідно до законода вства, що діяло на момент вини кнення такої заборгованості або застосування штрафних с анкцій. Погашення заборгован ості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплат и єдиного внеску, забороняєт ься.

Згідно ч.2 ст. 22 Закону Україн и «Про загальнообов' язкове державне соціальне страхува ння у зв' язку з тимчасовою в тратою працездатності та вит ратами, зумовленими похованн ям», страхувальники - юридичн і та фізичні особи набувають статусу платників страхових внесків до Фонду з дня їх реєс трації у виконавчих дирекція х відділень Фонду.

Відповідно до ч.2 ст. 27 Закону України «Про загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування у зв' язку з тимча совою втратою працездатност і та витратами, зумовленими п охованням», страхувальник зо бов'язаний нараховувати і сп лачувати в установлені строк и та в повному обсязі страхов і внески. Вирішення спорів, що виникають з правовідносин з а цим Законом, відповідно до с т. 8 вирішуються зокрема в судо вому порядку.

На підставі викладеного, су д дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими, під твердженими належними доказ ами і підлягають задоволенню .

Керуючись ст.ст. 2, 8-12, 69, 71, 158-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Дніпропетровського обласно го відділення фонду соціальн ого страхування з тимчасової втрати працездатності - задо вольнити.

Стягнути з Дочірнього підп риємства «ФТРАНС» (ЄДРПОУ 34986160 ) на користь Дніпропетровськ ого обласного відділення фон ду соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності суму недоїмки по сплат і страхових внесків в розмір і 1024 (одна тисяча двадцять чоти ри) грн. 64 коп.

Постанова суду може бути ос каржена в апеляційному поряд ку до Дніпропетровського апе ляційного адміністративног о суду через Дніпропетровськ ий окружний адміністративни й суд шляхом подачі апеляцій ної скарги протягом десяти д нів з дня отримання копії ціє ї постанови.

Постанова суду набирає зак онної сили в порядку та у стро ки, визначені статтею 254 Кодек су адміністративного судочи нства України.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > А.В. Шлай

< Текст >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.01.2012
Оприлюднено16.02.2012
Номер документу21414365
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/16132/11

Ухвала від 07.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

Постанова від 18.01.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Шлай Ангеліна Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні