Постанова
від 19.01.2012 по справі 2а-13608/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

19.01.12 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2011 р. Справа № 2а-13608/10/0470

Дніпропетровський окруж ний адміністративний суд у с кладі головуючого судді Павл овського Д.П. розглянувши в по рядку скороченого проваджен ня адміністративну справу за позовом Державної податково ї інспекції у Кіровському ра йоні м.Дніпропетровська до т овариства з обмеженою відпов ідальністю юридичної фірми « Право»про припинення юридич ної особи,-

в с т а н о в и в :

28 жовтня 2010р. до суду надійш ов даний адміністративний по зов, в якому позивач просить п рипинити юридичну особу - то вариства з обмеженою відпові дальністю юридичної фірми «П раво»(код ЄДРПОУ 33019385).

Позовні вимоги обґрунтова но адміністративним позовом від 28.10.2010р.

Відповідачу надсилалися м атеріали адміністративного позову, однак, на адресу суду повернувся конверт з відмітк ою «за закінченням терміну з берігання». Частина 11 статті 3 5 КАС України передбачає, що ро зписку про одержання повістк и (повістку у разі неможливос ті вручити її адресату чи від мови адресата її одержати) на лежить негайно повернути до адміністративного суду. У ра зі повернення поштового відп равлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежн их від суду причин, вважаєтьс я, що така повістка вручена на лежним чином.

Дослідивши матеріали спра ви, суд встановив, що згідно до відки Державної податкової і нспекції у Кіровському район і м.Дніпропетровська відпові дач 10.05.2006р. останній раз подав п одаткові декларації та інші документи, пов'язані з обчисл енням і сплатою податків і зб орів, заборгованості перед б юджетом не має.

Згідно до п.2 ч.1 ст.9 Закону Укр аїни "Про систему оподаткува ння", платники податків і збор ів (обов'язкових платежів) зоб ов'язані подавати до державн их податкових органів та інш их державних органів відпові дно до законів декларації, бу хгалтерську звітність та інш і документи і відомості, пов`я зані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язков их платежів).

Стаття 104 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и наділяє особу, яка вважає, що порушено її права, свободи чи інтереси у сфері публічно-пр авових відносин правом на зв ернення до адміністративног о суду з позовом. Суб'єкти влад них повноважень уповноважен і звертатися до суду у випадк ах, встановлених законом.

Згідно із п.17 ст.11 Закону Укра їни "Про державну податкову с лужбу України", органи держав ної податкової служби у випа дках, в межах компетенції та у порядку, встановлених зако нами України, мають право зве ртатися у передбачених закон ом випадках до судових орган ів із заявою (позовною заявою ) про скасування державної ре єстрації суб'єкта підприємни цької діяльності.

У відповідності до ч.7 ст.9 КАС України, у разі відсутності з акону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосо вує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія за кону).

Згідно ч.2 ст.38 "Про державну р еєстрацію юридичних і фізичн их осіб-підприємців", підстав ами для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов'язан о з банкрутством юридичної о соби, зокрема є: визнання неді йсним запису про проведення державної реєстрації через п орушення закону, допущені пр и створенні юридичної особи, які не можна усунути; провадж ення нею діяльності, що супер ечить установчим документам , або такої, що заборонена зако ном; невідповідність мінімал ьного розміру статутного фон ду юридичної особи вимогам з акону; неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до зако ну; наявність в Єдиному держа вному реєстрі запису про від сутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженн ям.

У відповідності до ч.2 ст.41 За кону України "Про державну ре єстрацію юридичних і фізични х осіб-підприємців", суд, який постановив рішення щодо відм іни державної реєстрації при пинення юридичної особи, у де нь набрання таким рішенням з аконної сили направляє його державному реєстратору за мі сцем реєстрації юридичної ос оби для внесення до Єдиного д ержавного реєстру запису про відміну державної реєстраці ї припинення юридичної особи .

За таких підстав, суд вважає , що позовні вимоги підлягают ь задоволенню.

Керуючись ст.ст.158-163,1832 Кодексу адміністративного судочинс тва України, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний поз ов - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю юридичну фірму «Право» (код ЄДРПОУ 33019385).

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в десятиденн ий строк з дня отримання копі ї постанови апеляційної скар ги, з подачею її копії відпові дно до кількості осіб, які бер уть участь у справі. Постанов а, прийнята у скороченому про вадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є ост аточною.

Суддя < (пі дпис) >

< Список >

< Список >

< Список > Д.П. Павловський

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення19.01.2012
Оприлюднено16.02.2012
Номер документу21414466
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-13608/10/0470

Постанова від 19.01.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні